Gears of War 3 (2011)

Xbox 360

Ontwikkeld door Epic
Uitgegeven door Microsoft

In Gears of War 3 vechten gamers door in de rol van Marcus Fenix, oorlogsheld en leider van Delta Squad. Anderhalf jaar na de val van de laatste stad der mensen woedt de oorlog tegen de Locusts nog door. Intussen wordt de planeet van binnenuit, diep onder het oppervlak, geïnfecteerd door een nieuwe bedreiging. Overlevenden zijn her en der verspreid, de samenleving ligt aan duigen en de tijd dringt voor Marcus en zijn team, die vechten om de mensheid te redden.

avatar van GameEvolutie
@ancientTom

ja inderdaad sorry dacht er even niet goed bij na

BasS
Hoewel dit niet mijn eerste GoW was die ik heb gespeeld, was het wel de eerste keer op m'n eigen Xbox en alleen (1 en 2 heb ik in co-op met een vriend gedaan op zijn Xbox). En ik moet zeggen dat het me goed is bevallen. Al hoewel ik het inderdaad op sommige punten te makkelijk op normal, zoals er al meer hebben gezegd. Maar de actie is de game blijf ik wel geweldig vinden.
Het deel is een goede afsluiter van de trilogie, en het verhaal bevat ook weer de nodige humor en af en toe ook drama, zoals de scène waarin Dom zichzelf opoffert.
Al met al heb ik me goed vermaakt met GoW3.

avatar van DarthSolidKevin
Ik snap niet dat mensen steeds zitten te zeuren dat normal te makkelijk is. Er is ook de Moeilijkheidsgraad Hardcore mensen.

De meeste mensen starten een singleplayer game op normal, omdat dat niveau vaak wel genoeg uitdaging biedt. Bij Gears 3 was normal gewoon wat te makkelijk, dat mag je best kritisch benoemen. En als je het een 2e keer wil spelen, dan een niveautje hoger pakken inderdaad.

avatar van DarthSolidKevin
Als je door hebt dat het te makkelijk wordt ga je toch gewoon naar hardcore? Als ik een SP start op normal en ik heb door dat het geen uitdaging bied switch ik gewoon een niveau hoger.

avatar van Starmaster501
Meestal doe ik een campain op normal, omdat ik hem gewoon door wil spelen en het verhaal volgen, en niet vastzitten bij moeilijke stukken. Meestal speel ik ze dan een 2e keer op hard voor de uitdaging.

avatar van DarthSolidKevin
Je moet ook gewoon doen wat je het fijnste vindt, maar ik vond het op hardcore zeer goed te doen. Alleen sommige bazen gaven me echt problemen, maar voor de verder rest...

avatar van Mr. Olaf
Mmm, ik vind het zeker wel uitdagend, hardcore. Vooral de missie waar de duikboot naar de docks moet worden gebracht. (Act 4 chapter 5?) Daar komen echt veel dudes op je af. Die geharnaste gasten zijn ook pittig. Damn, daar ben ik toch een aantal keer hard dood gegaan.

Obscure Thing
Ik ben op hardcore alleen een paar keer doodgegaan omdat ik gewoon door het level heen ren met mijn shotty in plaats van achter een steen zitten lanceren. Af en toe moet dat gewoon natuurlijk maar toch is het leuker om zwaar aanvallend te spelen.

Dat is ook het grootste probleem met de multiplayer op dit moment. De aanvallende speler is altijd in het nadeel door de sawed of, granaten op muren taggen, de overpowered Assault rifles en stopping power. Eigenlijk kan je het best het hele level achter een muurtje gaan zitten met een sawed of en als er iemand voorbij loopt schieten. Geen lol aan maar wel de tactiek die iedereen online schijnt te gebruiken.

avatar van DarthSolidKevin
Ik ben nu samen met een vriend bezig aan de Insane campain en het gaat aardig goed. We zijn nu bij Act 3 en we hebben al flink wat afgelachen . Het enige waar we ons aan ergeren is het feit dat je niet down kunt gaan. Weet iemand of dit op Hardcore Co-op wel kan?

avatar van Feyenoord100jaar
DarthSolidKevin schreef:
Weet iemand of dit op Hardcore Co-op wel kan?

