World of Tanks (2010)

Simulation / Action
multi player / online

Ontwikkeld door Wargaming
Uitgegeven door Wargaming

In World of Tanks kunnen veldslagen worden uitgevochten tussen maximaal zestig door spelers bestuurde tanks. Het spel bevat meer dan 150 realistisch nagebootste pantservoertuigen uit zowel het Amerikaanse, Duitse als Russische leger. De verschillen tussen de voertuigen onderling zijn groot, bijvoorbeeld in snelheid, wendbaarheid en bepantsering. Gedurende het spel heb je de mogelijkheid diverse upgrades aan je tank vrij te spelen. Teamwork is een belangrijk aspect in World of Tanks. Een goede rolverdeling binnen het team en rijden in strategische formaties vormen een onderdeel daarvan.

avatar van wo2-freak
Ik hoor bij de beta groep testers en het spel bevalt tot nu toe erg goed.
In het begin word je best hard ingemaakt, aangezien je met de lichtste tanks begint, maar als je het spel goed door hebt, heb je binnen een week de beste tanks die er zijn. Het spel zit goed in elkaar en teamwork is erg belangrijk. Zo heb ik een keer een totale front aanval meegemaakt. Iedereen in het team viel tegelijk door het midden aan met artillerie steun van een aantal die achter blijven. De vijand was helemaal verrast, slechts een aantal van onze tanks werden vernietigd, tegenover alle tanks van de vijand. Zelf hoor ik nu bij de artillerie. Dat betekent dat je met een tank waar zwaar geschut op zit, b.v. een Bison, in de achterhoede een goede verstop plek opzoekt en wacht tot je team de vijand voor jou lokaliseert. Wanneer dat gebeurd zoom je via de minimap in op de vijandelijke tanks en neem je ze onder vuur met het zwaarste geschut dat je hebt.

Dit spel zit nog in de testfase, maar ik raad het zeker aan!

Voor nu een 4.0*

avatar van Nomak
Spel bevindt zich nog in de testfase en is dus nog niet af.
En toch mag er al gestemd worden?

avatar van wo2-freak
Stemmen mag al als er gespeeld is toch? Ik speel het spel lang genoeg om er een eerste oordeel over te hebben, dus lijkt mij wel ja. Zie dit maar als een preview van een film die dagen/weken/maanden voordat hij officieel uit komt, al door een aantal mensen is gezien. Er zijn dan ook al recensies + stemmen.

avatar van Deftones_JP
Ik heb net even een filmpje gezien maar dit ziet er inderdaad best kicke uit. PC-only helaas maar toch interessant genoeg om te kijken of dit op mijn laptop gaat werken.

avatar van Blueyed
Ik heb me gisteren ook hiervoor aangemeld.
Het spel bevalt me erg goed. Grafisch is het goed in orde.
Het idee van het spel is fantastisch en ik hoop dat het alleen maar beter wordt.

Ik ben er nou al erg tevreden over, ookal wordt ik continu kapot geschoten.

Brutal Headshot
Geweldig knalfestijn waar veel geduld voor nodig is, erg verslavend zodra je er wat inkomt.
Ik word continue neergeknald maar zodra ik er een paar heb voelt het erg goed.
Krijg er gewoon een adrenaline kick van zodra ik iemand kapot knal.

Hoort zekerstuweten thuis in het rijtje van beste free mmo games.

avatar van Blueyed
Ik stel mijn stem bij tot een 3,5*

Veel geïrriteerde mensen in het spel. Voorbeeldje:
Ik rij bij de spawn weg. Iemand anders in een PzIII/IV rijd finaal tegen de achterkant van mijn T-34-85. En begint om die reden mij te beschieten. Iemand uit mijn eigen team immers!
En diegene gaat maar door met mij beschieten. Ik heb 35% hp over. Diegene was sowieso niet slim. Hij beschoot immers een T-34-85 met een 100mm gun. Ik besluit terug te schieten. Uiteindelijk is hij dood, en heb ik nog maar 20% hp over.
Hierdoor ben ik 6000 credits lichter geworden. Maar met een StuGIII in de garage heb ik het dubbele in 2 battles terug, gelukkig.

avatar van IC
IC
Als ik al deze reacties lees, zal ik maar aanmelden

avatar van Banjo
Ik speel hem nu op mijn X-box en het is leuker dan op het kleine computer scherm.
ik speel hem al een tijdje, maar kan ik met alleen zilveren sterren een nieuwe tank aan schaffen?
dus zonder te betalen?
Dat is totaal niet overzichtelijk in de opties...

avatar van Banjo
laat maar ik ben er al achter. een tof spel!

4 sterren

avatar van Banjo
het lukt me niet meer om online te komen...
hebben meer mensen dit probleem? het is te druk zeker,

avatar van Footprints84
Leuke MP game

avatar van Ajax&Filmfreak
Op de pc vind ik deze game niet echt leuk.
Op de ps4 gek genoeg wel.

Ajax&Filmfreak schreef:
Op de pc vind ik deze game niet echt leuk.
Op de ps4 gek genoeg wel.
En wat is het verschil?

avatar van markwiering
Dit spel is echt GEWELDIG voor iemand die van trollen houdt!

Ik kies mijn tanks altijd uit op snelheid. De snelste tank koop ik, en dan... Oh jongen, het trollen kan beginnen!

