menu

Heroes of Might and Magic (1995)

Alternatieve titel: Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

PC / Macintosh / Game Boy Color
Strategy / RPG
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door New World en KnowWonder
Uitgegeven door New World, 3DO en Softgold

Speel als de Ridder Lord Morglin Ironfist, de Magiër Lord Alamar, de Tovenares Queen Lamanda of de Barbaar Lord Slayer, in dit eerste deel van deze turn-based strategie serie. Bouw je kasteel uit tot onneembare vesting en verken het land van Enroth, voor schatten, nieuwe recruiten en eventuele bandieten en monsters.

zoeken in:
4,0
Onwaarschijnlijk hoe zo'n eenvoudige game zo verslavend kan zijn!

avatar van Vivec
4,0
Ik kan bijna met zekerheid zeggen dat dit het eerste computerspel was dat ik ooit gespeeld heb, als 7-jarige (het spel was al enkele jaren uit) speelden we met enkele vriendjes dit spel soms hot seat bij iemand thuis op woensdagnamiddag. Mooie herinneringen aan, best bizar ook hoe je een game als deze ervaart op zo'n jonge leeftijd; hopen dat je "het cyclopenkasteel" krijgt omdat die op één na sterkste eenheid (de paarse trol die rotsblokken gooit), ook zeer stevig is, en dan plots versteld staan als een kameraad je verslaat met "het witte kasteel met blauwe daken" omdat je nog geen echt besef hebt van het strategische aspect van een dergelijke game.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Gisteravond begonnen met de campaign als Barbarian. Na twee standard maps gespeeld te hebben afgelopen weekend had ik de mechanics van deel 1 twintig jaar later wel weer in de vingers Wat een heerlijke trip down memory lane. Naarmate zich de map uittekende van het eerste scenario herinnerde ik me deze zelfs deels. Wat een lol

Gast
geplaatst: vandaag om 08:22 uur

geplaatst: vandaag om 08:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.