Hitman: Blood Money (2006)

Alternatieve titel: Hitman: Blood Money Reprisal

PC / PlayStation 2 / Xbox / Xbox 360 / PlayStation 3 / Android / Apple iOS / Nintendo Switch

Ontwikkeld door IO en Feral
Uitgegeven door Eidos en Square Enix

"Hitman: Blood Money" is het vierde deel in de bekende "Hitman" serie. In Blood Money moet je opnieuw met de kale killer de huurmoordenaar uithangen maar dit keer is het een tikkeltje anders, ditmaal wordt op jou zelf gejaagd...

@ Spock

Niet alleen een liefde voor hitman hebben we gemeen maar dus ook voor films (ik vind One Flew mijn all time favoriet )

En wat House of cards betreft vind ik het nu ook één van de betere missies omdat ik eindelijk een manier heb gevonden om die sheik te doden zonder dat lange wachten op dat koffertje. Is inderdaad wel goede missie

Ik heb dan weer niets aan de missie op de boot. Vind alle missies in Blood Money goed behalve die missie

Amendment XXV vond ik jaren ook een mindere missie, maar nu ik eindelijk een manier heb gevonden om de missie te doen slagen zonder sedaten van wachters ben ik toch wel blij dat ik in zo'n bewaakt huis mijn slag heb geslaan

avatar van Spock
Des te beter dat we van dezelfde films houden . De missie op de boot is inderdaad wat minder ja, met zeven doelwitten. Het is me laatst wel gelukt om ze allemaal te "accidenten", dat was wel tof. In Amendment is me iets te weinig variatie. Bij House of Cards heb je veel opties, daar hou ik van .

avatar van Thomas83
Als ik naar de lijst van alle missies in het spel kies valt het wel op dat ze bijna allemaal zo sterk zijn. Vind het eigenlijk onmogelijk om er zo even meerdere favorieten uit te kiezen. A New Life vond ik alleen wel heel aardig doordat je kon snipen en door de betrokkenheid van de FBI. Bovendien zaten er lekker creatieve kills en acties in deze missie. Hetzelfde geldt voor Curtains Down. Murder of the Crows zou ik ook nog willen noemen omdat die missie vrij uniek is door de grote menigte.

A Dance with the Devil beviel me juist wel goed door dat lekker vage en creepy sfeertje dat er rondhangt in het level. Vooral wanneer je met dat mens meeloopt en ze je opeens aanvalt..

avatar van LimeLou
Ik vind Dance with the Devil één van de betere... Fantastisch toch. Die overgang tussen hemel en hel?

avatar van Spock
Hij is wel zeer sfeervol inderdaad. A New Life is ook geniaal, met een aantal leuke manieren om je doelwitten te doden. Murder of Crows is ook vet, alleen vind ik het jammer dat je dat koffertje moet oppikken. Dan kon je dat doelwit in die kamer namelijk vanuit de boekenwinkel uitschakelen zonder de kamer te hoeven betreden.

avatar van dr channard
Ik heb altijd het gevoel dat ik iets mis in Murder Of Crows. Er zijn waarschijnlijk nog tal van manieren om de targets uit te schakelen maar ik vind het maar niet. Ik heb voort laatst de missie wel uitgespeeld zonder een ander pak aan te trekken. Als ik zo een missie kan uitspelen ben ik wel fier op mezelf, alhoewel het uiteraard niet bij elke missie in Blood Money kan (ten minste dat denk ik toch niet )

Maar om verder te gaan op Murder Of Crows ik snipe die leider altijd in dat hutje waar je ook het piaono ongeluk kan veroorzaken Als er iemand nog een zeer leuke en stille manier zou ie dat dan graag pm'en of hier zeggen want ik wil echt meer kunnen in die missie.

Wat ik ook heerlijke momenten vind is wanneer het nummer Vegas speelt en je dan lekker rustig door de ruimte stapt, op weg naar je target (vooral dan in de missie A House Of Cards of wanneer je net de lift binnenstapt in You Better Watch Out, die laatste is wel nog een harde missie als je niemand van de FBI of onschuldige gasten wil verdoven om een pak aan te trekken).

