Transformers: War for Cybertron (2010)
3,91
(22)
PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Action / Shooter
single player / online
Ontwikkeld door High Moon
Uitgegeven door Activision
War for Cybertron is gebaseerd op het bekende Transformers. De game neemt je mee terug in de tijd naar het bloedstollende, brute verleden van de Transformers, nog voordat ze op aarde aankwamen. Je reist af naar Cybertron, de thuisplaneet van de Transformers, waar je in een heftige burgeroorlog belandt. Deze oorlog is het begin van een gewelddadig conflict dat zijn weerga in het universum niet kent. Ga de strijd aan in je eentje in de singleplayer, werk online samen of neem het online tegen elkaar op in gevechten.
geplaatst: 4 juli 2010, 22:20 uur
@Dobbelstenen
Volgens mij moet jij beter kijken. Jelle heeft dit spel zelf, niet de demo ervan.....

Dobbelstenen
geplaatst: 4 juli 2010, 22:45 uur
Nee het bericht dat het over de demo ging stond net op de vorige pagina, daardoor kon ik niet zien dat het over de demo ging. Want hij heeft het spel nl. zelf.
geplaatst: 6 juli 2010, 16:24 uur
Dit spel is echt ongeloofelijk gaaf! Gaat zeker een hoog cijfer van me krijgen!

geplaatst: 7 juli 2010, 15:05 uur
Review: Transformers: War for Cybertron.
De verrassing van 2010 voor mij.
Transformers: War for Cybertron is voor mij de verrassing van 2010. Had er een aantal maanden geleden een trailertje van gezien en het leek me wel wat. Toen de game een 8,8 in de PU kreeg heb ik hem meteen in huis gehaald en daar heb ik geen seconde spijpt van gehad. De game speelt zich af op de thuisplaneet Cybertron. De openingscene zag er al goed uit. Je ziet een beetje hoe het eraan toegegaan is met de Transformers. Je ziet space en daarna komt er een cutscene waarin je Megatron ziet die een bepaald goedje heeft genaamd de Dark Energon dat hij wil gebruiken om de macht op Cybertron over te nemen. De Autobot's gaan proberen hem tegen te houden. De singelplayer bevat 2 verschillende campaigns. Je begint met de Decepticon campaign als je over de helft bent kun je ervoor kiezen om over te stappen naar de Autobots campaign en zo kun je de hele tijd switchen tussen de campaign's. Als je een missie begin kun je dus kiezen uit 3 verschillende Autobot's of 3 verschillende Decepticon's. Hangt ervan af welke campaign je speelt. Wat heel erg goed is aan het spel is dat alle bekende Autobot's en Decepticon's erin voor komen. Elke robot heeft dus ook z'n eigen wapens bij zich en je kunt natuurlijk transformen van robot naar voertuig en andersom. Dit werkt echt erg goed en erg vloeiend en het transformen ziet er vet uit.
De missie's bestaan vaak uit het rondlopen door gangen heen, het overhalen van hendels waardoor weer een deur of poort opengaat en enorme waves van vijanden zien te overleven. Vaak merk je al dat zelfs als je de game op easy hebt staan dat je toch wel vaak kapotgeknald wordt. Je zult ook echt vaak dekking moeten zoeken want je levens gaan snel eraf. Ze komen er na een tijdje wel weer bij maar dan moet je even wachten. Heel vaak worden levels ook afgesloten met een boss fight. Soms kom je echt enorme eindbazen tegen die je hersens wel even zullen doen kraken. Je zult de manier moeten vinden om een eindbaas te verslaan en vaak is dat, rondvliegen en alle kanonnen op z'n rug uitschakelen en ondertussen natuurlijk ervoor zorgen dat je zelf niet voor je flikker wordt geknald. Het moeilijke van dit spel ligt het in het vinden van je wapens. Je hebt dus een hakwapen bv een bijl of een zwaard wat dus goed van pas kan komen als je geen guns meer hebt of je kogels op zijn. Ook als je transformt tot een auto kun je ook nog met rakketten knallen.
Dan is er nog een multiplayer en die multiplayer staat als een huis, die is echt heel goed. In de multiplayer begin je met een standaard robot en namate je verder levelt kun je perks instellen, je Transformer customizen en je kan je eigen Transformer bouwen. In de MP zitten de standaard modes zo heb je de Deathmatch, Team Deathmatch en nog een aantal andere modes. Activision heeft echt goed werk verricht met de multiplayer want het is echt erg verslavend allemaal. Ik speel voornamelijk Deathmatch en daarin kun je knallen totdat je 20 kills hebt. Je hebt Team-Deathmatch en verder een soort van capture the flag mode. Wel erg standaard modes maar het werkt erg verslavend. Bv, je gaat bijna dood, transform je snel en je peerd hem gewoon. Dit is zo'n multiplayer die eeuwig houdbaar is. Eigenlijk heeft de game niet echt grote minpunten. Het enige wat zo kan bedenken is dat het af en toe een beetje druk wordt op je scherm en het wordt op ten duur wel veel van hetzelfde maar dat is alles eigenlijk. In mijn ogen is dit een topgame geworden.
Conclussie: Transformers: War for Cybertron is je 60 euro meer dan waard. De beide campaign's duren zo'n 8 uur (hangt ervan op welke moelijkheidsgraad je de game speelt) en daarnaast krijg je nog een hele toffe multiplayer die je wel een paar maanden bezig houd.
De verrassing van 2010 voor mij.
geplaatst: 13 juli 2010, 16:16 uur
ik wil dit spel aanschaffen voor op
de NINTENDO WII maar is het ONLINE ?
de NINTENDO WII maar is het ONLINE ?

