Halo 3 (2007)
(271)
Xbox 360 / Xbox One / PC
Ontwikkeld door Bungie en 343
Uitgegeven door Microsoft
Halo 3 gaat verder op het verhaal van Halo 1 & 2. De Brutes hebben de macht overgenomen en de Elites zijn van hun plaats gestoten. De Covenant is in tweeën gespleten. Zullen de Elites en de mensen aan elkaars zijde vechten?
- nummer 234 in de top 250
geplaatst: 25 september 2010, 18:11 uur
gamelord schreef:
Bedankt rockgamer.....over ODST..misschien is hij dan wat minder dan de vorige delen, maar na een trailer op XBOX-Live ben ik er wel igg. benieuwd naar.
Wat een trailer (of mijn ogen hebben me bedrogen)
Wat een trailer (of mijn ogen hebben me bedrogen)
Kunne we eens samen Firefight doen .
gamelord
geplaatst: 26 september 2010, 00:17 uur
Halo 3 doorlopen op Normal!!
Maar wat was het einde nagelbijten zeg, vooral dat inmens parcours op het einde was indrukwekkend....alleen vond ik het igg wat te lang.
Ben wel verscheidene keren in zo'n gat gereden, wat me eerst frustreerde...maar dan besloot ik om effe te pauzeren en na het verdergaan..toch gehaald.
Ook het eindfilmpje was te gek, kreeg spontaan kippenvel van de memorial van de slachtoffers, dacht eerst dat de Master-chief ook gesneuveld was na die harde landing op aarde.
Had nog helemaal niet in de gaten dat het schip in 2en gebroken was.
Maar ik hoop dat ze nog wel iets doen, met in mijn ogen weer een open einde!!
Maar heb flink genoten van deze afsluiter
Had nog helemaal niet in de gaten dat het schip in 2en gebroken was.
Maar ik hoop dat ze nog wel iets doen, met in mijn ogen weer een open einde!!
Maar heb flink genoten van deze afsluiter
geplaatst: 26 september 2010, 11:08 uur
laatste missie is erg vet en spannend inderdaad, ik vind het een van de leukste halo 3 missies
geplaatst: 26 september 2010, 13:12 uur
gamelord schreef:
Dat hoeft bij Halo spellen gelukkig ook niet, die worden jaren later nog veel online gespeeld. Ik denk dat je over een jaar of vijf zelfs nog wel online terecht kunt voor een potje Halo 3.kijk ik al uit naar de dag dat ik Reach kan gaan halen. Maar de volle mep voor een game gaat er bij mij nog steeds niet in.
geplaatst: 26 september 2010, 13:31 uur
Halo 1 is word ook nogsteeds goed online gespeeld.
Dat is wel dikke fun in blood gulch met mods.
Dat is wel dikke fun in blood gulch met mods.
gamelord
geplaatst: 26 september 2010, 19:20 uur
Ja Halo 3 wordt veel online gespeeld idd.
Heb nu al in 3 dagen 22 ranked matches gedaan, maar als je ziet wat er nog online is, is dat echt inmens zeg. Ook leuk om te zien op de wereldkaart is waar de meeste activiteit is.
Alleen sword-slayer matches beginnen me een beetje tegen te staan...ik hak erop los en heb pas 2 of 3 swordkills.
geplaatst: 26 september 2010, 20:21 uur
Ik heb alleen de eerste twee levels gehaald. Succes ermee!
geplaatst: 27 september 2010, 00:43 uur
gamelord schreef:
Die moet je ook gewoon offline of online met vrienden spelen.Ben nu ook bezig met Heroic-campagne via online, maar wat moet ik hier veel pauzes inlassen zeg, is voor mij bijna niet te doen.
davidbmaster
geplaatst: 23 oktober 2010, 23:19 uur
gamelord en ik hebben halo odst uitgespeeld halo 3 is wel aardig goede game maar voor zijn tijd topper nu redelijk helaas wel want de game is goed voor zkr meer delen.
