logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Duke Nukem: Manhattan Project (2002)

PC
Platform / Action

Ontwikkeld door Sunstorm en 3D Realms
Uitgegeven door ARUSH

De aartsrivaal van Duke Nukem, Proton, heeft een nieuwe radioactieve energiebron ontwikkeld. Deze bron heeft echter het neveneffect dat het levende wezens die ermee in contact komen, muteert met afzichtelijke gevolgen. Nadat mensen in een metrowagon zijn veranderd in duifachtige wezens, besluit de overheid Duke Nukem in te schakelen om Proton voorgoed een halt toe te roepen.

avatar van basik
is deze ooit uitgekomen?

avatar van Hadouken
Dacht het wel. Een vriend had hem, ik dacht legaal.

avatar van Hadouken
Nee hij is gewoon 3D, alleen het plaatje doet anders vermoeden

avatar van psychonaatje
Dat is geen screenshot. Zie hier voor goede screenshots. Ik heb deze gehad. Het is een platformgame, maar heeft een 3D element in zich (dat is op de screenshots goed te zien). Dukezijdank is het geen (echte) 3D platformer (die spelen nooit echt fijn, vind ik en ze zijn zo snel onoverzichtelijk). Volgens mij was het echt als tussendoortje bedoeld, omdat Duke Nukem Forever toch wel lang op zich laat wachten (volgens mij kan dit jaar overigens het 10-jarig jubileum gevierd worden). Ik vond het een goed spel. Vooral de besturing werkt erg prettig en met de bekende Duke Nukem-elementen (stoere oneliners, veel actie, grote wapens, de pigcops waren weer van de partij, veel humor en de broodnodige babes) zit het ook snor, waardoor het een leuk schietfestijnspel is, met een erg grote herspeelwaarde. Het liep ook als een tierelier (dat element wordt m.i. nog wel eens onderschat bij games, ik vind dat erg belangrijk, anders start ik het spel veel minder snel op).

avatar van Martijn
Hadouken schreef:
Nee hij is gewoon 3D, alleen het plaatje doet anders vermoeden

nee ok, 3d graphics, maar het speelt als een 2d shooter

en het was wel een screenshot, wel een van crappy kwaliteit.

basik schreef:
is deze ooit uitgekomen?

Dat vraag ik me ook af... Volgens mij wel maar niet op de pc dacht ik... Als t goed is wel op de xbox ofzo maar die staat er niet bij... Maar ik weet haast zeker dat ie daarop wel gereleased is....Was officieel wel de bedoeling maar er was toen net zo'n heisa als nu met Duke Nukem Forever :S

avatar van Martijn
100 % zeker dat hij voor de pc uit is gekomen, bovendien staat er ook gewoon op wikipedia dat hij daar alleen voor uit is gekomen.

avatar van jaspertje3
Ik heb het spel op de pc gespeeld dus hij is zeker uitgekomen!

jaspertje3 schreef:
Ik heb het spel op de pc gespeeld dus hij is zeker uitgekomen!

Ik ook was wel een leuk spel eigelijk.

avatar van jaspertje3
Zaten wel wat leuke elementjes in ja, al was ik er toch vrij snel op uitgekeken

Vandernagel
Vergeleken met Duke Nukem 3D vond ik deze toch tegenvallen. Minder mogelijkheden, replayability, ... Nee, Duke Nukem 3D blijft toch de beste tot nu toe.

3,0 sterren

avatar van FrK.
Deze is wel degelijk uitgekomen Ik heb hem hier legaal liggen, echt een kutgame Vergeleken met andere shooters, en 2d shooters konden in die tijd echt niet meer dus hij liep ook nog is achter Maar goed een klote game in vergelijking met de andere Nukem's

Legan
Een 2D game anno 2002. Hoe erg kan je het maken. Teleurstellend verhaal, graphics, … Tot halverwege gespeeld en toen maar weggedaan. Het 6 jaar oudere Duke Nukem 3D daarna nog vaak genoeg gespeeld. Sentiment ik weet het .

avatar van WeZet
Legan schreef:

*Zucht* Het is 3D, nog even je huiswerk doen

Legan
WeZet schreef:
*Zucht* Het is 3D, nog even je huiswerk doen
*Zucht*

Martijn schreef:

Weet zeker dat er een Duke - game alleen op de Xbox is gereleased en ik ben er nog steeds zeker van dat dit Manhattan Project is.

Hoe heette die Xbox release anders? Help eens even

gamelord
was een aardig spelletje..(om een keer te doen).
Maar ik heb nooit van de stijl gehouden dat je spellen hebt die op mario lijken alleen in een ander jasje...van rechts naar links lopen schieten,vliegen wat babes uit bommen halen.
En wat ik ook minder vond was dat dukie hetzelfde element in z,n spel had als de eerste mario via pijpen en gangen naar de beneden ruimtes toe .......Hij was gewoon leuk

avatar van PlanetGames
Vet cool spelletje muziek is trouwens ook hardstikke vet . Vooral bij de eerst baas (die helicopter).

3,5/5.0

RE123
een leuk spelleteje om een keertje te doen maar grafisch voor 2002 vond ik het wel een beetje slecht

Deze Heb ik verschrikkelijk veel gespeeld vroeger. Een toffe game was dit, zeg. Enkel jammer van de graphics omdat ik niet wist dat hij van 2002 was. Dacht dat hij wel enkele jaartjes ouder was. Maar alles bij elkaar wel goed geslaagd.

Gameplay 4/5

Graphics 2/5

Sounds 4,5/5

Verhaallijn 4/5

avatar van TonyTHorror
Komt waarschijnlijk op xbox live, wat ik leuk vind, aangezien ik me er vroeger best mee heb vermaakt. Leuk actie, gewoon als tussendoortje. Sowieso de moeite waard om te checken als je Duke Nukem tof vind.

avatar van Zealenga
Wat vond ik dit spel destijds leuk! Na lange tijd hem niet meer gespeeld te hebben, vandaag maar weer eens begonnen. Eens kijken of ik hem nog steeds zo leuk vind