Ja, en ik spreek uit ervaring, veel ervaring

avatar van DarthSolidKevin
Dan ligt het gewoon aan Insane. Wel een beetje irritant als je met vier man Insane speelt en er gaat er één dood

avatar van IC
IC
Damn wat hou ik van deze game. Deel 1 en 2 ook gespeeld en moet zeggen dat deze mij het meest bevalt. Niet alleen om de graphics maar ook om de verschillende multiplayer modes.
Een topgame!

avatar van basik
Obscure Thing schreef:

In deel 1 ownde ik met die gnasher shotgun! vandaar dat ik sinds deel 2 ben gaan mindere met spelen. Al hoewel je met een beetje bounce werk je zon sawed-off noobie wel kan pakken, al beginnen ze na het schieten natuurlijk meteen te rennen

avatar van -marco-
Vandaag is Raam's DLC online, zijn echter wat problemen met deze dlc icm de Season Pass.

Jammer had hem graag al willen spelen, wacht nu even op de oplossing van MS!

kiriyama
Is dat SP (only) content?

kiriyama schreef:
Is dat SP (only) content?

kiriyama
Cool, van de week maar eens even bekijken. Heb de MP al een tijdje laten staan, goed excuus om weer te beginnen.

avatar van -marco-
Raam's Shadow DLC is een dikke aanrader!! Hele vette SP aflevering, ik ben aanbeland bij chapter 4 en moet de rest nog spelen, maar vind de DLC nu al een groot suc6, wat de ietwat teleurstellende deel 3 in de GOW serie een beetje goedmaakt

kiriyama
Heb hem van de week ook gespeeld. Hij is inderdaad best wel weer leuk, al ontbreken de echte hoogtepunten een beetje. Ook is hij wel erg kort, in een kleine 2 en halve uur was ik er doorheen. Laatste chapter vond ik trouwens het leukst. Opzich weer erg leuk, maar ik raad men toch aan om te wachten tot een prijsverlaging. Hij is gewoonweg te kort voor 15 euro.

nuf
Ik las ergens een review waar in stond 'Je koopt dit spel voor de campaign, en de MP is een extra leuke bijkomstigheid.'. Bij mij is dit dus omgekeerd, de campaign kan me dus echt niet bekoren, ik verveel me gewoon, beetje monstertjes neerschieten met een matig verhaal. Ik heb act 1 nog niet eens uitgespeelt omdat ik alleen zin krijg in een potje TDM of king of the hill.

Online is dit echt een van de beste shooters, lekker knallen, veel uitdaging om zo veel mogelijk medailles te halen. Ook houden ze er de variatie lekker in door elke week een special mode er in te gooien met bijvoorbeeld alleen een soort wapen. Dit kan ook irritant zijn als ze ineens de hoofden 2x zo groot maken waardoor je je halve scherm niet meer ziet...

Voor de tofste ervaringen zoek je 5 (internet)vrienden bij elkaar en ga je horde spelen, samen tactieken bespreken en een dik fort opbouwen, upgraden en steeds moeilijkere hordes vijanden kapotmaken. Dat is wat gears of war 3 voor mij maakt.

4.5 sterren

avatar van Maxigames
Ik heb eigenlijk juist de hele Gears serie vanwege de campaign gekocht. Maar ik ben dan sowieso niet zo'n online gamer, de hele tijd vijanden doodschieten en doodgeschoten worden om vervolgens weer te respawnen en dan op het eind een lijstje met wie de meeste punten heeft kan me echt niet boeien. Geef mij maar een goede story dan heb ik het gevoel dat ik daadwerkelijk ergens naar toe werk en het bied vaak ook wat meer variatie.

Deze wist me gelukkig net zo te boeien als de voorgangers. Alles is nog net iets geperfectioneerd, dit zijn slechts kleine details maar de gameplay is gelukkig net zo goed.
Het enige minpuntje aan deze vond ik dat als ik overhoop geschoten werd, dat ik altijd meteen weer overeind geholpen werd door de teamgenoten, hierdoor was zelfs hardcore nog wat makkelijk. Op insane daarintegen waren er een aanltal frustrerend moeilijke stukjes.

avatar van Awake78
Stiekem toch wel weer genoten van dit laatste deel in de reeks. Sterker nog: dit is gewoon een ijzersterke game.