Een vriendschappelijke tank staat achter het hoekje van een muur te schieten op de vijand. Hij rijdt naar voren, schiet en gaat weer naar achteren. Maar, dan kom ik eraan gereden, duw hem achter het muurtje vandaan (waardoor hij open staat voor vijandelijk vuur), wacht tot hij kapot geschoten wordt en rij dan weer naar achteren. Mijn tank is ongedeerd en de speler die ik net naar voren duwde zit mij dan met heel veel sterretjes en doodstoewensingen uit te schelden in de chat, waarna ik reageer met: "I just used your tank to protect myself. Please don't blame me. I am just a noob!"

Of een vriendschappelijke tank staat op de top van een heuvel. Ik kom aanrijden, duw hem van de heuvel af en zie hoe hij te pletter valt, waarna die speler mij uitscheldt in de chat en ik schrijf: "I just wanted your spot. Sorry!"

Of een vriendschappelijke tank rijdt op een heuvel. Ik bots dusdanig tegen hem aan zodat hij door mijn botsing omrolt, waarna hij op zijn dak staat en niks meer kan. Die speler scheldt mij uit, wordt stukgeschoten door vijandelijke tanks en begint mij dan nog veel meer uit te schelden.

Of ik rij met mijn tank een nauw steegje in, gevolgd door een hele brigade aan vriendschappelijke tanks. Midden in dat steegje rem ik, waarna de andere tanks op mij knallen en er niet meer langs kunnen, waarna zij mij uit beginnen te schelden. Soms worden zij dan zo boos dat zij mijn tank kapotschieten, waarna zij verbannen worden uit het spel wegens teamschade.

Of ik duw artillerietanks dusdanig weg dat zij niks meer kunnen, waarna zij uit woede en frustratie op mij (en tegelijkertijd zichzelf) schieten, waarna hun tank stuk is en die van mij alleen beschadigd is.

Of ik ga gewoon teamgenoten blokkeren door hen constant klem te rijden. Als zij dan uit woede en frustratie op mijn tank schieten, worden zij verbannen wegens teamschade.

Of ik ga pal voor een tank staat die net zat te scherpschieten. Hij raakt per ongeluk mijn tank i.p.v. de tank die hij wilde raken en dan wordt hij verbannen.

Als het spel net begint, schrijf ik ook vaak dingen om reacties uit te lokken, zoals:
- "I am a noob"
- "I am a fag"
- "I am a pidar"
- "My tank is fast"
- "I am autistic"
- "I just got my sister pregnant"

Enzovoort. Alleen al om de reacties die ik dan krijg, lig ik helemaal in een deuk.

Maar, ik moet heel eerlijk toegeven: ik speel soms ook serieus. Ik zit niet in alle potjes te trollen. Soms probeer ik echt om zoveel mogelijke vijandelijke tanks stuk te schieten, wat niet altijd lukt, omdat ik een "noob" (Engels straattaal voor "beginneling") ben, maar een enkele keer slaag ik er wel in om twee of zelfs drie vijandelijke tanks te vernielen voordat mijn eigen tank vernield wordt.

Ik heb die "I just got my sister pregnant" ook niet zelf verzonnen. Een andere speler in World of Tanks heeft dit een keer geschreven. Ik heb toen echt kei-, kei- en keihard zitten lachen achter mijn computer, vooral omdat andere spelers hier goed op reageerden, zoals: "WTF?" en "U sick fuck".

Maar, ondanks dat ik deze grap heel erg grappig vond en hier ook goed op gereageerd werd, heb ik deze grap nooit zelf durven herhalen omdat ik onder mijn eigen naam speel. Ik wil niet dat mensen echt beginnen te denken dat ik één van mijn zussen zwanger heb gemaakt. Deze grap durf ik alleen te maken als ik onder een schuilnaam speel.

Ik speel nu dus onder mijn eigen naam, maar als dat account ooit verbannen wordt (gebeurt ooit wel een keer; ik trol gewoon teveel) en ik moet een nieuwe aanmaken, maak ik een account aan met een schuilnaam, en dan ga ik echt: "I just got my sister pregnant" schrijven in de chat van heel veel potjes!

Of ik verzin een meisjesnaam als gebruikersnaam en schrijf dan: "My brother just made me pregnant!". Ik denk dat dat ook wel een geslaagde grap zal zijn.

Om dit spel samen te vatten:
- Een geweldig platform om te trollen in het spel.
- Een geweldig platform om te trollen in de chat van het spel.
- Een geweldig spel om te spelen, zelfs als ik het serieus probeer te spelen, zonder te trollen.

avatar van Banjo
Aha die Mark is geband....
En gelukkig ook maar want wat een laag niveau bericht plaats hij hier!.
Heel triest dat dit soort mensen zoveel energie hier in stoppen.
En dat is al een jaar geleden terwijl ik dit spel al 5 jaar achter elkaar speel...

avatar van markwiering
Banjo schreef:
Aha die Mark is geband....
En gelukkig ook maar want wat een laag niveau bericht plaats hij hier!.
Heel triest dat dit soort mensen zoveel energie hier in stoppen.

Ik ben het met jou eens. Ik vond het vroeger ontzettend grappig om te trollen in World of Tanks. Inmiddels ben ik daarvan afgestapt.

Ik hou het soms nog wel op hele lichte trols, zoals dat ik het hele spel lang mijzelf schuil hou zonder iets te doen. Als ik daarna de enige speler ben van mijn team die nog in leven is, schrijf ik in de chat: "I carry the team!", alsof ik een topspeler ben die in zijn eentje mijn team naar de overwinning brengt, ook al zat ik in werkelijkheid al die tijd verstopt.

Maar, die kwaadaardige trols, zoals het actief saboteren van mijn team, dat doe ik niet meer.