menu

Super Contra (1988)

Alternatieve titels: Probotector 2: Return of the Evil Forces | Super C

mijn stem
3,67 (12)
12 stemmen

Arcade / Nintendo 3DS / Nintendo Entertainment System / Nintendo Wii U
Action
single player / multi player

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Konami

In het jaar 2634 - één jaar na afloop van de oorlog met een mysterieus buitenaards wezen - is de aarde eindelijk bevrijd uit de klauwen van zwarte magie. Op een dag wordt er een vreemde radioboodschap ontvangen van generaal Hal van de federale troepen die onderweg is naar de basisruïne in Zuid Amerika om de manoeuvres van het zevende GX-leger voor te bereiden. Hierin blijkt dat ze door bevriende GX-troepen worden aangevallen. Ze sturen Bill en Lance erop af om de situatie te onderzoeken.

zoeken in:
avatar van glimlicht
3,5
In Europa bekend als Probotector 2.

Niet veel anders dan zijn voorganger, gewoon lekker schieten tegen Aliens. De eindbazen zijn groot en lelijk, de kogels oneindig en met 1 hit lig je al plat op de grond. Heel fijn om te spelen met een maat samen, lekker je duim verpesten.

Moeilijk? Mwah.. valt mee. De game heeft zo zijn tricky momenten maar echt hersentergend moeilijk word het nooit. Je haalt de eindstreep zonder kleerscheuren. Het had allemaal wel wat langer en lastiger gemogen

*3,5

avatar van PC.ENGINE.FAN
4,5
Het is soms ongelooflijk hoe NES games er beter uitzagen en geraffineerder speelden dan de arcade versies. Niet alleen deze Super C(ontra), maar ook bv Double Dragon 2 en 3. Two player, veel variatie in de levels, veel verschillende wapens, twee spelers die precies lijken op Arnie en Rambo in hun blote borst en oerlelijke aliens.. wat wil je nog meer? Tot op de dag van vandaag is dit een van mijn favoriete NES-toppers!

avatar van FunkStarr
3,5
Zelf altijd een cartridge gehad met deze erop. In Europa inderdaad bekend als Probotector 2, waarin de characters van zowel de spelers als de vijanden zijn veranderd, wat ik persoonlijk erg jammer vind. Ben ik even blij dat ik dus de echte heb. Erg moeilijk maar na een aantal keer spelen leer je de knelpuntjes kennen. Vanaf level 4 wordt de moeilijkheidsgraad wat hoger en ben zelf nooit verder geraakt dan level 6 (van de 8 ). Leuke game voor de NES.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:29 uur

geplaatst: vandaag om 13:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.