Gears of War 3 (2011)

Xbox 360

Ontwikkeld door Epic
Uitgegeven door Microsoft

In Gears of War 3 vechten gamers door in de rol van Marcus Fenix, oorlogsheld en leider van Delta Squad. Anderhalf jaar na de val van de laatste stad der mensen woedt de oorlog tegen de Locusts nog door. Intussen wordt de planeet van binnenuit, diep onder het oppervlak, geïnfecteerd door een nieuwe bedreiging. Overlevenden zijn her en der verspreid, de samenleving ligt aan duigen en de tijd dringt voor Marcus en zijn team, die vechten om de mensheid te redden.

Misschien de mijne? Ik had het beter kunnen spoileren, maar het was maar een hele kleine twist die ik vooral vermeldde omdat de manier waarop de bom gemonteerd was zo grappig was.

avatar van Starmaster501
Ik bedoel bij dat Gamekings filmpje, daar word toch het lot van een belangrijk personage verteld...

Dan slaat je opmerking nergens op, want die spoiler staat nu tussen de reacties hier. Je hebt zelf op die link geklikt en de recensie gekeken.

avatar van Starmaster501
Filmpje heb ik niet helemaal gekeken, het zal nog een tijdje duren voor ik de game koop en wil niet al te veel van het verhaal zien. Ik dacht even kijken wat de reacties op het spel zijn en toen las ik het. Ik heb niks voorgezegd hier maar ik zal het dan maar toch even tussen spoilertags zetten...

Net 1 of andere megaspin verslagen, zag er imposant uit, maar was simpel te doen. Ben ik de enige die het normal niveau niet enorm moeilijk vind? Soms wel, soms iets lastiger te doen. Ik denk dat ik met een vriend de co-op maar eens op hard ga spelen over een tijdje.

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb hem in mijn eentje op hardcore gedaan. Het was wel goed te doen, maar insane wil ik met 4 man doen.

kiriyama
Manny Calavera schreef:

Voelt inderdaad stukken makkelijker aan dan bij de vorige twee delen. Voor mij ook al een minpunt aan het spel. In de vorige Gears vond ik de Normal stand heerlijk. (Behalve op het eind dan. )

avatar van Mr. Olaf
DarthSolidKevin schreef:

Ben ook bezig alleen op hardcore. Vind um redelijk pittig, vooral die lambent beserker in act 3. Had ik wat moeite mee. Gelukkig healen de AI karakters ook goed.
Insane met z'n vieren lijkt me ook wel vet.

Obscure Thing
Heb m nu net uitgespeeld, Leuke single player. Hardcore in je eentje is erg goed te doen, had alleen moeite met de echte eindbaas zeg maar. Maar toch vind ik General Raam nog steeds DE Eindbaas.

Nu tijd voor co-op Insane en de multiplayer echt goed gaan spelen.

avatar van LimeLou
Wel geinig filmpje over Gears of War

De dood van Dom was wel tragisch, maar ook wel mooi doordat hij zich opofferde voor de rest. Wat een schitterend, emotioneel filmpje was dat zeg! Gears 3 is naast een heerlijke knaller ook qua plot zeer goed. Geweldig spel! Iemand die weet hoever ik ben? Zit nu bij het begin van act 4.

Obscure Thing
je hebt 5 acts bij elke gears dus ook bij 3. Maar 5 is wel behoorlijk lang.

avatar van Marcellussss
Vandaag bij iemand gespeeld; eerste die ik gespeeld heb van de gears of war serie, omdat ik geen 360 bezit. Erg tof spel, we waren in co-op tot act 4 gekomen. Ga zeker nog eens langs om te spelen.

Gears of War 3 is voor de derde maal een deel in de indrukwekkende Gears of War reeks. Een reeks waarvoor je blij bent dat je Xbox360 bezitter bent. Samen met de Halo reeks toch wel het beste wat de Xbox360 kan bieden.

Gears 3 is verre van vernieuwend, maar dat maakt eigenlijk niks uit omdat de vorige delen gewoon fantastisch waren. Je kent de karakters al, je kent de wapens, je kent de vijanden (grotendeels dan, er zit genoeg nieuws bij) en je kent de manier van spelen. Na 5 minuten zit je er alweer volledig in. Gears 3 is de afsluiter van een trilogie, de game waar het verhaal eindelijk gaat eindigen. Een verhaal dat overkomt als een fantastische Hollywood film met veel effecten en actie. Maar zeker in deze 3e Gears is ook ruim de tijd weer genomen voor emotie en diepgang. Ik moet zeggen dat het verhaal soms zeker enorm wist te boeien, zeker ook omdat het persoonlijk is voor de hoofdrolspeler Marcus Fenix.

Maar uiteraard speel je de Gears spellen vooral voor de heerlijke actie. En dat zal je krijgen. Het is weer een genot om de levels door te knallen en overal plassen bloed achter te laten. Opvallend is wel dat ik praktisch de hele game maar 2 wapens gebruikte. Eigenlijk de wapens die ik in de vorige delen ook constant had. De Lancer mitrailleur met de briljante kettingzaag daar aan vast en de Gnaster Shotgun, een feest voor de close combat momenten. De andere wapens gebruikte ik zelden. Ik zocht vooral naar ammo voor mijn 2 favoriete wapens. Zeker de kettingzaag kills blijven heerlijk om te maken. Af en toe met een gevonden minigun losgaan is trouwens ook niet onplezierig!

Verder valt er niet heel veel meer over de game te vertellen wat ik bij delen 1 en 2 al heb gemeld. Het voelt echt weer als vanouds en ik heb het echt gemist. Ik hoop dat ze snel met Gears 4 beginnen, ook al zit de trilogie erop.

