Battlefield 1942 (2002)

Macintosh / PC
single player / online

Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Apsyr en Electronic Arts

Battlefield 1942 speelt zich af, zoals de naam al doet vermoeden, op de slagvelden van de tweede wereldoorlog. De speler kan zowel de kant kiezen van de axis of de allies. Het spel is voornamelijk gericht op de multiplayer. Maar er is ook wel degelijk een singleplayer mogelijkheid in vorm van een campaign in chronologische volgorde.

avatar van WeZet
Battlefield 1942, een game die veel gamers heeft bekoren, en dat nog steeds doet.

De reden daarvoor is simpel. Je hebt erg veel keuzevrijhied in wapens en voertuigen, dei je dan ook in teamverband kunt gebruiken. De game had goede graphics voor zijn tijd, en wordt nog steeds veel gespeeld.

Het spel heeft voor mij maar 2 minpunten, De AI van de single-player bots, maarja, wie geeft daar nou om, het is immers een Multi-player game. En Het ge-teamkill in Multiplayer, of het zo snel mogelijk in voertuigen gaan om lekker elkaar te pesten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van de ontwikkelaar geweest!

Battlefield 1942 is daarmee een zeer goede, en veelzijdige multiplayer shooter die zijn strepen zeker verdient!

***4.0***

avatar van jespertje
de game is best wel lollig