Battlefield 1942 (2002)
Macintosh / PC
single player / online
Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Apsyr en Electronic Arts
Battlefield 1942 speelt zich af, zoals de naam al doet vermoeden, op de slagvelden van de tweede wereldoorlog. De speler kan zowel de kant kiezen van de axis of de allies. Het spel is voornamelijk gericht op de multiplayer. Maar er is ook wel degelijk een singleplayer mogelijkheid in vorm van een campaign in chronologische volgorde.
geplaatst: 30 juni 2007, 11:05 uur
Dit spel heb ik echt tot in den treuren gespeelt. Ik had destijds nog geen internet, maar wel 2 computers met een lanverbinding. Dus dat was elke dag coopen met mijn neef.
En nu nog op elke lan waar ik kom doen we wel weer een potje. Het blijft gewoon een goed spel. Wat mij betreft beter als Battlefield 2.
geplaatst: 30 juni 2007, 12:10 uur
Battlefield 1942, een game die veel gamers heeft bekoren, en dat nog steeds doet.
De reden daarvoor is simpel. Je hebt erg veel keuzevrijhied in wapens en voertuigen, dei je dan ook in teamverband kunt gebruiken. De game had goede graphics voor zijn tijd, en wordt nog steeds veel gespeeld.
Het spel heeft voor mij maar 2 minpunten, De AI van de single-player bots, maarja, wie geeft daar nou om, het is immers een Multi-player game. En Het ge-teamkill in Multiplayer, of het zo snel mogelijk in voertuigen gaan om lekker elkaar te pesten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van de ontwikkelaar geweest!
Battlefield 1942 is daarmee een zeer goede, en veelzijdige multiplayer shooter die zijn strepen zeker verdient!
***4.0***
***4.0***

bro
geplaatst: 30 juni 2007, 16:21 uur
prachtig spel!!! heb het zelf niet maar ik heb eens op een kamp geweest waar sport afgewisseld werd met LAN-parties (kan het nog beter?
) er waren een hele resem games die konden gespeeld worden maar al bij al werd er aleen maar battlefield gespeeld. een paar keer werd er ook Return to Castle Wolfenstein gespeeld maar dat werd meestal na een half uurtje door democraties te stemmen weer veranderd nar dit prachitge spel (tot spijt van 3 wolfensteinfans
(die werden tegen het einde van het kamp dikwijls uit ergernis van hun gezaag ook vermoord door hun teammaten, echt kapotlachen!! ""oej, srry, had niet gezien dat je bij mij hoorde " haha
). prachtige shooter met prachtige herrineringen. beste die ik ken. je kunt je echt goed inleven en na een week lang dit spel in LAN-party te spelen ken je de levels beter uit je hoofd dan de gangen van het gebouw daar

geplaatst: 30 juni 2007, 18:56 uur
Goede game, maar ik vond de WW2 setting niet al te geslaagd. Daarom ben ik ook veel meer een fan van de opvolgers die zich in Vietnam en hedentendage afspelen.
geplaatst: 3 juli 2007, 20:42 uur
Geweldige game, vooral de dogfights met de vliegtuigen waren gaaf. Maar ik heb het toch wel het meest gespeeld door Desert Combat, de beste mod die ik ooit gespeeld heb.
geplaatst: 6 juli 2007, 11:21 uur
Erg goede game alleen is de cpu gewoon achterlijk, neem nu omaha beach, de cpu amerikanen stappen in een bootje om naar het strand te gaan maar jou nemen ze niet mee, en kun je het hele eind zwemmen of wachten tot er een ander bootje aankomt! erg hatelijk!
Voor de rest leuk 3.5 sterren
Voor de rest leuk 3.5 sterren
geplaatst: 9 juli 2007, 20:45 uur
Ik heb deze in een expension-pack gekocht, met de twee uitbreidings-setjes, vind het orgineel erg goed, vooral de maps zijn geweldig ontworpen voor multiplayer gebruik. Single player kon me niet echt bekoren, maar dat is dan ook niet echt de essentie van een game als deze.
geplaatst: 9 juli 2007, 22:31 uur
Qua graphics niet echt geweldig als ik hem vergelijk met bijvoorbeeld Moh... Voor de rest een leuke online Shooter en krijgt van mij 3.5 Sterren
geplaatst: 26 juli 2007, 09:56 uur
Ik vind de gameplay echt zwaar niks , gewoon een poep spel net als die andere battlefield delen.