Hitman Blood Money - Jesper Kyd - Vegas - YouTube

avatar van Spock
Meestal is het de piano op het ene doelwit, een snipe vanuit een raam op het andere (die in de bars zit), en de laatste duw ik soms van het balkon af of ik plant een bom in de boekwinkel (die knal gaat namelijk door naar de kamer waar die laatste gast in zit). You Better Watch Out heb ik dacht ik ooit zonder pak gedaan, of ik kan me vergissen. Het is mogelijk wanneer je die gast in het zwembad neerknalt door zijn zwembad stuk te schieten, en die andere te besluipen zonder dat de FBI je doorheeft, maar ik weet niet meer precies hoe dat gaat. Wat denken jullie van Curtains Down, de manieren waarop je de operazanger kunt vermoorden? Dat is voor mij toch wel het vetste: wapens verwisselen, je knal "verbergen", of zelfs de rol van Executioner nemen. Echt geniaal toch?

avatar van dr channard
Dat van die bom in de bibliotheek wist ik niet

You Better Watch Out zonder pak kan ik niet , een te zware missie. Ik weet wel een waiter suit te bemachtigen bij de staff room waar iemand zit te douchen

Bij Curtains Down heb ik alle manieren al geprobeerd en ik blijf oftewel het wapen verwisselen, oftewel rustig met je snipertje boven afwachten en op het juiste moment in de kop schieten het machtigste wat je kan doen . Ik weet wel als ik de rol van de executioner zelf ben dat ik dan altijd professional haal en geen S.A. Erg vreemd

Wat vond je van de missie Till Death Do Us Part. Vind ik wel een zeer aparte missie (vooral omdat alle gasten daar allemaal een wapen dragen)

avatar van Spock
Till Death Do Us Part is ook een leuke missie ja. Het is puur genieten om mensen over de rails te duwen, zodat de krokodillen hun werk kunnen doen. Ook leuk hoe je zelf de priester kunst worden, en zo. Je kunt volgens mij ook een bom in de bijbel stoppen. Ik vind de locatie een beetje bizar, maar dat met dat grote huis is wel vet.

Overigens begrijp ik dat Silent Assassin gebeuren niet geheel: soms wel, soms niet, terwijl ik volgens mij alles goed doe.

Ik vond bij Flatline ook zo leuk om die drie doelwitten te doden: de een bij gewichtheffen, de ander door zijn whiskey te vergiftigen en de andere door zijn kookset op te schroeven .

Wat vinden jullie trouwens van het "dubbele" einde, dat vond ik toch echt apart gedaan.

avatar van LimeLou
Dat einde? Ja , de eerste 3 jaar dat ik dit spel had dacht ik dat je gewoon doodging en dat het einde was.

avatar van dr channard
Bij flatline dood ik die man met de paarse jas altijd door een bom te hangen en de luster op hem te doen ontploffen, maar je kan het flesje inderdaad vergiftigen

In till Death do Us Part laat ik de bruidegom altijd verongelukken door een bom op zolder te plaatsen.Als hij dan piano speelt valt de bom op hem. En die dikke kan je inderdaad lekker in het graf duwen (is wel moeilijk om zo bij hem te komen zonder guard kostuum) of je kan hem in zijn kamer vermoorden. Je kan het koppel uiteraard neersnipen tijdens het 'ja' woord en je ook als priester verkleden inderdaad EN een bom kan je inderdaad in je bijbel stoppen.

Het einde was geweldig Echt origineel bedacht spoiler]

avatar van Ricxz92
Bij in till Death do us part, duwde ik bijna altijd die dikke van de trap (veranda), als die naar buiten liep. En was die nog dood ook, het maar 5 treden.

Hahaha super gewoon

avatar van Spock
Ja, die is inderdaad geniaal. Ik heb die dikke ook vaker gewurgd tijdens het tv-kijken (ik ben echt een fan van die wurgdraad) en hem in zijn kleerkast verstopt. Maar die lusters die zijn inderdaad echt klassiek in dit spel . Hebben jullie in House of Cards ook ooit een andere manier gevonden om hem te doden, behalve hem buiten te snipen nadat je hem met een gsm belt? A Vintage Year kun je ook leuk zonder kostuum spelen. Of hoe je die vrouw kunt doden in A New Life, ook veel opties.

avatar van dr channard
@Spock , Wel vroeger deed ik het kostuum van die man aan met zijn koffertje en ging ik dat koffertje daar afleveren bij de Sheik. Maar dat duurde zo lang voordat het koffertje terugkwam en ik had nooit ontdekt dat je hem gewoon kon opbellen met de gsm hahaha Gaat veel sneller.

