The Getaway (2003)

PlayStation 2

Ontwikkeld door Sony
Uitgegeven door Sony

Mark Hammond heeft gezeten maar is tegenwoordig op het rechte pad. Als zijn zoon echter wordt ontvoerd door de gevreesde bendeleider Charlie Jolson, wordt Hammond weer het criminele circuit ingezogen. Het leven van zijn zoon staat op het spel en Hammond is gedwongen weer in zijn oude gedrag te vervallen. Als speler neem je zowel de rol aan van Hammond als van Frank Carter, een agent in burger van de Flying Squad. Aan jou de taak om de zoon van Hammond te bevrijden en Jolson uit te schakelen. Het is een gevaarlijke missie die je voert naar Charlies optrekje in East End, een chique-uitziende art gallery in Hyde Park, een crackhouse aan de zuidkant van de rivier en vele andere plaatsen die je niet zult tegenkomen in je toeristengids van Londen.

avatar van Pacino88
Een van mijn favoriete games. Minstens 3 keer uitgespeeld. Super verhaal en prachtige graphics. Nadeeltje vind ik dat je vaak filmpjes niet weg kan klikken. The Getaway kan idd wat lijken op de GTA games, maar is moeilijker, realistischer en harder. Je rijdt ook niet zo makkelijk iemand dood, vergeleken bij GTA.

avatar van paulisdik
Pacino88 schreef:

Al 3keer uitgespeeld

Normaal speel ik elk spel wel uit dat ik koop en met dit spel kwam ik niet verder dan de 3e of 4e missie.

avatar van Metalfist
Ooit is in een budgetbak zien liggen. Leek me wel leuk maar precies wat eentonig. Misschien kan iemand me overtuigen?

Metalfist schreef:
Geen echte aanrader, maar ik heb deze ook goedkoop in de budgetbakken zien liggen en vervolgens ook gekocht. Voor maar € 10 was dit een koopje!

Een leuk actiespel! Sommige levels zijn leuk, sommige niet. Als je met de auto moet rijden is meestal een hel! Deze controls reageren vrij stroef en ook onaangenaam. De pluspunten zijn : uitdagend, verhaal, actielevels. De minpunten : autolevels, controls. Toch wel leuk voor eens te spelen.
3***!!!

avatar van martinstegenga
Jaa wel leuk spel 'De Ontsnapping'
Paar keer gespeeld maar soms zijn de controls wat vaag vond ik voor de rest leuk bedacht etc.

%%%%%%
Vond het een lelijk spel.De bestuuring zat verwarrend in elkaar.Het auto rijden werkt voor geen meter.En dan nog die verwarrende levens of die saaie missies.Nee dit is zeker niet mijn spel 1,5 voor het aardig verhaal wat meer in gezeten heeft

avatar van Bart Tönjann
Metalfist schreef:

Ik vind dit spel erg slecht. Personage's bewegen erg houterig, er zit weinig tot geen leven in het virtuele London, auto rijden is gewoon een hel...

Overtuigd?

Relax
Prachtige graphics, prachtige tussendoor filmpjes, prachtig verhaal.. totdat je echt begind!
Oke, iemand achtervolgen, lalala simpel, je auto naar de kloten, een nieuwe jatten en weer verder gaan.

Oké we zijn gearriveerd en we moeten nu zomaar uit het niets iedereen neerschieten die op jou schiet.. oke.
Het geraakt worden door de vijand neemt je poppetje die jij bestuurd nogal te makkelijk opzich en heeft te snel pijn..

Dus ik kwam nooit verder dan in het pakhuis van de eerste missie, heb daarna fuck it gezegd en gewoon gaan freeroamen door Londen.. dat was leuk maar het weer was altijd wit.

avatar van Jorge-E
Als je tegen een muur leunt krijgt hij zijn levens terug.

avatar van martinstegenga
Het weer was altijd wit? Mja, maarja idd niet superveel aan als je mij vraagt. Verder vind ik dat je niet naar de graphics moet kijken op de Ps2, et suckt toch altijd weer

avatar van Bart Tönjann
martinstegenga schreef:
Het weer was altijd wit?

Da's het nadeel van Engeland

avatar van Ravenstein
1,5
Een met veel poeha lang op voorhand aangekondigde game die bij z'n release gewoon ondermaats bleek geworden te zijn.