gamelord
geplaatst: 13 juli 2010, 17:15 uur
Zoals bovenaan is aangegeven...kun je hem online doen.
Welkom trouwens!!

Welkom trouwens!!

geplaatst: 19 juli 2010, 21:44 uur
Eindelijk, beide campaigns uitgespeeld en ik ben echt weggeblazen! Wat een gruwlijke game was het!
4,5* blijft staan. Multiplayer is ook echt ijzersterk.

Ravnoss
geplaatst: 10 augustus 2010, 07:40 uur
Als groot Transformer liefhebber keek ik erg uit naar deze titel. Er werd teruggegrepen naar Transformer Generation 1 en er werd gekozen voor cybertron als locatie. Orgineel en leuk omdat er in de serie eigenlijk nooit veel gezegd is over hoe Optimus een prime werd en hoe Starscream en Megatron elkaar gevonden hebben. Tel daarbij op dat bijvoorbeeld de originele voice-actor van Optimus Prime mee doet en je begrijpt dat ik hier smachtend naar uit keek. Toen er op kantoor een doosje transformer games van activision binnenkwam wist ik dan ook niet hoe snel ik er eentje moest claimen
Alle randvoorwaarden waren dus gunstig, wat het des te pijnlijker maakt dat het eindproduct erg tegenvalt. Het speelt als elke andere 3rd person shooter, maar ergens hebben ze het geniale idee gehad om het cover systeem niet over te nemen van bv. GoW. Dit maakt het spel veel chaotischer en onoverzichtelijker dan het zou moeten zijn. Dekking zoeken is er op die manier nauwelijks bij, en het leidt ertoe dat in de meeste gevechten het beter werkt om maar gewoon naar iemand toe te rennen en hem met een melee aanval te doden dan een mooi vuurgevecht aangaan. Een andere reden waarom je vaak terug moet grijpen naar je slagwapen is dat er veel en veel te weinig kogels voor je wapens zijn te vinden, hierdoor zit je constant zonder wapens en kogels. Ik weet dat het in veel spellen een design beslissing is om je weinig ammo mee te geven (alle survival horror games), maar hier slaat het nergens op, denk Modern Warfare waarbij je alles met je mes moet doen.
Over het level design ben ik ook erg ontevreden, bijna alles bestaat uit lineaire tunnels en wegen en na twee levels begint de eentonigheid wel toe te slaan, alles lijkt op elkaar en waar het op lijkt is ook nog eens ongeïnspireerd, Cybtertron komt nooit echt tot leven.
Ook de AI van zowel je mede-transformers als van de tegenstander is van een wel erg bedenkelijk niveau, iedereen lijkt puur willekeurige dingen te doen, je kan geen enkele logica vinden in de keuze tussen vechten in Auto of Robot vorm.
Nee, ondanks dat het er veelbelovend uitzag, is de uitvoering toch erg matig. Misschien dat de multiplayer een hoop goed maakt, maar daar heb ik me nog niet aan gewaagd.

