Rome: Total War (2004)

Strategy
single player / online

Ontwikkeld door Creative Assembly en Feral
Uitgegeven door Activision, Sega en Feral

Het doel van het spel is om ervoor te zorgen dat jouw volk een groot en welvarend en bloeiend rijk krijgt. Het is dus van belang dat je zorgt voor een goede, stabiele economie en genoeg manschappen om je vestingen te verdedigen en die van de anderen in te nemen. Je moet ervoor zorgen dat de mensen in jouw vestingen tevreden blijven en dat er geen ziektes uitbreken. Dit doe je door de juiste faciliteiten te bouwen, zoals tempels en rioleringen.

Een indrukwekkende game. Deze game weet mij keer op keer weer rillingen te bezorgen. De gigantische veldslagen in combinatie met de goede muziek en het tactische aspect zuigen je volledig in de game.

Een welverdiende 5 sterren is hier op zijn plaats.

(P.S. De Gold Edition (Rome: Total War + uitbreiding Barbarian Invasion) heb ik al gespot voor 10 euro. Kopen die handel!)

Zeer goede game. Prachtige veldslagen waar het moeite kost en taktek kost om de veldslagen om hier te winnen. Normaal maak je gewoon je sterkste unit in grote getalen en winnen, maar als je hier enkel cavelarie maakt moet je van goede huizen komen om tegen een leger van hoplieten te winnen. 5 sterren

avatar van W B
W B
Hmmmm, snapte er toentertijd eigenlijk weinig van. Vereist enige taktiek, waar ik blijkbaar niet op gerekend had. Werd gelijk verslagen. Misschien maar weer es opnieuw installeren en er eens goed voor zitten. Zag er wel leuk uit, dat wel, dus voor nu 3*

avatar van Edwin Pindahaai
Het gaat hier alleen over het vechten (daar wil ik geen fout woord over kwijt), maar ook op de campaign map vermaak ik me kostelijk. Echt een 5 en op nr. 1 in mijn top 10

leuk spel maar wel jammer dat ze soms al snel wegrenden

avatar van Edwin Pindahaai
Dat ligt aan uw tactiek.

avatar van Martijn
niet altijd, tegenstanders renden soms ook heel snel weg. Snel winnen is allemaal leuk en aardig maar ik mag hopen dat vroeger niet alle legers van die mietjes waren.

Zeer realistische en tactische veldslagen, mooie muziek. heel leuk spel 4.5*

Oo ja vergete hij kost samen met met barbarian invasion ( gold edition) maar 10 of 15 euro, en dat voor zon prachtig spel!!!

avatar van Deftones_JP
Ik vond alleen dat gekut op die map minder. De battles waren leuk alleen na verloop van tijd had ik t wel gehad.

avatar van Edwin Pindahaai
Dit speelt verveelt mij nooit.

avatar van WeZet
Geode RTS, vel opties en diepgaande diplomatiek.

***3.5***

Obscure Thing
extreem verslavend die campaign mode.
de battles om de steden blijven je lang bij.
de beste RTS in mijn ogen.

avatar van pkunk
Favoriete spel ooit. Ik zou niet eens weten waar ik moet beginnen met pluspunten.. Ik denk bijvoorbeeld aan de geweldige engine. Sommige mods zien er gewoon beter uit dan Medieval 2. Of de uitgebreidheid van de campaign mode. De ongeloofelijke uitgebreidheid van het spel; over elke eenheid word netjes verteld waar het vandaankomt historisch gezien. Of de manier van de battles zelf. Er is simpelweg gewoon geen concurrentie. Ik kan me ook geen enkel ander spel verzinnen waarbij ik gewoon een overweldigend gevoel kreeg nadat ik op briljant wijze was verslagen op het (internet)slagveld.
Enige minpunt wat ik kan bedenken is dat de diplomatie voor de a.i. behoorlijk dramatisch is. In slechte zin dus.

Rome: Total War is een prachtig real-time strategie spel. Het spel zit vol met leuke extra's om je zeker wel een paar uren zoet te houden.
De campaigns zijn interessant om te spelen en de vele dingen die je moet ondernemen als leider van een faction zijn ook best uitgebreid, maar gelukkig wel tot het punt dat het nog leuk blijft.

Grafisch ziet het spel er ook zeker nog goed uit, maar zou ik alles wel op high instellen voor de ultieme ervaring. Ook het geluid zit wel goed alleen vind ik het nummer dat je telkens hoort terwijl je bezig bent met je steden te managen wel irritant worden na een tijdje.

