menu

F.E.A.R. 3 (2011)

Alternatieve titels: F.3.A.R. | FEAR 3

mijn stem
3,41 (52)
52 stemmen

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Shooter
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Day 1
Uitgegeven door Warner Bros.

In de singleplayer neemt de speler de rol op zich van de supersoldaat Point Man. In de coöperatieve modus stapt de tweede speler in de schoenen van Paxton Fettel. Beide personages zijn zoons van Alma, het angstaanjagende meisje dat de hoofdrol speeltde in de vorige F.E.A.R. delen. De twee broers hebben verschillende vaardigheden. Zo heeft Paxton bijvoorbeeld telekinetische krachten, waarmee hij zijn broer kan helpen. Ook zijn er enkele nieuwe functies, waaronder een dekkingssysteem.

zoeken in:
avatar van JustMike
3,0
ja, deel 1 is gewoon verschrikkelijk goed, origineel, spannend, en een van de beste spellen ooit gemaakt.
goede tijden haha.

avatar van Mafurios
3,5
De coop is erg leuk maar het lijkt me redelijk saai als je als pointman moet spelen.
Ik zelf heb de hele tijd als Fettel gespeeld en dat was aardig leuk.
een beetje raar is het wel dat de hoofdpersoon geen naam heeft en zijn broer wel.

Als je niet houd van horror spellen dan hoef je je hier geen zorgen te maken,
er is wel wat gore en het is hier en daar een heel klein beetje morbide maar dat was het dan ook.
Ik heb persoonlijk niks engs gezien in het hele spel.
Af en toe heb je van die "verrassende" momenten die je al van mijlen ver aan ziet komen.
Tuurlijk is het wel eens spannend als je bijna dood gaat ofzo, maar eng... nee.

Opzich wel een aanrader maar alleen voor co-op anders zou ik hem laten liggen.

4,0
Ben ondertussen in Chapter 8 (de laatste chapter wellicht) en F.E.A.R. 3 bevalt me beter dan verwacht. Toch blijf ik het erg jammer vinden dat er nog maar weinig horrorelementen te vinden zijn in dit derde deel. Maar ach, heb me er tot dusver erg mee kunnen amuseren.

4,0
Blij dat ik deze game dan toch een volwaardige kans heb gegeven. De actie in dit deel is hier nadrukkelijker aanwezig en dat is op zich eigenlijk zo slecht nog niet. Nu ik met Fettel speel, merk je dat des te meer. Je voelt je echt als een echte badass in deze game. Heerlijk overigens dat je kan levelen in de game.

avatar van COD_PRO88
Deze game of Dead space 2??

Ik kan weer niet kiezen net als wat ik had tussen crysis 2 en killzone 3......

Pastichio Rocker
Wil je horror? DS2. Wil je actie, actie en nog eens actie met een vleugje horror? F3.

avatar van JustMike
3,0
te veel actie voor een F.E.A.R. game, hoewel ik het verhaal nog wel door de beugel vind, geef ik hier geen hele hoge voldoende voor. Zoals PR al zei: actie, actie en nog eens actie met een vleugje horror. Jammer, maar aan elke goede reeks moet toch een keer een eind komen!

avatar van TonyTHorror
4,5
De horror invloeden zijn nochtans érg sterk, alleen niet op de suspensevolle wijze als de eerste game. Horror is meer dan scares en dat laten ze hier duidelijk merken. Het is vooral lekker satanisch en over de top, maar ook zeker met enkele prachtige bilzweet momenten. Stuk waar je tussen de plasmaschermen loopt is toch wel über..

Speelt als een trein en is op dit aspect -als shooter- al veel beter geslaagd dan het bekendere pretentieuze werk. Echt een game naar mijn hart dit, dankzij een enorm sterke en unieke sfeer (denk alleen al aan het level waar je je weg moet zien te vinden door de huizen, sick!)

avatar van LimeLou
3,0
Nu ben ik nog benieuwder. Deze schijnt beter te zijn dan deel 2.

avatar van TonyTHorror
4,5
Het Elementary School level in deel 2 blijft toch wel bovenaan staan, maar verder staat dit zeker op gelijke hoogte (of inderdaad...beter)

avatar van dutchtuga
3,5
Deze gisteren aangeschaft. De eerste twee delen konden mij erg bekoren, beiden op hun eigen manier. Het feit dat John Carpenter hieraan heeft meegewerkt maakt me alleen maar meer nieuwsgierig. Ik ben erg benieuwd.