geplaatst: 10 augustus 2010, 08:16 uur
Leuke review, ookal ben ik het er totaal niet mee eens. De beide campaigns in de singleplayer vond ik echt ijzersterk. Gewoon niet te serieus nemen die handel en gewoon lekker bijna 15 uur knallen. Ja, misschien de multiplayer eens proberen Ravnoss, speel het nog steeds erg veel en doordat ze een perk en een classe-systeem in de multiplayer hebben gedaan wordt de game ook veel langer houdbaar.
geplaatst: 25 augustus 2010, 16:59 uur
Ik vind de Multiplayer toch iets minder dan ik aanvankelijk dacht. Het Classes/Perk systeem is vrij beperkt, er zijn relatief weinig nuttige wapens en abilities.
Ik hoopte stiekem een beetje op competitief Transformers maar daar is de doelgroep te klein voor en de game te eenzijdig.
Publics gaan daarnaast ook redelijk snel vervelen, niet om op te scheppen maar het niveau ervan is nogal aan de lage kant, als ik half bezopen onderuit gezakt op de bank lig dan win ik alle potjes nog met 2 vingers in mijn neus.
Daarnaast zijn er nog veel connection issues omdat je in 70% van de gevallen tegen amerikanen speelt (ook al staat je preference op Regional).
Helaas van 4* naar 3.5*
Helaas van 4* naar 3.5*
geplaatst: 1 september 2010, 21:00 uur
ik ben ook super groote transformers fan (3 vitrinekasten vol) en deze game was heerlijk om te speelen eindelijk een game die de serie waardig is. tuurlijk kun je her en der wel een beetje azijnzeiken over deze game maar ik heb van begin tot eind met een kwijl spoor uit me mond deze game zitten spelen. dit is zonder eenige twijfel de beste game zinds Armada. vooral de multiplayer verdient een dikkuh vetuh + het speelt super loopt lekker stabiel en de maakers luisteren echt naar de spelers en hebben en zijn nog steeds bezig de multiplayer beter te maaken. ook voor niet transformers fans is dit een super game.
want ik kan het me voorstellen dat de meesten nu wel eens zat zijn van het eeuwig hetzelfde riedeltje bij CoD of GTA of Halo GOW. eindelijk weer eens wat nieuws lekker knallen met uit de kluiten gewassen robots.
ik hoop dan ook dat deze serie goed word ontvangen want dit is een serie die ik in de toekomst nog vaak voorbij wil zien komen.
geplaatst: 13 augustus 2011, 13:14 uur
Drie chapters onderweg en het valt me erg reuze mee. Als Transformers fan zijnde ben ik hier heel erg blij mee. Beetje rough around the edges maar toch wel een erg knappe game. Nice.
geplaatst: 13 augustus 2011, 13:26 uur
Jammer dat de multiplayer niet echt meer gespeeld wordt..
Ben daar toch wel een tijdje flink addicted aan geweest.

geplaatst: 20 november 2011, 18:39 uur
ik hoor dat er een nieuwe transformers game aankomt voor in maart 2012 samen met max payne 3
transformers: fall of cybertron
transformers: fall of cybertron
geplaatst: 30 november 2011, 18:22 uur
Transformers: Fall of Cybertron - transformersgame.com : de teaser trailer
geplaatst: 25 november 2023, 17:51 uur
In mijn jacht op 360 games die je alleen nog maar fysiek kan krijgen, stuitte ik op deze. Het vervolg hierop, Fall of Cybertron, had ik al wel eens gespeeld en beviel me destijds erg goed. Deze is iets minder maar wel meer dan prima vermaak. Speelt soepel, originele stemacteurs, transformers vibe all over en lekker simpel lineair. Toffe eindcredits ook.
geplaatst: 25 november 2023, 19:33 uur
Dit tweeluik (Fall en War) blijven imo samen met Devastation de allerbeste Transformers games ooit. Zowel van dit als van diverse 80's properties als Gijoe en Masters of the Universe kan er zoveel mee worden gedaan (van tactisch tot fighters tot shooters) dat het onbegrijpelijk is dat de kwaliteit vaak zo laag is.
Maar inderdaad. Deze en opvolger vond ik ook wel erg geslaagde games.
Maar inderdaad. Deze en opvolger vond ik ook wel erg geslaagde games.
geplaatst: 26 november 2023, 09:46 uur
Sinner schreef:
Ja dat zijn volgens mij ook de beste transformers games. Nu heb ik ook Dark of the Moon, Rise of the Dark Spark en Devastation nog liggen, die laatste maar es aanslingeren binnenkort.