De toespraken die je general houdt voor een gevecht is ook een leuke toevoeging en je ziet je units elkaar mooi klaarstomen voor het gevecht tegen de vijand.

Rome: Total War is dus nog steeds een game die het kopen waard is als je teminste van strategie houd. Over de expansion packs weet ik jammer genoeg niks, maar ik heb het spel ook nog maar net.

Heb het spel nu 2 dagen en geef hem alvast een 4.0. Als ik hem uitgespeeld heb evalueer ik het opnieuw.

avatar van 7higer7
heb hem nu al best lang en ben er best wel een tijdje verslaafd aan geweest nu ben ik gisteravond deze game weer gaan instaleren en spelen want mijn ds lag in de oplader dus kon phantom hourglas niet spelen dus ik d8 ik probeer het weer eens en ik kreeg het gevoel weer helemaal omhoog en jezus wat heb ik me weer vermaakt zeg ! is echt een van de betere pc games die ik ooit gespeelt heb ! 4,5 sterren

avatar van @hotmail.com
Dit spel heb ik wel eens bij een vriend gespeelt .
Jammer dat je niet met een leger door het land kan lopen.
Toch 4*

avatar van Edwin Pindahaai
Dan moet je een ander spel zoeken. Dit spel is zo'n beetje perfect.

avatar van ReMyTje86
Ik hou het simpel en kort,

Tot spel je tacktieken spelen een grote rol in dit spel echt veel plezier gehad vooral toen ik de grieken speelden. Had een mooie invasie gemaakt op Rome. Ik moets het kort houden ik geef het een dikke 4****

O trouwens wat was het beste om phanalix te verslaan ??

avatar van Martijn
Ik zou zeggen val ze van te voren aan met infantry en zorg dat je cavalry van de achterkant of flanken ramt. Er in chargen en meteen weer weghalen anders gaan ze je cavalry nog bevechten. Je kunt ze ook best mooi doorzeven met bogen omdat ze niet echt snel bewegen.

avatar van Piccolo
mijn favoriete pc spel

ReMyTje86 schreef:

O trouwens wat was het beste om phanalix te verslaan ??

Sowieso je boogschutters erop zetten en als je zelf phalanxes hebt gebruik je die uiteraard. In ieder geval geen peasants.

avatar van rpger
Rome Total was een beetje de eerste RTS waarin je grote veldslagen kon nabootsen in 3D, en waarbij het geheel nog werkte ook. Desalnietemin ben ik een gamer op zoek naar verhaal en een reden om te spelen, dat miste ik hier, het is meer een "oorlogssimulatie". - Puur persoonlijke smaak natuurlijk.

avatar van hitman47
spijtig dat het spel niet op de ps2 is.

avatar van Martijn
Volgens mij kun je dit nooit fatsoenlijk op de ps2 spelen, of je moet er een muis bij kopen natuurlijk ^^.

avatar van Edwin Pindahaai
Nee inderdaad. Maar lijkt me wel chill met muis achter mijn tv.

avatar van Martijn
Dan sluit je je tv toch aan op de pc.

avatar van Edwin Pindahaai
Nee, tegen andermans principes.

avatar van Quaest
Geweldig.. mooie strategische spel.

Lad
Een goed spel, met leuke gevechten en leuke tactische beslissingen.
Dit spel is moeilijk uit te leggen, ik kan u alleen maar aanraden het is te spelen. Het is een zeer fijn spel.

Eén persoonlijk minpunt heb ik wel bij dit spel van "Roma: Total War,"; wat ik als Belg echt jammer vond is het feit dat de faction "Belgica" niet bestaat. Ons gebied is in het spel namelijk van de faction "Brittania." Zeer jammer, wetende dat Belgica een grote rol heeft gespeeld in West-Europa toen. De Belgae waren namelijk de eersten die de Romeinen versloegen in een grote velsdag. De meesten hier weten wel door wie...(Ambiorix en zijn Eburonen). Ook de beroemde veldslag te Sabis waar de Nerviërs met 60 000 man tegen het ongeveer evengrote Romeins leger vochten met zo'n grote dapperheid dat Caesar in zijn "Bello Gallica" vermeldde dat de Belgen de dappersten zijn van alle Galliërs. De Romeinen werden daar juist op het nippertje van de ondergang gered omdat Caesar zichzelf ging moeien met het gevecht.

Dat vond ik wel een persoonlijk minpunt aan deze game.

Voor de rest een echte aanrader!