Vooraf gegaan door uitmuntende games als Driver en GTA III , dacht ik dat The Getaway een even aangename tijdsverspilling zou worden.
Niet dus... Saaie graphics en frustrerende gameplay.

Als ik dan toch mijn tijd ga verdoen achter mijn tv en een spelconsole, dan wil ik in elk geval plezier beleven...

avatar van rpger
1,5
Enorm matige game, gespeeld op PS2 van mijn neefje maar na 5 min al genoeg van. Gewoon Mafia spelen, waar dit een slap aftreksel van is.

SvV_Ying
Erg laag gemiddelde. Vond het toch wel een leuk spel. Weet niet waarom, maar heb soms tientallen minuten gewoon in een bus rondgereden. Het sfeertje sprak mij wel aan. Zag er ook mooi uit.

Van dit soort spellen hou ik het meest. Maar het is zoals Ravenstein zegt: veel reclame over gemaakt, maar bij de meesten viel dit spel tegen. Bij mij niet. Ik heb dit met plezier gespeeld, hoewel het ondertussen ook al lang geleden is. Maar de sfeer rond dit spel mag er best zijn, het verhaal is goed en (don't shoot me) ik vind het een realistische spel.

4,5* van mij!

avatar van jellecomicgek72
1,5
Erg slecht spel. Het was alleen maar van dat ga van punt A naar B gameplay en daarna was het zovan: schiet iedereen die je op punt B tegenkomt neer. Graphics waren wel aardig maar The Getaway is gewoon een kutgame in tegenstelling tot GTA en Mafia.

mvgamer
Pacino88 schreef:

Wanneer je het spel hebt uitgespeeld en voor een tweede, derde of eventueel vierde keer wilt spelen, kun je bij bepaalde filmpjes op L3 of R3 of tegelijk indrukken. (weet niet meer precies welke het was)

mvgamer
Over The Getaway zijn veel dingen redelijk tegenstrijdig. Het ene is weer heel mooi, de andere is echt slecht.

Te beginnen over de besturing: bij langzame snelheden van de auto, hoe je het ook went of keert, maakt de auto een drift een crasht vrij snel. Na verloop van tijd wen je er wel aan, maar toch zeer vervelend.
Auto's kunnen meestal ook niet supersnel. Snelheidservaring ontbreekt.

De besturing van het mannetje: Knoppen zitten redelijk onlogisch. Soms druk je nog de verkeerde knop in.

Uiterlijk: Auto's zijn qua uiterlijk zeer goed nagemaakt.
De huizen zien er vaak "plat" uit. Jammer is ook, wanneer je een missie hebt gedaan (bijvoorbeeld de missie bij the Republic (2e missie)) kan je ook niet het gebouw meer binnen.

Verhaallijn: Goede verhaallijn, maar filmjes zijn vaak langdradig. Pas na dat je het hebt uitgespeeld kun je bepaalde (niet alles) overslaan.

Wanneer je het spel hebt uitgespeeld kun je nog bij Extra Features kiezen voor Free Roaming. Hier kun je de knipperlicht zelf besturen met L1 & L2. Zover ik weet kan Free Roaming alleen maar met Mark Hammond. AL had ik het zelf liever met The DC Carter het gespeelt.

Cijfers:

Besturing Auto: 2
Besturing Hammond / Carter: 2
Uiterlijk auto's: 5
Uiterlijk huizen: 3
Verhaallijn: 4 (-1 langdradige filmpjes)
Missies: 3 (vaak komt het op hetzelfde neer)
Free Roaming: 3

Gemiddeld: 3,1
Eindcijfer: 3

Aanbevolen?: Ja, ondanks toch veel fouten is het spel nog wel leuk om te spelen.

avatar van hans jacobs
leuk spel maar met een paar minpunten:
-bij free roaming bijna geen actie in de straten
-vervelende besturing
-graphics

ik vind deze titel heel erg ondergewaardeerd, natuurlijk kent het zijn gebreken, maar de verhaallijn was subliem, de game was uitdagend en dat zorgde toch voor de nodige plezier. Helaas was de besturing matig waardoor niet iedereen deze game als prettig beschouwde. Toch een aanrader en beter dan het vervolg Black Monday, want dat was wel een verschrikkelijk game. een voorlopige 3,5