Maar helemaal perfect is de game ook weer niet. Zo viel het me op dat de Normal mode soms best makkelijk is. Je bent met een squad van 4 man, waardoor zij je ook werk uit handen nemen (de AI van de computergestuurde squadleden is behoorlijk goed). Soms voelde het wat te makkelijk. Maar op andere momenten was het weer erg pittig, zeker in de massa gevechten. Misschien ga ik de game nog eens in co-op met iemand spelen, maar dan wel een niveautje hoger.

En wat ik ook een minpuntje vind is dat er weinig enorm indrukwekkende locaties voorkomen in de campagne. Zeker in Gears 2 maakten bepaalde levens meer indruk. Hier bezoek je toch vooral lange tijd kapotte steden. Ik miste soms de ''wow!''-factor. Zeker omdat Gears 3 natuurlijk wel een herhalingsoefening is had ik daar soms wat meer tegenover willen zien staan. Al is er wel een uitzondering, de verwoeste stad met alle ''standbeelden'' van mensen die in de vlucht niet weg konden komen. Wie de game heeft gespeeld weet wel wat ik bedoel.
Het is wel positief dat de makers zich wel gericht hebben op het vertellen van een pakkend verhaal. Zeker het slot van de game is indrukwekkend en de tussenfilmpjes zijn echt van zeer hoogstaand niveau. Het slotfilmpje is zelfs geweldig mooi.

Grote aanrader voor elke Xbox350 bezitter. Ik twijfel of ik 4* of 4,5* moet geven, maar ik rond het voorlopig toch maar even omlaag af. Ondanks dat het een geweldige game is geworden is het natuurlijk wel meer van wat ik al kende.

avatar van Feyenoord100jaar
Geen multiplayer gespeeld, of Beast/versus?

Nope, maar die co-op modus komen vast nog wel Maar de review gaat over de campagne.

avatar van DarthSolidKevin
Ik vond het einde een beetje tegenvallend, maar dat kan ook aan mij liggen.

avatar van DarthSolidKevin
Ik weet echt nog niet wat voor een punt ik hem ga geven. Hij is niet beter dan Gears 1, maar wel beter dan Gears 2. Ik denk dat de game zonder Sawed off Shotgun veel beter zou zijn en dit ook mijn drempel is bij deze game.

avatar van Feyenoord100jaar
Ondanks dat ik de campaign nog op insane uit moet spelen(heb er weinig zin in) heb ik nu toch gestemd, ik heb het stemmen puur op gevoel gedaan en mijn conclusie is dat Gears of war 3 een stuk minder is dan zijn voorgangers.

Als ik het spel nog een keer uitspeel op Insane zal mijn stem wellicht nog veranderen, maar de campaign trekt me op dit moment niet aan.

Klinkt allemaal negatief wat ik nou hier over de game schrijf, maar Epic heeft gewoon een goed product afgeleverd echter had het gewoonweg (veel) beter kunnen zijn.

avatar van DarthSolidKevin
Volgens mij heb je een beetje het COD gevoel bij deze game Thijs. Ze weten dat iedereen het koopt en ze doen sommige dingen maar half.

Welke dingen hebben ze maar half gedaan dan? Je ziet juist dat ze heel veel aandacht aan de game hebben geschonken.

DarthSolidKevin schreef:

Ja dat ook, maar als je alleen al kijkt naar de Sawed-off, in de Beta waren veel mensen al aan het klagen over dat afschuwelijke wapen . Epic luistert gewoon niet naar hun fans, maar ik denk dat de hoofdreden was dat hun hem er niet uit hebben gehaald is puur vanwege dat het voor de casual gamer beter toegankelijk is. En dit vind ik erg jammer, begrijpelijk, ieder bedrijf moet tenslotte winst maken, echter gaat dit over de rug van de fans die juist de MP willen spelen op skill.

Geweldig

avatar van GameEvolutie
Vind het filmpje dat Dom doodt gaat echt een goede want daarmee geven ze echt goed aan dat dit de laatste deel zal zijn van deze gears of war reeks,

Ja echt geweldig filmpje goed gemaakt!

avatar van ancientTom
@GameEvolutie

Spoilers...

Feyenoord100jaar schreef:

Gears 2 was meer casual dan dit hoor... De sawed of is kut ja, maar dit is wel vele malen beter dan deel 2. De campaign van deel 2 was overdone en over the top en de multiplayer was dramatisch en er klopte geen reet van. Dit is een grote stap voorwaarts maar het komt nog steeds niet in de buurt van deel 1 helaas.

avatar van bettafish14
uitgespeeld op normaal opzich wel makkelijk ik wil eigenlijk proberen om met 4 mensen insane te doen maar eerljk wat een spel
blij dat ik xbox heb.

de campaign zit gewoon weer goed in elkaar, hangt een lekker sfeertje.
niet alleen van dit deel hoor, gewoon de hele gears serie campaign is geweldig.

ook de multiplayer is weer heerlijk, horde is leuk en ook beast mode is weer een leuke toevoeging.

Obscure Thing schreef:

Kwestie van smaak dus, ik vond de SP van Gears 2 geweldig en lekker filmisch. Maar de multiplayer had je toch echt wat skills nodig om het goed te doen, in Gears 3 pak je dan de sawed-off rent op een tegenstander af en houd de rechter trigger in, vind ik veel meer casual dan de shotgun battles die ik heb gehad in Gears 2. Dus op die gebieden ben ik het niet met je eens.

De SP van Gears 2 vond ik juist zo episch doordat het over de top ging. Alleen die megaworm vond ik minder, de rest was echt fantastisch. Dat ''woooow echt gaaf'' gevoel miste ik wel een beetje bij Gears 3.