menu

Hitman: Blood Money (2006)

Alternatieve titel: Hitman: Blood Money Reprisal

mijn stem
4,15 (216)
216 stemmen

PC / PlayStation 2 / Xbox / Xbox 360 / PlayStation 3 / Android / Apple iOS / Nintendo Switch
Action
single player

Ontwikkeld door IO en Feral
Uitgegeven door Eidos en Square Enix

"Hitman: Blood Money" is het vierde deel in de bekende "Hitman" serie. In Blood Money moet je opnieuw met de kale killer de huurmoordenaar uithangen maar dit keer is het een tikkeltje anders, ditmaal wordt op jou zelf gejaagd...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=FiRjIoDWbxs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Starmaster501
5,0
Thomas83 schreef:
recensie


uhm... oke ik vind hem ook leuk

avatar van Tha Luz
4,5
Thomas;volgende keer graag je recensie een beetje inkorten

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Ik vind zijn recensies altijd wel leuk Geweldig hoe hij alinea's kan ratelen over de minimap of bijvoorbeeld de levensmeter die naar de andere kant van het scherm is geplaatst

avatar van Bennerd
4,0
Prachtig toch, zulke recensies? Zouden meer mensen mogen doen.

avatar van Tha Luz
4,5
ja het is een goede recensie maar wat korter kan geen kwaat,nu zullen veel mensen het niet lezen.

avatar van XPS420
5,0
Deze game is ook zeer therapeutisch voor mij.. daarom geef ik hem ook 5 sterren, gewoon omdat ik de psychiater niet meer nodig heb, als ik ergens mee zit ga ik de huurmoordenaar uithangen en de meest bizarre en grove moorden plegen!

avatar van JanVR
5,0
XPS420 schreef:
Deze game is ook zeer therapeutisch voor mij.. daarom geef ik hem ook 5 sterren, gewoon omdat ik de psychiater niet meer nodig heb, als ik ergens mee zit ga ik de huurmoordenaar uithangen en de meest bizarre en grove moorden plegen!

Dat is "quite disturbing"...

avatar van Tha Luz
4,5
ja dat is best ziek..

avatar van ps3me
3,0
Behoorlijk...

Shaw
Ach, zo erg vind ik dat niet. Onbewust is gamen voor bijna iedereen wel een uitlaatklep voor agressie. Beter in een spel dan in het echt. En de centjes voor de psychiater spaart hij ook al uit !

avatar van andnino
4,5
Shaw schreef:
Ach, zo erg vind ik dat niet. Onbewust is gamen voor bijna iedereen wel een uitlaatklep voor agressie. Beter in een spel dan in het echt. En de centjes voor de psychiater spaart hij ook al uit !

Nou van spellen als Call of Duty krijg ik altijd moordneigingen. Omdat ze zo tergend zijn.

avatar van XPS420
5,0
Tha Luz schreef:
ja dat is best ziek..


ziek zijn is leuk , ik kan het weten.. wel eens een normaal mens gezien??

avatar van XPS420
5,0
XPS420 schreef:
(quote)


ziek zijn is leuk , ik kan het weten.. ooit wel eens een normaal mens gezien??

Ik vind het wel een leuk spel maar ik kom bij de derde missie al niet meer verder

avatar van ps3me
3,0
Danil schreef:
Ik vind het wel een leuk spel maar ik kom bij de derde missie al niet meer verder


ik ben ook erg lang bezig geweest met sommige missies, ondanks dat is het gewoon een goed spel.

avatar van Awake78
3,5
Ja dit is inderdaad gewoon een prima spel. Beter dan z'n voorgangers vind ik. Vooral het carnaval-level vind ik legendarisch. Met die vogelpakken....
Wisselt uitstekende levels echter wel af met mindere levels. Begint ook op het laatst een beetje te vervelen. Verder goed spel.

avatar van KKOPPI
4,5
is erg leuk maar op een of andere manier ben ik te lui om verder te gaan met het derde level...