geplaatst: 20 augustus 2011, 14:30 uur
Hoe zit het eigenlijk met filmpjes opnemen en dan op je computer zetten? Dat moet via die site van bungie dacht ik. Maar moet je daar bungie pro voor hebben? Want mij lukte het niet,
geplaatst: 21 augustus 2011, 00:33 uur
Om er daadwerkelijke filmpjes van te kunnen maken moet je inderdaad Bungie Pro hebben.
geplaatst: 21 augustus 2011, 10:48 uur
SilverGun schreef:
En je moet geld gaan betalen om per maand 30 seconden gameplay van je filshare te halen.
geplaatst: 12 december 2011, 20:23 uur
Helaas heb ik in het verleden deeltje 1 en 2 gemist , en vond ik het verhaal moeilijk te volgen, doet niks af van de gameplay en de rest van het spel. Het laatst leven was ook vet en ook online is deze game naar behoren. Kortom ik heb volop genoten van dit spel ondanks dat ik niet alles van het verhaal wist.
kiriyama
geplaatst: 3 februari 2012, 19:48 uur
5 jaar na dato nog aan een recensie beginnen is misschien wat overdreven, maar ik wil toch nog wel even de prachtige artwork noemen die te zien is voor en na het level dat je Cortana moet zoeken. Ik snap alleen niet helemaal wat ze hier te zoeken hebben, aangezien ze verder nergens terug komen. Zo hadden ze meer filmpjes mogen maken, had al snel een halve punt extra geweest.
geplaatst: 21 augustus 2012, 19:55 uur
Top game!!
Ik vind het altijd leuk om Grunts met een Plasma
Granaat op te blazen, GE-WEL-DIG!!
"Ohhh nooooo!! Grenaaaaade!! PFFGGG" lol
Ik vind het altijd leuk om Grunts met een Plasma
Granaat op te blazen, GE-WEL-DIG!!
"Ohhh nooooo!! Grenaaaaade!! PFFGGG" lol
geplaatst: 16 juni 2013, 21:53 uur
De beste uit de Halo serie. Gewoon een geweldig en passend einde van de originele trilogie met voor die tijd geweldige graphics. De game speelt ook gewoon erg lekker en soepel.
geplaatst: 8 augustus 2021, 17:44 uur
Toen ik hem destijds op de kop tikte had ik er nog weinig zin in. Maar door het spelen van Titanfall 2 (ook heel tof) wel weer meer zin gekregen in Halo. En ik merkte al snel weer waarom dit 1 van de beste FPS reeksen is, nog steeds.
geplaatst: 12 augustus 2021, 20:37 uur
Een waardige opvolger van de briljante eerste 2 spellen. Het enige wat ontbreekt is een spectaculaire intro zoals die in Halo 2 zo super was uitgevoerd. De geweldige epische soundtrack krijgt hier en daar een nieuw jasje. De gameplay is ijzersterk als vanouds hoewel die besturing van voertuigen apart blijft.
Een van de beste dingen van Halo blijft de uitstekende balancering. Elk wapen is waardig en elke vijand ook, hoe nietig die kleine mallotige. wezentjes ook klinken, zul je daar met een leeg schild ook voor op moeten passen. De variatie tussen vijanden en werelden is ook prima.
Wat misschien wat tegenstaat is de enorme chaos soms, zeker als je overweldigd wordt door vijanden. Je kunt soms wel goed spelen maar toch door wat pech de mist in gaan. Maar de uitdaging was precies goed. Het meest beklemmend en uitdagend was het level waar ik Cortana moest vinden. Het was niet fraai om te zien of horen, ik had het idee door een ontstoken darmkanaal te wandelen. Maar vol suspense! Vaak is het zoals bij veel shooters een kwestie van 2 stappen naar voren maar ook elke keer weer een stap terug, conservatief aanpakken.
