Prince of Persia: The Forgotten Sands (2010)
PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Action / Platform
Ontwikkeld door Ubisoft en Massive
Uitgegeven door Ubisoft
Prince of Persia: The Forgotten Sands speelt zich af tussen The Sands of Time en Warrior Within, waarbij we de prins tegenkomen die naar het koninkrijk van zijn broer gaat. Daar ontdekt hij echter dat het wordt aangevallen door diverse kwade krachten. De Prins besluit de hulp in te schakelen van de krachtige Sands om het koninkrijk te redden, maar met grote krachten komt ook een grote verantwoordelijkheid.
Nu zie ik dingen dat hij magie heeft over vuur, aarde en weet ik veel wat allemaal.

Erg leuk dat ze terug naar basic zijn gegaan. Het is echt verslavend om weer een nieuw deel te spelen. Alles zit er wel in plus wat nieuwe dingen. Puzzelen, stunten en andere dingen.
Het vechten is compleet anders. Nu moet je tegen enorme groepen monsters zonder een block functie maar gewoon veel overpowerde aanvallen gebruiken. Iets nieuws en werkt leuk mee.
Grafisch ziet er top uit. Heel vooruit gegaan. De in game ziet er niet al te boeiend uit in vergelijking met Uncharted, batman, heavy rain etc. maar bvb de high resolution is het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb. Het is net of je scènes uit een film kijkt.
Het enige echt stomme is dat de ondertitelingen werkelijk te klein voor woorden zijn. Ook is het verhaal wat mager. De cutcenes zijn geinig maar vergeleken met de oude trilogie is het zwak. Ook had het iets moeilijker gemogen. Het is geen Sands of Time maar had wel rond de graad van Warrior Within mogen zijn.
Naja ik ben fan sinds de eerste game dus het krijgt gewoon z'n velverdiende 5* voor z'n prachtige come back.
Kijk ook hier weer naar uit en heb de game dan ook besteld. Ben benieuwd!

Ik herken hier niet de oudere delen in.

Als je echt een eerlijk antwoord wilt. Het is wat kort en het verhaal is wat zwakjes. Daarom is het ietsjes minder als de oude trilogy. Een heel klein beetje. Het stoort me niet ofzo.Voor de rest past het er perfect bij en is gewoon net zo oldskool leuk.
Een paar goede recensies al, ik ben super benieuwd.

8 stemmen nog maar, ik had voor deze game wel meer animo verwacht.
Ik eigenlijk ook, maar dat komt misschien nog wel.
Er is niet veel reclame voor gemaakt, dat vind ik.

Alleen ik voelde me op een gegeven moment overpowered....

Voor de rest een heerlijk platformpje.

Wow dat is wel zonde, wat een korte game zeg!

Neemt niet weg dat deze (makkelijke) game ook prima vermaakt. Het speelt vloeiend, goede muziek en ziet er goed uit. Kortom, gewoon een leuke game.
Oh en jammer dat die Enemy Tides challenge zo ontzettend simpel is, hier hadden ze zoveel meer mee kunnen doen als in meer, gevarieerde en uitdagender challenges.

Er hadden wel wat moeilijkere puzzels in gemogen en ook wat meer boss's in mijn ogen.
Ratash vond ik nog een redelijk makkelijke baas om te verslaan ivm de bazen uit 'the two thrones'... . Ze zetten met deze game wel weer een stap in de goede richting want de prince of persia die in 2008 verscheen vond ik maar rap rap rap in mekaar gestoken ...