Rome: Total War (2004)

Strategy
single player / online

Ontwikkeld door Creative Assembly en Feral
Uitgegeven door Activision, Sega en Feral

Het doel van het spel is om ervoor te zorgen dat jouw volk een groot en welvarend en bloeiend rijk krijgt. Het is dus van belang dat je zorgt voor een goede, stabiele economie en genoeg manschappen om je vestingen te verdedigen en die van de anderen in te nemen. Je moet ervoor zorgen dat de mensen in jouw vestingen tevreden blijven en dat er geen ziektes uitbreken. Dit doe je door de juiste faciliteiten te bouwen, zoals tempels en rioleringen.

avatar van ps3me
Aangezien ik dit een ontzettend goed spel vind, ga ik maar is een recensie schrijven.

Rome: Total War, een ontzettend goed spel, 3 standaard romeinse facties tot je beschikking. Maar ook de barbaren, Egyptenaren en nog wel een paar. Het genre word hier naar een hoger level getild.
Strategy op zijn best, bouw je legers, maak je steden beter, verover, versterk je familie met echtgenote van je dochters en je eigen zonen, kleinzonen etc en buiten dit alles moet je natuurlijk ook jouw inwoners in je steden tevreden stellen en houden!

Voer missies uit voor Rome beter bekend als S.P.Q.R. en werk je op in de Senaat en bij de massa van het volk. De graphics zijn best goed, alles werkt lekker en de gameplay is heerlijk. Je kijkt, als je het spel speelt, naar een landkaart waar je alle steden ziet liggen en waar je ziet wat van jou is en wat van je "allies" en tegenstanders is. En als je met je legers gaat vechten kan je het automatisch laten doen, of zelf de strijd aangaan en een strategie gebruiken om de legers van je tegenstanders te vernietigen. Op een slagveld, waar je "live-action" ziet.

Alle plus en minpunten nog eens op een rijtje:

+ de gevechten zijn goed, je moet echt een strategie gebruiken.
+ je kan erg lang doen over een campain, je bent niet heel snel klaar.
+ De gameplay werkt goed!
+ Het ziet er allemaal mooi uit.

- Je kan eigenlijk helemaal niet zo heel veel Facties kiezen.
- Met 1x uitspelen heb je alle facties erbij, die je erbij kan krijgen. Je kunt namelijk niet alle Facties spelen bijv. Scythia kan niet en Macedon ook niet.
- je kan de zeeslagen niet zelf spelen.

Dus: een goede game, met veel strategie erin verwerkt.
Veel pluspunten en wat jammer dat als je met 1 factie het spel op short uitspeelt, dat je dan direct alle andere facties hebt. Dat is erg zonde. Maar de gevechten en gameplay maken alles weer helemaal goed! dik verdiende 4.5**** 9.5!