Akaia
geplaatst: 10 februari 2008, 02:42 uur
Met de uitbreiding Desert Combat is deze game echt te gek!!..
Maar gewoon is hij niet zoveel aan..
Dus ik geef hem 4*
Maar gewoon is hij niet zoveel aan..
Dus ik geef hem 4*
geplaatst: 28 februari 2008, 21:09 uur
3,5* voor de game... het word een 4* vanwege de eindeloze fun die dit oplevert bij lan-party's... vooral mensen uitschelden voor NSB'ers als ze snel van partij switchen als ze op verliezen staan.
heerlijk

geplaatst: 29 februari 2008, 16:28 uur
Heb deze game tot in den treure gespeeld. Ik ben nog lid geweest van Battle for Europe; een soort van tournament tussen de Axis en Allies. Je maakte promotie en mocht uiteindelijk eenheden aanvoeren. Het was een ervaring op zich. Het was voor mij, vanwege de grote wereld en alle voertuigen, de eerste oorlogsgame waarbij ik mij als klein onderdeel in een echte oorlog voelde. Totdat ik WWII Online leerde kennen en besefte dat BF1942 erg leuk was maar het realisme toch ver te zoeken was in vergelijking met WWII Online. Bovendien had de wereld geen grens en was hij 1 op 2! Uiteindelijk ben ik overgestapt naar WWII Online, inmiddels Battleground Europe, en heb er vanaf de dag van vandaag geen spijt van.
Toch is BF 1942 weer een van de mijlpalen op online gaming gebied en heeft het me veel spelplezier bezorgd. Daarom 4*
geplaatst: 12 maart 2008, 17:42 uur
Ik heb dit spel en speel het elke dag. Wie heeft dit spel nog meer?
Kunnen we misschien een keer tegen elkaar spelen (Ik ben Prof in dit spel) op de PC!
geplaatst: 15 maart 2008, 23:49 uur
wo2-freak schreef:
Ik heb dit spel en speel het elke dag. Wie heeft dit spel nog meer?
Kom eens Battleground Europe (WWII Online) spelen freak, ik weet zeker dat je dat nog veel beter gaat vinden qua gameplay. Check de topic anders eens.
geplaatst: 17 mei 2008, 16:48 uur
Ik speel dit spel ook nog echt vaak,lekker vrij rondbewegen en zelf uitmaken of je gaat vliegen/varen of rijden,dat vindt ik echt geweldig. Wel is de 'slimheid' van je tegenstander/medespelers in de singlepay om te betreuren. Ik kom er nog wel eens een tegen die tegen een muur staat te 'hollen.' Toch vindt ik het een mooi spel,keuze is denk ik het sleutelwoord in deze game.
geplaatst: 17 mei 2008, 21:30 uur
deze game is echt goed. met die bergen en die auto's voel je je echt net daar, in 1942!
geplaatst: 30 augustus 2008, 22:31 uur
Vond deze game helemaal niks weet niet waarom,vietnam vond ik veel leuker wel veel keuzes aan voertuigen enzo maar ach de beelden waren toen ook nog niet zo mooi voor die tijd,
2.5
2.5
geplaatst: 12 oktober 2008, 18:42 uur
Voor mij bleef de actie een beetje weg vanwege de grote speelvelden. online issie top!
geplaatst: 12 oktober 2008, 21:51 uur
Starmaster501 schreef:
Dat er te weinig bots rondlopen? Gewoon het percentage bots wijzigen, en zetten op 400, lopen er zelfs te veel rond.

geplaatst: 15 oktober 2008, 10:26 uur
Die bots schieten anders wel altijd raak! En je eigen bots lopen maar wat rond!
geplaatst: 18 november 2008, 15:58 uur
Ik own in dit spel. Ik own iedereen. Wie heeft het spel ook, dan kunnen we tegen elkaar

geplaatst: 15 januari 2009, 21:09 uur
wo2-freak schreef:

Ik denk niet dat iemand nu nog durft...
geplaatst: 12 februari 2009, 12:12 uur
Vind dit spel erg leuk, heeft een goede atmosfeer, maar grafisch niet perfect, maar wat verwacht je...
Dit is gewoon een game die online niet te tippen is.
Dit is gewoon een game die online niet te tippen is.

Imperial Figure
geplaatst: 16 februari 2009, 16:21 uur
Echt battlefield die grote maps maar goed het kan verslavend zijn, hou persoonlijk niet zo van online games met voertuigen erin maar in Battlefield 1942 is het opzich wel leuk om een voertuig te bedienen.
Ben meestal gewoon een sniper of assault-rifleman maar iedereen gaat meestal toch in voertuigen dus dan heb je geen kans als rondlopende soldaat.
Voor mij de beste battlefield die er is, bad company en vietnam liggen mij niet helemaal maar dat WW2 sfeertje in 1942 is perfect.

Lexcoaster
geplaatst: 28 februari 2009, 19:00 uur
Redelijke shooter. Veel grote maps die cool zijn als je missies speelt, maar speel je gewoon voor je lol, dan zijn enorme maps niet zo prettig. Dan moet je het antal bots verhogen en dat vind m'n PC niet zo fijn...
3.5*

geplaatst: 29 april 2009, 15:09 uur
wat als er geen 2e wereldoorlog was? dan zouden er 12538 games minder op de wereld zijn