Pastichio Rocker
Niet echt merkbaar die invloed van Carpenter hoor. Verhaal is eigenlijk best wel suf en onlogisch, vergeleken met de eerste twee delen.

avatar van dutchtuga
3,5
Jammer dat ie alleen bij het verhaal betrokken is geweest. Carpenter zou je ergens anders op moeten zetten.

avatar van LimeLou
3,0
Zojuist met de Point Man uitgespeeld. En de game heeft in ieder geval lekkere actie, moet ik zeggen, maar voor de rest is het allemaal maar te slap voor me. Game probeert vooral te imponeren door (erg fijne) cutscenes, maar het verhaal voelt als een gevuld condoom vergeleken met de vorige delen. Fettel stierf al in het 1e deel, nu leeft hij weer, maar op het einde (na dat je hem voor de 2e keer dood) wordt er weer gehint naar een vervolg (door Fettel). Betekent dit dat hij weer tot leven zal komen? Lekker origineel bezig zijn ze bij Day 1. Dan heb je ook nog dat je Harlan Wade moet doden. Wat een onzin, hij was al in deel 1 vermoord door Alma.

Review komt nog later als ik eventjes de game heb doorgespeeld met Fettel. Jammer dat ik geen Xbox Live heb, en ik dus niet de multiplayer kan spelen.

avatar van LimeLou
3,0
Shooter zonder gevoel

Vele mensen zullen mijn recensies bekritiseren en ik geef ze wel gelijk (ik heb bij vele nieuwe FPS games niet de kans om de multiplayer te kunnen spelen). Ik heb slechts de helft van de singleplayer als Fettel doorgespeeld en de multiplayer heb ik helaas niet kunnen spelen omdat ik mijn Xbox Live account niet maandelijks betaal voor online service. Over een tijdje zal ik de multiplayer bij een vriend kunnen spelen dat wel weer. Maar voor nu blijf ik even een oude zak en beschouw ik multiplayer als inferieur aan singleplayer. Een ouderwets idee, maar ik blijf erin geloven.

Laat ik maar beginnen met wat wel snor zit: de actie. Er zijn niet erg veel verschillende vijanden, of wapens, zoals in de vorige 2 delen, maar iets wat de F.E.A.R. games nooit zal verlaten is de vertrouwde slow-motion knop. Deze slow-motion knop zorgt ervoor dat je met gemak alle vijanden om je heen kan neerschieten en dit resulteert in supersnelle actie waarbij de kogels om je heen vliegen. Maar dat deden ze toch ook gewoon in de vorige delen? Ja, dat klopt. En dit deel is in dat gebied zelfs minder sterk. Ik weet nu al dat veel mede-users het oneens met me zullen zijn, maar als ik reviews als deze intik wordt ik ook chagerijnig van mezelf en mijn zoektocht naar redenen dat ik dit spel niet zo top vind als de vorige delen, dus excuseer mijn mierenneukerij (voor de weinigen die dit überhaupt lezen).

De wapens zijn -zoals ik al opmerkte- nogal 'meh' vergeleken met de vorige delen. Geen absurde wapens of wapens die erg bevredigend voelen als je er mee schiet (met uitzondering van een ordinaire submachine gun) en dit is toch wel een dikke smet op de actie, aangezien de actie in F.E.A.R. vooral erg gericht was de simpele -maar erg intense- kogelfestijnen die je moet ontwijken én afschieten. Ook merkte ik weinig op van invloeden op de omgevingen. De eerste F.E.A.R. komt uit 2005 en na een bloederig knalfestijn vliegt rook rond, liggen dode lichamen overal verspreid en zijn er overal in de muren gaten van de schade die is aangericht. Maar dat is in dit deel afwezig. De actie is niet meer intens, maar functioneert meer als een achtbaanritje waarbij alles gewoon dood moet en je vervolgens naar het volgende gebied wandelt.

Ik denk dat Day 1 bij het maken van deze game het geheel iets toegankelijker wouden maken. Zo kan je op een vergelijkbare manier als in vele andere FPS games skill points halen waarbij je automatisch een level up kan krijgen en je 'skills' verbeterd worden. Kan iemand mij vertellen wat hier het nut van is? Dit is toch geen RPG? Als een paar RPG-elementen in een shooter gemixt worden maak je me normaal enthousiast, maar dit is gewoon een nutteloze toevoeging. Ik merkte niks van de upgrades die ik gekregen heb, en het liet me allemaal maar koud.

Graphics zijn dan wel weer fijn. Niet revolutionair maar toch erg verzorgt. Het level design is ook wel fijn met de typische urbane omgevingen, maar toch wel interessant ingedeeld en met flink wat vuil en variatie. Maar in die variatie zit ergens toch wel een flinke buil tussen.... Waarom speelde het 2e Interval (hoofdstuk) zich in godsnaam in een zonnige Braziliaanse buitenwijk af! WTF?! Hebben ze dan niet geleerd wat F.E.A.R. is? Een claustrofobisch horror-like gevoel moet ik krijgen van alles wat ik meemaak, niet een zonnige favela! Ik herhaal nogmaals: wat doet een favela in godsnaam in een horrorshooter. En beter nog... hoe kom je daar terecht? De game speelt zich toch af in het Amerikaanse 'Auburn District', niet in Brazilië! Ik denk dus ook dat de gevangenis waar je in het begin was in Brazilië was? Waarom was je daar in godsnaam, dan?

