Assassin's Creed: Brotherhood (2010)
PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch
single player / online
Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft
Brotherhood vervolgt het verhaal van Assassin's Creed II. Ezio Auditore di Firenze moet in Rome een eind maken aan de corrupte, machtige Templar Order. Door zijn geld goed te besteden, kan hij de stad weer in volle glorie herstellen, waarvoor hij beloond wordt met extra missies. Zijn strijd tegen de Tempeliers voert Ezio niet alleen, want hij leidt zijn eigen Brotherhood, een groep collega-huurmoordenaars. Hij krijgt hierbij hulp van Leonardo da Vinci en andere historische beroemdheden als Niccolo Machiavelli en Caterina Sforza. Daarnaast bevat het spel een online multiplayer modus. Hierbij heeft iedere speler de keuze uit verschillende personages, die allemaal hun eigen wapens en moordmethoden hebben.
- nummer 63 in de top 250
Lijkt allemaal tot nu toe erg op AC2, wat helemaal geen slecht ding is.
My thoughts exactly. Het enige verschil dat ik tot nu toe merk is bij het vechten. Dat elk wapen een speciale aanval heeft als je (bij PS3) het vierkantje inhoudt. Oh en dat je tomaten in schatkisten vindt :")

Oh, ben inmiddels een heel stuk gevorderd in het spel en moet bekennen dat er heel wat leuke toevoegingen zijn gedaan! Stuk uitgebreider en meer mogelijkheden lijkt wel. Multiplayer is ook erg aardig!
Deel 2 vond ik al geweldig en kon niet wachten tot brotherhood uitkwam!
En ja, hij is gewoon geweldig. Oke, de graphics zijn op een paar verbeterpunten bijna het zelfde als deel 2, maar dat haalt niet weg dat ze ongelovelijk goed zijn.
De missie's,de spanningen, de originalitijd, de move's het verhaal etc. zijn nog geweldiger, nog beter en nog spectaculerder dan deel 2.
Toen ik hoorde dat er een online mode kwam had ik daar al mijn vragen bij, maar dat hebben ze op een leuke manier opgelost. Kort om, heb tot nu toe nog geen kritiek puntje kunnen vinden...

Eerste indruk is bij mij ook fantastisch. De game lijkt veel op AC II, dus als je die game niet vet vond denk ik ook dat dit niks voor je is. Maar voor de fans is dit echt geweldig. De stad is gigantisch, gevarieerd en verschrikkelijk mooi om te zien. Er is nu nog meer te doen en de missies zijn tot nu toe erg leuk. Ik ben echt aan het genieten

Is het een AC 2.5 of AC 3 waardig?
Is het een AC 2.5 of AC 3 waardig?
Tsja het is geen volwaardig nieuw deel in de serie, aangezien het vrijwel dezelfde engine en gameplay heeft als AC2, met enkele leuke kleine vernieuwingen en het verhaal dat verder verteld wordt. Maar het is zeker wel een volwaardige game, waarmee je flink wat uren zoet kunt zijn. AC 2.5 is dus inderdaad een betere beschrijving, maar dat was ook het doel van de makers als ik het goed begrepen heb. Sowieso moet je deze game niet spelen voordat je deel 2 hebt uitgespeeld!

Oke thanks voor je uitleg.
Ik heb deel 2 uitgespeeld en vond hem erg vermakend.
En hoe is die online?

Nou veel plezier nog verder, maar dat gaat vast lukken zo te zien

Ik wacht vooral op mass effect 2, dus deze laat ik effe liggen

Ik koop het later wel.
Maar deze AC is weer erg goed, inderdaad wel een beetje AC2,5; maar dat boeit niet, want er is gewoon meer te doen dan ooit. Ben al de hele dag bezig met allemaal sidequests. MP boeit me niet echt, daarvoor heb ik Black Ops. AC koop ik puur voor de SP.
*4,5
En ik kan 1 ding zeggen: WOOOOUW!!!!
Ik wil het niet AC 2.5 noemen maar net ook weer niet AC 3.
Deze ''AC 2.75'' Is de beste uit de serie tot nu toe.
Als men twijfelt om AC te kopen nadat ze alleen 1 hebben gespeeld, probeer het gewoon nog een keer zou ik zeggen. AC1 was inderdaad best slecht.... Maar AC2 was geweldig!
En deze ook. Grapic's: GEWELDIG. VERHAAL: NOG BETER. VERMAAK: 10!!!
Door de sidequests en de online mode kan je je nog uren vermaken na het uitspelen.
Ik kan na het uitspelen maar een ding doen.
*5!!!!!!!!!!

als je deze wil spelen, moet je dan perse de vorige delen ook spelen, of maakt dat niet uit???
Maakt wel uit, anders mis je een groot deel van het verhaal en weet je niet wie wat is.
Deel 1 is niet verplicht, maar deel 2 wel eigenlijk.

Na de storyline loop ik wel wat maar rond te dwalen. De grote zijmissies heb ik al gedaan (Leonardo, Romulus grotten) en de rest is niet heel erg de moeite waard. Loop vooral heel bruut soldaten af te slachten, is eigenlijk het enige vermaak.
Meer kritiekpunten: zelfs nadat je de storyline hebt uitgespeeld draait elke zijmissie om Caesare Borgia, what the fuck? Ik heb hem net eigenhandig koudgemaakt, dus stop met zeiken. Ook was het aantal sequenties veel kleiner. In AC2 waren het er een stuk of 14 en nu maar 9

Het einde is ook op zijn minst wel verrassend te noemen, ik vraag me ook af waar het volgende deel zich gaat afspelen. Ik denk dat het best wel eens in het heden zou kunnen zijn.
De multiplayer heb ik nog niet geprobeerd, maar die gaat sowieso niet negatief meewegen in het cijfer omdat dit echt een singleplayer spel is.
Als ik de tijd binnenkort kan vinden zal ik nog wel een review schrijven.
Ik zie dat je ACII een 4* hebt gegeven, dan snap ik al helemaal niks van die 0,5*. AC Brotherhood biedt gewoon meer van hetzelfde met wat kleine toevoegingen, dan heb je als fan toch niks te klagen? Voor de echte grote vernieuwingen wacht ik wel op AC 3, het echte vervolg.
Toch blijf ook ik wel het gevoel houden dat het hier gewoon om AC 2,5 gaat, om een zeer groot DLC pakket als het ware. Gelukkig komt er in de verre toekomst ook nog een AC 3 waarin we hopelijk echt wat toffe vernieuwingen gaan zien.
Verwacht niets vernieuwends, maar ik zie dit niet als een nadeel.
Op naar AC III..........!