A Vintage Year is inderdaad een eitje, maar een prachtige missie. De vrouw in A New Life is inderdaad een zatte trien die je met verschillende dingen kan verleiden

Iemand een ander idee gevonden voor de vice president in Amendment, buiten de Close Encounters?

avatar van Spock
Dat met het koffertje heb ik nog niet geprobeerd. Die missie is wel leuk om zonder kostuum te doen, er is ook zo'n vrouw in een gang die je toegang verleent tot haar apartement, en je kunt het alarm af laten gaan. veel leuke opties.

Amandment heb ik maar twee of drie keer gedaan. De vice-president zou ik niet weten, het is me alleen gelukt om hem te wurgen. Ik hoopte dat er wat meer te doen was met die hond van hem en zo. Die andere gast is ook niet echt leuk om te doen, of is er buiten dat gevecht op het dak nog een andere optie?

avatar van dr channard
Ja met je geweer klaarstaan en voordat hij de explosie laat afgaan in zijn kop schieten

dr channard schreef:

Da's dacht ik een soort van glitch, en daar moet je echt heel snel mee zijn geloof ik.
Zijn er trouwens mensen die niet weten dat de aftiteling ook een level is?
Die missen dan wel wat. Ik wist het eerst nooit, en vroeg me telkens af welk level dat is als ik het op youtube zag....

avatar van Spock
Hmm, binnenkort eens uitproberen.

Het viel mezelf op dat ik een hartslag hoorde en dat er een interface was, en je kon ronddraaien en er was een laadscherm. Toen had ik eens gegoogled en kreeg ik een walkthrough. Anders had ik het ook niet uitgevogeld.

avatar van Starmaster501
Haha, je moet die pookjes in tegengesteld richting op en neer doen dacht ik. Op de pc weet ik niet wat je moet doen, waarschijnlijk iets met de pijltjes.

avatar van Spock
Op en neer met W en S meen ik.

avatar van JustMike
moet nog een keer herspelen, fantastisch spel!

avatar van Spock
Bedankt JustMike, met jouw bericht herinner je me eraan dat ik deze inderdaad ook weer moet herspelen. Bedankt . Ik zag hem laatst voor een aantal euro op de 360 liggen, weet iemand daar wat meer van? En dan bedoel ik grafische kwaliteit, gameplay, etc.

avatar van LimeLou
Voor de 360 is hij ongeveer gelijk aan de PC-versie (grafisch gezien).

avatar van Starmaster501
Ik heb hem op de 360. Hij is niet erg opvallend anders. Wel zijn er vergeleken met de Ps2 voor mij, meer kleinde details en hier en daar iets toegevoegd op de achtergrond ofzo.

avatar van dr channard
Ja inderdaad en één grappig detail. Elk mannetje heeft ongelooflijk veel armspieren

avatar van Jumbojet
dr channard schreef:

Ik heb wel eens een mijn vanuit de zaal op het balkon van dat mannetje met zn bodyguards gegooid Is nog best moeilijk want ze betrappen je best snel.

avatar van Spock
Hmm, dan heeft het weinig zin lijkt me. Mijn PC-versie heeft namelijk grafische probleempjes, wellicht doordat mijn videokaart te nieuw is. Daardoor moet ik het spel op iets lagere shader-settings spelen waardoor bepaalde effectjes minder mooi zichtbaar zijn. Dat is wel jammer. Zet ik de shaders op het hoogst krijg ik allemaal van die grafische flikkeringen. Vreemd, maar het zij zo.

Jumbojet schreef:

Haha geweldig Voor een vluggertje kan je je ook verstoppen achter de repetitie en vandaar de hoofdrolspeler neerknallen

avatar van JustMike
Spock schreef:

no problemo veel plezier als je weer eraan begint.