Het verhaal...ik heb er nooit veel aandacht aan besteed. Bij een intergalactisch conflict tussen de aarde en de Covenant van verschillende buitenaardse rassen blijkt er elke keer een nog grotere dreiging, die van de zombie achtige Flood. En die Halos spelen een belangrijke rol daarbij, of zo iets...maakt niet uit. Het lijkt me interessant om de TV series nog eens te kijken, er is zowel animatie als live action van.
Halo blijft wat mij betreft de top van shooters voor zover ik ze ken en zijn een heel belangrijke reeks geweest voor de Xbox waar ze trots op mogen zijn. En ik ben blij dat ik deze topper na 13 jaar verzameld stof eer aan heb gedaan . Het oude Halo plezier kwam na al die jaren weer terug.
geplaatst: 17 oktober 2021, 20:41 uur
Aangezien Halo Infinite er dit jaar eindelijk aankomt en ik de Halo serie een warm hart toedraag. Heb ik me er maar eens op toegelegd om de gehele serie te opnieuw door te spelen voordat ik aan Infinite begin. En om dat maar eens te combineren met mijn meningen over de verschillende delen.
Finish the Fight
Oeh wat heb ik die slogan vaak gehoord zeg. De marketing voor deze kan ik me nog goed herinneren. Het was de reden dat ik bij release de Xbox 360 kocht. Eindelijk het slotstuk van Halo kunnen spelen. Ja dat was het dagelijkse gesprek op school, bij welk level zit je? Op welke moeilijkheidsgraad speel je? Wat vond je van die actie? Etc. etc. Wat heb ik dit veel gespeeld toen, heerlijke tijden waren het. Maar nu, na al die jaren, blijft de game nog steeds zo boeiend als die toen was?
Jup. Het simpele antwoord. Want heel eerlijk, ik ben verzot op Halo. En Halo 3 kon simpelweg niet stuk bij mij. Alles wat goed was uit Halo: Combat Evolved en halo 2 zit hierin. En bijna alles wat niet goed was hebben ze eruit gelaten.
Bijna zeg ik, want The Flood heeft een aanzienlijk aandeel. Wat gezien het verhaal logisch is natuurlijk. Maar qua gameplay en combat zijn ze veruit het meest vervelende onderdeel. En ze krijgen deze keer opnieuw de eer om het meest frustrerende level af te leveren. Niet alleen van deze game maar van alle Halo delen (tot zover dan). Want wat een verschrikking is Cortana zeg. Het level zelf ziet er al niet uit, zit vol met vervelende hoekjes, gangetjes en puisten waar Flood Spores uitkomen (wat vooral op Legendary zeer frustrerend is). En zit uiteraard bomvol met Flood Pure Forms die het Flood equivalent zijn van de Hunter. Er is gelukkig een vlammenwerper te vinden, en wat Energy Swords. Maar man oh man, ik ben geen fan van dit level.
Gelukkig zijn er nog wel wat andere fijne levels. Zoals de eerste vier levels waar we weer op aarde vertoeven. We gaan daar van een groene oerwoud omgeving naar ondergrondse bunkers om vervolgens via de snelweg bij de grootschalige gevechten aan te komen. Het is hier waar Halo 3 echt indruk maakt. De grootsheid en openheid van de levels en vooral de achtergrond beelden geven het idee van een grootschalige oorlog. Uiteraard kan een Halo niet ontbreken in een Halo game, hoewel we deze keer naar The Ark gaan, dit vanwege verhaaltechnische redenen. Het levert gelukkig weer wat afwisselende levels op.
De gunplay hebben ze opnieuw aangepakt en helaas is de overpowered dual-wield Needlers niet meer mogelijk. Ik merk dan ook dat ik deze minder vaak gebruik dan in Halo 2. Verder zijn er wat toevoegingen vanuit de Brutes die een wat rauwer en grover karakter hebben. Het zorgt voor wat meer afwisseling, maar ik merk dat ik ze maar weinig gebruik. Verder zit de gunplay nog steeds goed in elkaar, de verschillende wapens werken lekker en het gros is nog steeds fijn om te gebruiken.