De graphics verschillen weliswaar niet drastisch met de eerste 2 delen, maar toch weten ze toch nog wat extra's uit de 360 te persen. Helaas merk je hierbij toch wel dat de 360 op z'n eind sloft, want soms gaat de actie wat te snel voor het oude beestje of willen de ontwikkelaars net iets teveel. Dit reken ik zeker niet als minpunt voor de game, meer een minpunt voor de 360.
Je ziet dat ontwikkelaars meer willen en meer kunnen, en daarvoor zou een nieuw platform een welkom geschenk zijn.
Over de graphics nog; de lichtinvallen waren bijtijds van een erg hoog niveau, wat ik nog niet eerder heb gezien in games. Op het laatst pochten ze er wel wat mee (bij de laatste eindbazin), maar echt overdreven werd het nergens. Leuk detail dat Marcus z'n hand voor z'n ogen doet als hij tegen het licht in kijkt

De actie is erg goed en bruut in beeld gebracht. Hoewel het soms erg druk is op het scherm, je hebt nooit het idee dat het rommelig of onoverzichtelijk wordt. De close combat blijft ietwat behelpen, maar daar hebben meer games last van (Uncharted, Mass Effect). Deze game heeft daar vanaf het begin af aan al wat op gevonden, namelijk de zaag-move.

Ook is het geheel vrij afwisselend, hoewel ik de 'horror'-gedeelten uit voornamelijk deel 1 toch wel miste. Deel 1 had wat duisters en soms een schrikeffect, deel 2 ook nog wel maar in dit deel kwam dat nauwelijks voor. Dit is enkel en alleen brute actie met soms een rustpuntje. Helaas vond ik het level in de onderzeeboot ook een mislukte gimmick. Maar goed, het zat er wel in en voor de afwisseling was het nog niet eens zo slecht erin verwerkt.

Moeilijkheidsgraad niks mis mee. Speel meestal gewoon op Normal en dit was goed te doen. Dat je niet dood kunt gaan vond ik een goede keuze, scheelde me in ieder geval een hoop frustratie en tijd af en toe. Ik speel games niet noodzakelijk voor de uitdaging, dus dat boeit me voor de rest ook niet zoveel. De AI van de teamgenoten was absoluut niet irritant, ze deden lekker mee en liepen niet of nauwelijks in de weg.

Gewoon een game om blind aan te schaffen. Alles net weer even wat bruter, mooier en beter afgewerkt dan de eerdere 2 delen. Helaas is de verassing er nu wel een beetje af en de variatie kwam soms wat geforceerd over. Desondanks een topgame en grafisch legt Epic de lat toch weer wat hoger.

avatar van LimeLou
Goede review, Awake

avatar van Awake78
Thanks! Ik heb de multiplayer nog niet eens gereviewed, maar die heb ik ook niet gespeeld
Al met al heb je dus wel waar voor je geld. Het is een compleet pakket.

avatar van IC
IC
Haha, in je eentje is de campaign op insane echt een bitch

avatar van Maxigames
IC schreef:
Haha, in je eentje is de campaign op insane echt een bitch

Inderdaad, het is me wel gelukt, maar de frustratie was soms erg hoog. Op hardcore daarintegen had ik vooral door het respawnen het gevoel dat ik er veel te makkelijk doorheen liep. Ik hoopte dat dit in de game opties uitgeschakeld kon worden, dan was dit voor mij de ideale moeilijkheidsgraad geweest.

Een nieuwe Gears: Gears Of War: Judgement

Het ziet er naar uit dat het een prequel is van de eerste Gears. Ik houd mijn hart vast.....

avatar van Spock
De beste uit de serie!

avatar van bettafish14
ik moet toch zeggen dat de singleplayer van gow 1,2 en 3 gewoon de beste singleplayer story is die ik ooit gespeeld heb tot nu toe.

ik zou zo graag is een keer met een vriend vanaf deel 1 tot deel 3 de singleplayer willen uitspelen.