Final Fight 3 (1995)

Alternatieve titel: Final Fight Tough

Super NES / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Capcom

Na het verslaan van de Mad Gear Gang, is er een nieuwe dreiging opgestaan; Een criminele bende genaamd The Skull Cross gang. Intussen komt Guy aan in Metro City, terug van zijn zware krijgersoefeningen en gaat naar zijn beste vriend, de burgemeester van de stad, Mike Haggar. Plotseling bevinden ze zich in een bloederige opstand van de bende. De twee bundelen hun krachten en gaan de dreiging samen te lijf.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Sloeg totaal nergens op. Ik zou haast zeggen dat als Biff van de film Back to the Future een time paradox zou creeren en je zou in een alternate 1985 zitten, dan zou de Final Fight van 1989 in deze veranderen, yuck. Moet je nou zien, rare Super Streetfighter Turbo combo moves terwijl die vijanden maar kleine levensmeters hebben. Haggar die eruit ziet als een aerobics instructeur met zijn paardestaart van een meter. Belachelijke vijanden zoals zo'n dwerg die zweeft, serieus ik dacht jarenlang dat hij rollerskates aan had! Moet je maar goed kijken. Stomme bonusstages, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je moet gewoon eerlijk zijn en het origineel er naast leggen, dan kun je concluderen dat dit een beroerd cash$$ product is dat bedoeld was om maar te kunnen concurreren met Streets of Rage van Sega.

avatar van FunkStarr
Helemaal eens met bovenstaande, compleet overbodig deel in de reeks en was puur om met Streets of Rage 2 te kunnen concurreren.

Vind ik absoluut niet. Ik heb er net zoveel plezier aan beleefd als aan het tweede deel van de reeks. Het is niet perfect, maar absoluut speelbaar en een leuke ervaring om met zijn tweetjes te spelen. Ik vind dat het grafisch nog net een een stukje beter uitziet zelfs dan het tweede deel, en net de toevoeging van de super/combo moves vind ik een leuk extraatje, net als trouwens de meerdere paden doorheen een level. Ga ik het vergelijken met een Streets of Rage 2 dan is deze inderdaad minder - maar Streets of Rage 2 blijft dan ook een van de allerbeste beat 'm ups in zijn soort. Maar ik vind Final Fight 3 alleszins niet echt slechter dan deel 2, en nog altijd beter dan deel 1 op de snes. (ik heb beide overigens een aantal weken terug op de virtual console in huis gehaald, omdat ik fysieke kopieen net wat te duur vind en ik toch wel een hoop plezier blijf beleven aan dit soort games - lekker mindless bashen en zeker met gezelschap toch altijd heel erg entertainend).

avatar van FunkStarr
Jaren later blijft deze er wel goed uit zien. De graphics zijn zeker niet verkeerd. Maar Haggar ziet er echt niet uit en Dean vind ik ook maar een overbodige character. Dan hadden ze beter Cody kunnen terughalen. Ook blijft het lastig om die Street Fighter achtige moves uit te voeren. Als je het met z'n tweeën speelt is hij nog wel aardig. Jammer dat het eerste deel op de Snes niet 2 player was en met Guy. Dat zou dan echt een goed spel zijn geweest. Qua graphics deed hij niet onder voor de Mega CD versie, die uiteraard beter is. (Deel 1 bedoel ik dan)