Qua vijanden zijn de Brutes niet geheel nieuw, maar ze zijn hier wel een stuk verder uitgewerkt. De verschillende klasses van de Brutes zijn deze keer zichtbaar en de leider met een hamer kan zeer frustrerend zijn. Ook de berserk acties van ze zorgen af en toe voor wat uitdaging, vooral ook omdat ze aanzienlijke wat ammo opeten alvorens ze neer gaan.
Halo 3 maakt zijn slogan wel waar, de oorlog, de serie en het verhaal worden afgerond. Er wordt afgerekend met de laatste Prophet, The Flood en met Guilty Spark om Halo te kunnen vernietigen. Omdat in Halo 2 al veel expositie en verdieping is gedaan, is de focus hier wat simpeler. De aandacht ligt dan ook voornamelijk op de relatie tussen Cortana en Chief zelf. Wat zich gedurende de game uit in vertragende flashes van Cortana (en in het level Cortana komt Gravemind daar ook nog eens bij). Het trekt de aandacht, aangezien je als speler in de afgelopen 2 delen al een band met Cortana hebt opgebouwd. De manier waarop het echter gebracht wordt begint na een paar keer wel wat vervelend te worden. Vooral omdat alles vertraagd wordt. Het einde maakt het echter weer goed. Het heroistische beeld van Chief die opstaat voor Cortana terwijl op de achtergrond The Ark ontploft is er eentje die me altijd bij zal blijven. Prachtig.
Ook de soundtrack zit hier weer sterk in elkaar. Martin O’Donnell en Michael Salvatori hebben de Halo sound hier geperfectioneerd. Het klinkt dan ook weer fenomenaal en de overwinningen krijgen hiermee een heerlijke lading. Veruit de beste soundrack van de trilogie.
Halo 3 was en is nog steeds fantastisch om te spelen. Heerlijk soepel, epische gevechten en mooie locaties. Ja het einde is een herbewerking van Halo: Combat Evolved, maar het werkt wel. De serie is zeker niet perfect, maar weet zichzelf wel perfect te presenteren. Halo 3 was een einde van een tijdperk. En hoewel de twee games die Bungie nog maakte in het Halo universum erg fijn zijn, wordt het niveau van deze niet gehaald. En over de games van 343 studios nog maar niet te spreken. Die games komen echter nog aan bod. Tot die tijd blijf ik nog even genieten Halo 3 die dankzij deze sessie het stokje van Halo 2 heeft over genomen als mijn favoriete deel.
Finish the Fight
geplaatst: 28 september 2022, 23:28 uur
Zo, wat heb ik gisteravond genoten van deze game, samen met een Engelsman, een Oostenrijker en een goede vriend van mij de gehele Halo 3 campaign als onderdeel van de Halo Masterchief Collectie doorlopen op Legendary.
Ooit deze ook solo op de 360 gespeeld maar erg veel was er niet blijven hangen op een paar epische zaken na zoals de laatste level, de scarab tanks en dat soort dingen.
Mooi opgepoetst ook in de series-x halo mcc versie met 60fps en dat soort zaken. Muziek en de cut-scènes blijven ook episch.
Verder is de Engelsman in ons groepje Halo fanaat en heeft halo mcc een tijdje terug zelfs 100% voltooid qua achievements (iets wat je maanden aan tijd kost), mooie is dat hij de game door en door kent en ons op sleeptouw nam en ons tijdens de game ook van allerlei feitjes/wetenswaardigheden kon voorzien. Alsof je door een professionele guide door een museum wordt geloodst.
Ja zeer mooi game avondje van 20:00 tot 0:30 en mijn reeds gegeven cijfer van 4.5* blijft zeker staan.