Maar na een diepe zucht en mijn zeikerige gedachten ben ik er overheen gekomen en besluit ik het maar te zien als een achtbaanrit met vette actie, en dat maakt veel goed. Het verhaal vliegt weg, maar daar ben ik ook niet enthousiast over. Sterker nog ik vind een pakje boter steviger dan het verhaal in F.E.A.R. 3. Maar ach ja, de snelle, toegankelijke gameplay, de prima graphics en de prachtige cutscenes in combinatie met de intelligente tegenstanders die je tactisch proberen te verslaan maken al veel goed en zorgen ervoor dat ik dit spel geen harde onvoldoende geef. In het spel is flink wat moeite gestoken en het cover systeem is ook handig en een verbetering. Maar elementen zoals een onlogisch verhaal in vergelijking met de vorige delen, het verdwijnen van het mysterieuze van Fettel door hem je teamgenoot te maken, en het gemak waarmee Day 1 met de F.E.A.R. reeks omgaat ergert mij gewoon en zorgt ervoor dat F.E.A.R. 3 voor mij een twijfelachtige mixed bag is, met elementen die me wel bekoren, maar ook andere ernstige nadelen die me doen fronzen met mijn wenkbrauwen.

Een oké spel, maar teleurstellend als ik het vergelijk met wat het allemaal nog meer zou kunnen worden.

*3

Pastichio Rocker
Speel 'm eens met Fettel, dat is een stuk leuker. Vooral omdat je dan ook wat tactiek kunt toepassen door middel van het overnemen van lichamen.

avatar van LimeLou
3,0
Ik heb de helft van de singleplayer met hem gespeeld, maar fijn, ik zal morgen nog eens wat verder spelen Maar wat ik tot nu toe gespeeld heb was geen grotere verbetering, meer een leuk extra'tje.

Pastichio Rocker
Is het ook wel, maar de uitdaging is wat groter omdat je zelf geen wapens hebt, behalve die vuurbollen (of wat het ook moge zijn). Als je tegen die x-men mannetjes moet vechten met Fettel is toch wel wat uitdagender dan met point man.

avatar van LimeLou
3,0
Uitdaging is niet echt wat ik specifiek zoek, maar ik ga dat hoofdstuk met die blauwe mannetjes wel met Fettel spelen, dan.

AvMerode
Shooter zonder gevoel? ben ik het niet mee eens, maar ieder zijn eigen mening.
Het is gewoon een fijne shooter, niks mis mee, inderdaad meer toegankelijk vanwege Horror zowat helemaal weggelaten is.
Maar voor een shooter komt het echt niet tekort.

avatar van LimeLou
3,0
Misschien niet, maar voor mij als een vervolg op de vorige twee F.E.A.R. delen vind ik het wel teleurstellen.

AvMerode
LimeLou schreef:
Misschien niet, maar voor mij als een vervolg op de vorige twee F.E.A.R. delen vind ik het wel teleurstellen.


Dat kan, in feite is dat ook zo, maar ik zie het niet als een FEAR game.
Het is gewoon een shooter op zichzelf met de FEAR naam.

Oh ja, en doe ook de Fettel campagne en online mp modes.

avatar van J0rea
2,0
Ik heb deze game net besteld voor 16,95eu wel een maand tot verzending maar ik kijk er wel naar uit om deze game eens even lekker te gaan spelen!

Pastichio Rocker
Kan je 'm net zo goed in de winkel kopen als je een maand moet wachten.

avatar van J0rea
2,0
ik denk niet dat hij daar zo goedkoop is!

Pastichio Rocker
Ligt eraan welk game format. PC versie is bv. nog maar 15 euro en ik gok dat de consoles daar niet ver boven zitten.

4,0
Pastichio Rocker schreef:
Kan je 'm net zo goed in de winkel kopen als je een maand moet wachten.
Je zit toch al gauw aan een 30 à 40 euro als je de game voor PS3 koopt hoor. Hij heeft hiermee een goede deal gedaan! Alleen wat jammer dat hij er nog lang op moet wachten.

avatar van JustMike
3,0
19.45
hoop dat je hier wat aan hebt.

avatar van LimeLou
3,0
AvMerode schreef:
(quote)


Dat kan, in feite is dat ook zo, maar ik zie het niet als een FEAR game.
Het is gewoon een shooter op zichzelf met de FEAR naam.

Oh ja, en doe ook de Fettel campagne en online mp modes.


Sorry, voor de late reactie.

MP kan ik niet spelen, ik heb geen Xbox Live En Fettel heb ik al mee gespeeld, maar zag het meer als een leuk extra'tje.

avatar van J0rea
2,0
JustMike schreef:
19.45
hoop dat je hier wat aan hebt.


Daar heb ik hem ook gekocht

Gast
geplaatst: vandaag om 11:51 uur

geplaatst: vandaag om 11:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.