Rome: Total War (2004)
Strategy
single player / online
Ontwikkeld door Creative Assembly en Feral
Uitgegeven door Activision, Sega en Feral
Het doel van het spel is om ervoor te zorgen dat jouw volk een groot en welvarend en bloeiend rijk krijgt. Het is dus van belang dat je zorgt voor een goede, stabiele economie en genoeg manschappen om je vestingen te verdedigen en die van de anderen in te nemen. Je moet ervoor zorgen dat de mensen in jouw vestingen tevreden blijven en dat er geen ziektes uitbreken. Dit doe je door de juiste faciliteiten te bouwen, zoals tempels en rioleringen.
- nummer 176 in de top 250
Ik heb de hele map al kunnen veroveren met Macedonië, zonder cheats.
Macedonië? Kun je die spelen op de campain mode?
als je het wil weten moet je maar even een pm sturen!
5,0, heel erg verdiend.
Deze doet er niet aan onder, maar heb meer met ridders dan met Romeinen.
gameplay super! aan legers en actie geen tekort! moeilijkheidsgraad goed! de tutorial is ook goed.
gewoon een super spel!
Gerucht: The Creative Assembly werkt aan Total War: Rome 2 | Games | Tweakers.net Nieuws
YouTube - Total War: Rome 2 Announcement Trailer [HD]
Hier wat info van de makers.
YouTube - Total War Rome 2
Nu nog wachten op de ingame beelden.
Zal wel de kannonen missen maar dit ziet er geweldig uit. lekker met legertjes door grote steden trekken, als ik zo naar de afbeeldingen kijk.
Veldslagen uit de oudheid vind ik persoonlijk het tofst.
Grafisch vind ik het redelijk imposant voor een spel van 2004.
Dit zou je nu nog als nieuw kunnen uitbrengen bij wijze van spreken.
Rome TW doet denken aan het gezelschapsspel Risk, alleen uiteraard veel uitgebreider én met het verschil dat je hier zelf veldslagen kan leiden.
Voor mij zorgde het voor een aantal dagen net spelplezier.
Alleen moet gezegd dat het dan vrij snel een sleur wordt. Zowel op de kaart als de veldslagen voelen na een tijdje aan als 'al 100 keer hetzelfde' gedaan. En toen was de pret er wel af, als je ook nog meerekent dat het geklooi met de city's draaiende houden er nog bij komt, terwijl je daar eigenlijk niet meer mee wil bezig zijn. Tenslotte gaan de bewegingen op de kaart (waar je keer op keer wel instructie kan geven om te versnellen) als in de veldslagen vrij traag. De traagheid in combinatie met de herhaling was voor mij fataal.
Ik moet wel even bekennen dat ik niet zoveel op de campaign heb gespeeld. Ik heb meer uren besteed aan gewoon custom battles en LAN multiplayer. Zeker omdat ik de veldslagen het meest toffe gedeelte vond aan dit spel en omdat de campaign soms wat langdradig is.
Het beste gedeelte aan dit spel blijft toch het innemen van een stadje. Met een groot leger op zo'n klein stadje afgaan geeft toch echt wel een episch gevoel.
En het gevoel als je de overwinning haalt grenst vaak tegen kippenvel. Dat maakt dit spel wel echt bijzonder en ook verslavend.
Ik wil nog even vermelden, iedereen die wat houd van de Romeinse tijd en ook graag strategy speelt: get this game!!!
En nu hopen dat deeltje 2 nog beter wordt!