avatar van jellecomicgek72
4,0
Review: Hitman: Blood Money


Een 4e Hitman game in de serie. Had daarvoor nog nooit een enkele andere hitman game gespeeld dus dit was compleet nieuw voor me. Laat ik eens beginnen met de gameplay. In Hitman Blood Money speel je opnieuw als Agent 47 die moorden moet uitvoeren op het verzoek van anderen. En dat vind ik een groot pluspunt van de game. Hij is namelijk bikkelhard. Je kan tijdens het spelen zelf kiezen hoe je je vijand wilt killen. De omgevingen waarin je loopt zijn erg mooi en stralen ook echt sfeer uit. Hitman: Blood Money is een rasechte stealth game net zoals bv splinter cel en metal gear solid. Je kunt wel op gasten af komen rennen maar de stealth rueleert gewoon in deze game. Zo heb je bv touwtjes van ijzerdraad waarmee je iemand nek open kan snijden of kan wurgen. Dit werkt erg effectief want nadat je vijanden hebt gekilled kun je je vijanden hun kleding afpersen en jezelf vermommen tot één van hun. Het probleem daarbij is alleen als je vermomd bent als de vijand dat je niet verdacht kan gaan lopen rennen want als je betrapt word zullen er echt tientallen soldaten achter je aan komen en is het onmogelijk om nog te winnen omdat je healthbar verschrikelijk klein is.

De stealth gameplay is in Hitman: Blood Money uitgebreider als bij bijvoorbeeld splinter cell. Zo kun je bijvoorbeeld bewakers/wachters afleiden door een muntje te gooien, lijken te verstoppen in kisten en zoals ik hierboven al aangaf je jezelf vermommen tot de vijand. Wat ik ook wel irritant vond is dat als je betrapt word je de missie gewoon bijna niet meer kunt voortzetten. Gasten zullen achter je aan komen en zullen niet rusten totdat ze je gevonden hebben. En dan wil ik nog even terugkomen op je healthbar en dat is gewoon tergend af en toen. Soms heb je wel eens een snipermissie of een stukje waarin je jezelf moet verbergen omdat iemand met een sniper op je gericht staat. Als je dan geraakt word is het soms heel raar want je levens gaan er héel erg langzaam af. Het ene moment heb je nog een volle healthbar en het andere moment denk je dat je niet geraakt word maar dat word je wel! Want soms als je geraakt wordt lopen je levens er pas na 20 seconden af en dan ben je dood en dat is erg irritant!

Verder heb je ook nog genoeg attachments die je op je wapens kan schroeven. Verschillende soorten geluidsdempers enzovoort enzovoort. De AI is op zich goed. Zoals ik al zei zul je je regelmatig moeten vermommen want gasten hebben je zo in de gaten voordat je het weet. Dit wekt ook veel spanning op zeker in combinatie met de split-screen scenes die een zeer realistisch verhaal vertellen.

De game draait voornamelijk om hoe je je vijand uitmoordt want zo verdien je het meeste 'bloedgeld'. Ook de controls zijn goed. Zo kun je bijvoorbeeld ook met 1 druk op de knop je vijanden een kopstoot geven. Dit is een tachtiek die ikzelf erg veel gebruikte. Wat ook een erg handige tachtiek is is dat je je vijand kunt vastgrijpen en kunt gebruiken als menselijk schild. Ook dit werkt erg effectief maar je zult het wel slim moeten spelen als je deze tachtiek toepast.
Wat ook erg leuk is is dat voorbijgangers voor je zullen wegrennen als je gewapend aan komt lopen. Het schijnt dat dit bij de vorige hitmangames anders ging.

Wat ook erg leuk is is dat je klaar bent met je missie dat je op de voorpagina van de krant komt te staan. Daar staat dan in wat je wat je precies gedaan hebt en hoe je je missie hebt uitgevoerd.
Dan wil ik wéér terugkomen op de gameplay en dat is dat er af en toe erg veel Trial & Error in zit. Het is af en toe erg veel afgaan en weer overnieuw beginnen. Ook zijn de laadtijden af en toe tergend lang. En dat is bij veel games af en toe een doorn in mijn oog.

Tijdens het spelen zul je ook moeten kiezen welke wapens je mee wilt nemen in je missie. De ene keer zul je weer meer aan stealth wapens hebben. (touwtje, sniper) dus je moet voordat je met een missie begint een goed assortiment aan wapens samenstellen voordat je met je missie begint. Dit kun je touwens bij elke missie weer samenstellen en aanpassen.

