The Settlers: Heritage of Kings (2004)

Alternatieve titels: Settlers 5 | Settlers V

PC
Strategy

Ontwikkeld door Blue Byte
Uitgegeven door Ubisoft

De luisterrijke tijd van koning Arthur is in Groot Brittannië reeds lang vervlogen. De jonge Dario moet trachten het oude rijk te herbouwen en krijgt daarbij te maken met allerlei moeilijkheden. De economie is in de laatste tijd erg verslechterd en het leger is afgetakeld in de tijd dat Dario's vader regeerde. Het is aan Dario om het rijk weer in oude glorie te herstellen.

avatar van Hadouken
Had deze gewonnen bij één of andere gamesite. Mooi spel, maar ben geen echte fan van het genre. Later verkocht.

avatar van Rod
Rod
Na settlers 3 en 4 een flinke tegenvaller..

Veel beter dan 4 mooie graphics en spanend verhaal.
Goed verzonnen van die weermachine en ook superleuk met die helden.
Wat ik wel jammer vind is dat je die kolonisten niet kan besteuren soms lopen ze weg.
Maar dat is precies zoals The Settlers 4.
3.0

Weer een goed spel vond ik en zeer goede uitbreiding.
Was iets nieuws van de helden en voor mijnen was het ook gemakkelijker.
3,5 stemmen

Ik vond dit wel een geweldig spel. De gameplay was erg goed en de verhaallijn vond ik echt top. De helden waren ook erg leuk, ze konden erg handig zijn in gevechten. Maar ik heb niet echt vergelijkingsmateriaal omdat dit de eerste Settlers was die ik speelde.
Er zijn ook nog twee uitbreidingssetten, waar ik er één van gespeeld heb. Die vond ik zeer leuk al zaten er er erg moeilijke missies bij.

avatar van Starmaster501
Het gaat hier meer om een dorp bouwen en steen enz. verzamelen. wel leuk maar dan vond ik stronghold 2 daar beter in...

avatar van baafeurus
geniaal deze game, de verhaallijn is erg sterk er zijn genoeg missies. wel jammer dat je soms erg lang bezig bent om een beetje dorp te krijgen

avatar van dikkop
Superspel

gamelord
Dit blijft een heerlijke Strategy game, kan eigenlijk ook altijd van het verhaal genieten, hoer raar het ook mag klinken. Die medieval paintings strips draagt daar goed aan bij.
Alleen is zijn de speelduren van de velden altijd zo wisselvallig, die missie als je in Crawford komt moet toch wel het langst duren heb ik zo'n idee. Maar ook in deze game is het heerlijk om even goed te gaan maptravelen soms..zolang je ridders genoeg hebt en op de juiste plaatsen heb staan in je stad is er niets aan de hand. Die missie in Crawford doe ik ook altijd meer als 2 uur over.
Voor een strategy game uit 2005 heeft deze ook wonderschone graphics..die net die draai geven alsof je ook hier een fantasy-RTS bent aan het gamen. Maar de game is gewoon een bijeenraping van lang vervlogen helden uit alle windstreken van onze wereld.
Helias, Mordred,Leonardo en ga zo maar door.

Verkies deze ook altijd boven alle settlers games die ik heb..vind dit het beste deel uit de serie.

Blijft een goede game, ook zes jaar later nog.