Rome: Total War (2004)
Strategy
single player / online
Ontwikkeld door Creative Assembly en Feral
Uitgegeven door Activision, Sega en Feral
Het doel van het spel is om ervoor te zorgen dat jouw volk een groot en welvarend en bloeiend rijk krijgt. Het is dus van belang dat je zorgt voor een goede, stabiele economie en genoeg manschappen om je vestingen te verdedigen en die van de anderen in te nemen. Je moet ervoor zorgen dat de mensen in jouw vestingen tevreden blijven en dat er geen ziektes uitbreken. Dit doe je door de juiste faciliteiten te bouwen, zoals tempels en rioleringen.
- nummer 176 in de top 250
Overigens heb ik de proloog al laten vallen inmiddels en ben ik al aardig in de ban van de campaign met de Julii. Ik heb ook al vrij veel gelezen in de handleiding. Er is een handig site om handleidingen te downloaden. Ik noem hem maar even niet hier, weer niet of dat in strijd is met de huisregels of niet.
Hoe dan ook, het spel is ondanks al zijn diepgang nog vrij snel op te pikken. Voor mij als iemand met vrij veel ervaring met de Civilization-games in elk geval.

Maar dat zit er voorlopig nog niet in. Heb nu RTW ook al weken en weken niet meer aangeraakt en ik wil dat spel sowieso eerst nog volledig ervaren hebben. Bovendien heb ik Company of Heroes ook nog liggen onder andere. Nog niet eens uitgepakt.

Even een vraagje, wie heeft deze game nou werkelijk helemaal uitgespeeld (dus de 50 provincies vastgehouden en S.P.Q.R. Verslagen?). Lijkt mij haast onmogelijk, heb het wel 1 keer zover geschopt dat ik rond de 40 provincies had en veel populariteit had bij zowel het volk als de senaat. Maar uiteindelijk werd mijn rijk overspoeld met ziektes en rellen... en toen storte het weer ineen net als het oude Romijnse Rijk.

Het is mij al gelukt met the house of Brutii, en met Egypte heb ik 73 provincies incl Rome en volledig Italië, Brutus is al helemaal vernietigd en Scipio heeft nog maar 2 provincies, maar ik ben het beu geworden en opnieuw begonnen als Carthago.

Ja, maar zoals ik al zei ben ik een nieuwe game begonnen met Carthago, en uit gewoonte heb ik dat opgeslagen op de save van Egypte en ben ik dat nu kwijt...

Dan maar opnieuw proberen, maar deze keer laat ik Armenië mij niet in de rug aanvallen.

Ik heb mijn Egyptische rijk eens aangeduid.
Verder dan dat uitbreiden zou echt moeilijk geweest zijn, mijn steden rechtsvanonder waren al aan het rebelleren met een vol garnizoen en lage belastingen, mijn hoofdstad stond in Athene.
Als ik het mij goed herinner was ik gestopt rond 200 voor Christus, zo'n 140 beurten.
Ik geef mijn cijfer nog niet, want ik wil hem eerst uitspelen. De oude cijfer verwijder ik nu.
Trouwens heb ik een vraag: hoe voorkom je rellen? Ik begin frustrerend te worden...
Zorg dat je hoofdstad ergens in het midden zit, gooi de belasting omlaag en voorkom squalor (normaal gesproken zou je dit kunnen doen door riolering en dat soort spul te bouwen maar er zat volgens mij een bug in het spel waardoor de squalor bij elke upgrade erger werd. IN ieder geval was dat toen ik het nog speelde zo, is al weer lang geleden weet niet precies hoe het zit.
Oh ja, je kunt ook meer troepen in je nederzetting plaatsen. En plaats een generaal met de juiste karakteristieken. Makkelijk te testen door verschillende generaals te plaatsen en te kijken bij welke de unrest het minste is.
Ik vond hem vroeger een waardeloze spel, maar heb hem toch weer een kans gegeven en meer aandacht gegeven en nu vind ik het echt een geweldige spel... Ik had vroeger meer aandacht aan deze game moeten geven.
Wat legers in je stad vestigen (ook niet te veel, dat werkt weer averechts..) en de belasting op het laagst.
GameSpy: Rome: Total War Strategy Guide - Page 1 - pc.gamespy.com
PS: Heb Spanje en Portugal in mijn bezit nu

Heb nu op marktplaats een nieuwe gezocht (nog in plastic), die moet morgen of overmorgen binnenkomen. Hoop dat ik het dan weer kan spelen.
Het enige grote minpunt is: Het was RTW + uitbreiding Barbarian Invasion

Heb het spel trouwens al maanden niet meer aangeraakt. Echt een topspel waarvan ik nog lang niet alles heb gezien, maar het is wel echt zo'n game waar gelijk heel veel tijd in gaat zitten, en waardoor je de tijd vergeet. Jammer ook dat je niet in een schermpje kan spelen volgens mij, of niet goed in elk geval.
Misschien moet ik maar eens wat losse gevechten spelen, dat is een heel stuk laagdrempeliger. Maar eigenlijk heb ik er de tijd niet voor. Speelt nooit meer dan 3 spellen tegelijk, en vaak is dat er maar 1 bij mij.
Is het niet een beetje overdreven om gelijk het spel opnieuw te kopen na een vastloper? Of heb je niet alles wat je daarna hebt geprobeerd vermeld hier?
Het was al eens eerder gebeurt, maar nu bleef het spel bij iedere keer opstarten meteen vastlopen. Er zitten ook wel wat kleine krasjes op.
Heb het spel nu nieuw gekocht in plastic op marktplaats, hier in de buurt verkopen ze het niet meer!! 5 euro inclusief verzenden, het zou overmorgen moeten komen.
Heb met Egypte het spel zelfs helemaal uitgespeeld, 50 provincies en rome verslagen

Nu ben ik opnieuw begonnen met Carthage en ik ga het nu proberen zonder cheats en dan kijken hoe ver ik kom.