Ook als je tijdens het spelen dood gaat zie je jezelf als het ware dood gaan in slow-motion. Dit wekte af en toe erg veel irritatie bij mij op want ik wil gewoon als ik dood ga gelijk weer door spelen en het overnieuw proberen. Dit kan dus niet want wat volgt is een scene waarin je als agent 47 dood neer valt en dat stukje duurt ongeveer 15 seconden. Erg irritant want ik wil gewoon als ik dood ga gelijk weer verder spelen wat dus niet kan. Dit was het ongeveer en nu wil ik mijn review nog even afsluiten met een eindbeoordeling:


Gameplay: Stealth rueleert in Hitman Blood Money. Het is niet even een shooter die je even 20 minuutjes gaat spelen maar je moet er echt voor gaan zitten en dan is het echt genieten geblazen. De gameplay is op sommige punten best orgineel of teminnste dat vind ik en uitdagend genoeg, net als de splinter cell serie.

Graphics: Prachtige Graphics, prachtig gebruik van kleur in de game. Erg sfeervolle en sfeerrijke omgevingen die er soms nog beter uitzien dan recentere games.

Geluid: Wapens klinken goed, de klassieke muziek die in Hitman: Blood Money zit is prachtig en sfeervol. Geen kritieke punten verder.

Replay: Ik deed 14 uurtjes erover om de game uit te spelen maar daar daarna is het ook nog gewoon leuk om voor de lol een missie te spelen en weer andere stealth tachtieken toe te passen om je vijanden te killen. Ook voor de sfeer heeft deze game een hoge replay warde omdat de sfeer top is. Replay genoeg dus.

4*

Relax
Ik vind de game ontzettend leuk.
Je hebt gewoon alle tijd in de wereld om je missie te halen, bij voorgaande delen werd je nogal bevooroordeeld op je aanwezigheid, waardoor ik me nogal verplicht voelde om snel de missie af te ronden, maar hier heb je de hele wereld in je handen.
Ik vind het heerlijk om allerlei manieren te vinden om je doelwit te laten doden.
Maar soms kan het net wat te lang duren, want dan heb je eindelijk iets gevonden, dan word je ontdekt en kan je een stuk overnieuw beginnen, tenzij je op tijd saved.

Het mooiste is toch wel dat als je het zat bent dat je je doelwitten gewoon kan afschieten en rent naar de Exit dat je de level gewoon gehaald hebt.

avatar van Robbert_Alberts
4,5
is het al bekend of er een nieuwe hitman komt???

avatar van davidov
4,5
Een film wel.... een game heb ik niks over gehoord.
Kan ook kloppen gezien ze bezig zijn met Kane & Lynch 2 en dat gebruikt praktisch hetzelfde team developers volgens mij.

Waarom ze bezig zijn met K&L2 (terwijl deel 1 een vrij onpopulaire flop was) en niet met een nieuwe hitman (wat altijd een populaire en redelijk ontvangen reeks was).... is mij een raadsel

avatar van Robbert_Alberts
4,5
hmm ja inderdaad. wel jammer... ik had nu ongeveer wel weer een nieuwe hitman verwacht. maar goed, er komen nog genoeg andere goeie games uit.

avatar van hitman47
5,0
Robbert_Alberts schreef:
hmm ja inderdaad. wel jammer... ik had nu ongeveer wel weer een nieuwe hitman verwacht. maar goed, er komen nog genoeg andere goeie games uit.

De nieuwe hitman game komt samen met de nieuwe hitman film uit,ergens einde 2010.

avatar van Starmaster501
5,0
Dat is nooit gezegd?

avatar van hitman47
5,0
Starmaster501 schreef:
Dat is nooit gezegd?

Type maar hitman 5 in op google,ik zeg niet dat het zeker is maar dat zijn de enige bronnen.

avatar van davidov
4,5
hitman47 schreef:
(quote)

Type maar hitman 5 in op google,ik zeg niet dat het zeker is maar dat zijn de enige bronnen.

Dat is wel erg mager moet ik zeggen.
20th century fox zit vooral achter de film en heeft minder inspraak op de games lijkt mij, hoewel niet ondenkbaar is dat eidos extra wil cashen bij de film.

Maar toch, ik kan zelf geen bron of persbericht vinden... alleen een hoop berichten die het hebben "over berichten" en een wikipedia pagina met een link naar de pagina waar je op bent met wederom geen bron vermelding.

Het zou kunnen, maar vooralsnog vind ik het dan wel akelig stil voor iets wat in 2010 zou uit moeten komen.

avatar van Shinobi
4,5
Al iets van twee jaar op m'n pc geïnstalleerd, maar deze week pas opgepakt en eindstand heb ik er ongeveer 14 à 16 uur aan gezeten. Uiteraard heb ik alles op Silent Assassin gehaald, want dat is naar mijn mening ook het doel van de makers dat je alles zo miniem doet en zo weinig mogelijk opvalt.

