Driver: Parallel Lines (2006)

Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / Xbox
Racing

Ontwikkeld door Reflections
Uitgegeven door Atari

Je bent de chauffeur TK en je speelt missies in 1978 of 2006. In het New York van die twee jaren zul je vijfendertig missies moeten volbrengen. Tijdens die missies zul je meer dan tachtig bestuurbare voertuigen tegenkomen, waaronder motoren, vrachtwagens en natuurlijk auto’s, elk voorzien van een realistisch schadesysteem.

Het vorige spel was gewoonweg echt geen aanrader. Dit deel is wel fijn, maar bijlange niet perfect. Het spel is vooral racen en soms ook eens schieten. Je kunt het spel beter eerst eens huren en daarna je oordeel vellen of je hem koopt of in de winkelrekken laat liggen. 3***!!!

avatar van paulisdik
Wassup ! schreef:

Ik vond het een erg leuk spel en goed verhaal
maar de besturing werkte af en toe echt voor geen meter.

avatar van Bart Tönjann
Lijkt me geen topper, maar zondermeer veel beter dan Driv3r.

avatar van leroy*
Ik rij toch altijd liever met gta beetje door de stad en landschappen, deze vind ik er net zo uit zien als driver 1, het schadesysteem is wel tof

avatar van dimasX
Is nog geen topper vind ik kan nog wel beter. Ik hoop als een nieuwe driver komt beter is

avatar van paulisdik
Het staat in ieder geval wel vast dat deze game vele malen beter is dan zijn voorganger.

avatar van Donkerwoud
De game had bij lange na niet de ademende wereld uit GTA, daarvoor voelde het te leeg aan. Maar toch had wel een charme met die grappige karakters en de typische humor. Ook leuk dat het zich in twee tijdvakken afspeelt. Met veel plezier uitgespeeld, maar zonder echt levendige herinneringen eraan.

gamelord
best wel een aardige game, maar ik vind het geen aanvulling op de reeks. Driver 1 & 2 zijn toch wel de beste. Het begint een beetje op GTA
te lijken waar ik inmiddels op uitgekeken ben Gta 3 vind ik tof maar de serie erna- ééntonig allemaal enn het ziet erna uit na driver 3 dat bij deze game de zelfde gameplay gebruikt wordt. Jammer, maar toch een

S.Hieltjes
leuk spel en zeker een goed verhaal, maar je moet het hier echt niet van het schieten hebben, want als je goed kijkt zie je het geweer al in zijn duim zitten

ook is het spel slecht afgewerkt ( bomen die een kruisje zijn als je het van boven bekijkt )

Ook kan ik als ik zelf wil in een muur gaan omdat er voldoende bugs in het spel zitten, zelf vind ik het qua bugs ook op GTA IV lijken want daar zitten er ook nog (te) veel in

Ook kun je met de busjes lekker stocken op een parkeerplaats ofzo, een huis zoeken waar je op kan, kortom er zijn veel leuke dingen te beleven in Driver Parralel Lines

Verder vind ik dat je het echt van het rijden moet hebben, want het rijden ziet er netjes uit., maar aan de actie ontbreekt/lekt nog het een en ander, vandaar een 3.5

avatar van Martijn
gamelord schreef:

Euh... dit deel lijkt juist weer minder op GTA d de nadruk weer veel meer op het Rijden ligt. Weer een beetje zoals Driver 1 dus.

avatar van Nintendofreak
Ik heb dit deel zien liggen voor 19.99 euro voor de wii.
Is deze prijs de moeite voor deze game?

joeri592
ik zou het wel doen aangezien ik vind dat de wii een beetje een beperkt aantal leuke games heeft

avatar van Mega Man
Als Wii bezitter ben ik blij met dit alternatief op de GTA games. Niet dat Parallel Lines ook daadwerkelijk deze games evenaard, laat staan overtreft. Qua graphics is de Wii versie wel aardig en oogt strakker (vooral wat texturen betreft) dan b.v. de True Crime games op de Gamecube. Het schijnt dat Parallel Lines ook vollere kleuren heeft op de Wii en dat maakt ook al een verschil uit (zei het op een gemakzuchtige manier). Net als bij de Wii versie van Tomb Raider: Anniversary is het ook bij Driver flink wennen met de Wii-controls. In het begin zwiept de camera alle kanten op en vreemd genoeg vindt ik nergens een knop waarmee ik de wagen fatsoenlijk op kan laten trekken zonder te slippen. Maar na wat uren te hebben gespeeld valt het allemaal best mee en is Driver zeer goed te spelen op Nintendo's familie-console.

Naar mijn mening is Parallel Lines beter dan Driver 1 en 2 en sowieso stukken beter dan Driv3r. En hoewel het derde deel opzich wel mooie locaties had zoals Nice, miste ik de echte Driver sfeer en was Tanner veel te stijf. Deel 4 doet een poging om GTA: Vice City te evenaren met muziek uit het desbetreffende tijdperk, grappige animaties van burgers en vooral de fun bij het neerschieten van politiewagens en helikopters. Hij faalt welliswaar als GTA kloon maar als Driver-game zijnde is het op en top Driver. Slippende musscle cars, jaren 70 muziek en loeiende sirenes...Driver is terug! Alleen jammer dat de cops zo éénvoudig af te schudden zijn en het aantal sterren in een rap tempo terugneemt wanneer je uit de gevarenzone bent. In de eerste Driver games had ik toch meer een kluit aan die agenten.

avatar van gamer for life
beter dan zijn voorganger , veel beter , kwa grafics weer niet echt top , maar het kon erdoor heen vanwege de redelijke grootte omgeving , die we 2 keer konden zien in verschillende stijlen , het mik systeem was ,gelukkig ook verbeterd sins de vorige , en de missies waren ook makelijker . hopelijk komt er snel een nieuwe uit , maar dan met betere grafics .

avatar van De Dre
Geinig.
Niet echt spectaculair.

Na alle GTA's gespeeld. Verouderd en niet zo origineel.