Toxic Crusaders (1992)

Sega Mega Drive/Genesis / Nintendo Entertainment System / Game Boy

Ontwikkeld door Realtime Associates
Uitgegeven door Bandai

Stap in de misvormde schoenen van Troma's gemuteerde boegbeeld uit de gelijknamige tekenfilmserie. De Toxic Avenger moet, samen met zijn trouwe zwabber, door zes levels, Tromaville beschermen van de kwaadaardige alien Dr. Killemoff en zijn invasie-leger Radiation Rangers.

avatar van PC.ENGINE.FAN
0,5
Zelden zo'n onsamenhangend, krankzinnig, belachelijk spel gezien. Het was alsof alle levels door verschillende game designers zijn gemaakt. Mooi dat-ie met twee spelers te spelen was, maar man wat een bagger. De verkoper probeerde me nog over te halen door me te vertellen dat dit gebasseerd is op de tekenfilm (dé tekenfilm?), maar ik trapte er niet in. Ik zag al meteen dan ik hier spijt van zou gaan krijgen. Later toch nog wel bij een vriendje gespeeld en de gameplay was zo klunsig dat we een paar keer in een deuk hebben gelegen van het lachen. Er is ook ergens zo'n level waarbij die hond met zijn tong moet gaan slingeren aan vlaggenstokken of zoiets en hij kan ook toxic waste oplikken. Ja, zoiets verzin je niet. Ik heb al genoeg gezegd.

avatar van wolff
trouwe zwabber

avatar van dominion
Een zeer leuke ode aan The Toxic Avenger.
Erg makkelijke levels die erg verslavend zijn en het dood de tijd.