Ik ben wel bekend met Hitman, aangezien ik de vorige drie delen ook heb gespeeld en ik wist dan ook wat ik kon verwachten. Maar dat het zo een goede spel zou zijn en zo uitgebreid had ik niet verwacht. Gelukkig maakt dit deel het teleurstellende Contracts goed en houdt het je van begin tot eind in zijn greep.

Zoals ik al zei wist ik al wat ik van Hitman kon verwachten, je hebt uiteraard je welbekende Fiber Wire, Silverballer, lockpick, je verdoof spuit en nu krijg je de beschikking over: een bom, spuit met gif, een munt en nog wat extra dingen die je later kan unlocken zoals een vest voor meer bescherming.
Ook is het wel lachen dat je een aantal wapens hebt die je kunt upgraden met van alles en wat. Alleen vind ik sommige upgrades wel wat overdreven, ik bedoel waarom zou je een scope op je Silverballer zetten?

De verhaallijn wordt gebruikt om de verscheidene missies te introduceren en uiteindelijk lijdt deze verhaallijn dan ook toe naar een ultieme climax. Dat je zelf 'gedood' wordt en op het laatst weer tot leven kan komen en nadat je iedereen hebt vermoord zie je een cut scène dat Diana de Agency weer heeft opgestart en 47 bevind zich ergens in China?

Zodra ik een paar missies had gespeeld was ik erg onder de indruk van de omgevingen en de interactie die ermee kon hebben. Ook zijn er vele mogelijkheden om je vijanden uit de weg te ruimen, zo kun je het eruit laten zien alsof diegene een ongeluk heeft gehad. Doordat je bijvoorbeeld iemand over een railing hebt geduwd, iemands eten hebt vergiftigd of zelfs een nep pistool door een echte te vervangen.
Aan het eind van elke missie krijg je een rating, hoeveel geweld je hebt gebruikt, of er lijken zijn gevonden, getuigen waren enz. Als je bijvoorbeeld door iemand bent gespot gaat je Notority omhoog en kun je mensen omkopen dat ze niks hebben gezien en in het uiterste geval kun je jezelf een nieuwe identiteit aanmeten zodat niemand je meer herkent.
Tot slot zie een nieuwsbericht van je hit, wat verrassend uitgebreid is. Er staat tot in de details beschreven hoe je iemand hebt vermoord en met wat. Een erg leuke detail.

De AI is op zich wel goed, mensen zie het als je je verdacht gedraagt of als je iets hebt gedaan. Maar vaak kun je de AI voor de gek houden door bijvoorbeeld tegen iemand aan te lopen zodat ze de andere kant oplopen of zo.

De graphics zijn voor 2006 wel goed en zijn nu op zich wel oké. Ik verbaasde me soms wel over de omgevingen en groot die waren.

De soundtrack is echt meesterlijk mede door de heer Kyd die tot nu toe alle muziek heeft gecomponeerd voor Hitman. Tijdens het spelen voel je echt de spanning van de muziek als er bijvoorbeeld iets spannends gebeurd.

Wat ik toch wel jammer vind is dat dit echt een trial and error game, want als je iets fout doet dan kan je de missie eigenlijk al niet meer voltooien. Maar dit was in de vorige games ook wel zo. Misschien dat ze dit verbeteren in de komende deel.

4, 5 Sterren.

avatar van LimeLou
4,5
Prachtige review, Shibobi!
Ik wou er eigenlijk zelf een review over schrijven, maar het blijkt dat jij me voor was
Maakt niet uit, ik vind 'm super

avatar van hitman47
5,0
Nu gaan er ''geruchten'' de ronde dat de volgende hitman game ergens rond kerst 2011 zal uitkomen,dat is nog langer wachten

avatar van LimeLou
4,5
Pff, ik ben juist dolblij dat er uberhaupt geruchten van zijn!
Ik heb liever dat ze jaren ontwikkelen en nadenken, in plaats van dat ze snel een nieuw deeltje in elkaar flansen, zoals veel games tegenwoordig

PS: waar heb je die geruchten dan van daan?

Gast
geplaatst: vandaag om 15:36 uur

geplaatst: vandaag om 15:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.