Bram Stoker's Dracula (1993)

Commodore Amiga / Nintendo Entertainment System / PC / Sega CD / Sega Master System / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES / Sega Game Gear / Game Boy
Action / Shooter

Ontwikkeld door Psygnosis, Traveller's Tales en Probe
Uitgegeven door Psygnosis en Sony

Gebaseerd op de gelijknamige film, neemt Bram Stoker's Dracula je mee in een angstaanjagende wereld van puur kwaad. En er is maar een manier om te overleven: Vernietig de prins van de duisternis. Maar het zal niet gemakkelijk worden. Van diep in de koude, donkere kerkers van kasteel Dracula tot de brute Transsylvanische plattelanden, wordt er veel van je vereist om in leven te blijven.

Dr. Salvador
Mooie hoes, maar zo te zien vreselijk spel!

misterwhite
Is idd echt geen leuk spel. Verschrikkelijke gameplay en het is gewoon niet leuk.

Dr. Salvador
De film was goed, maar ik vind ook niet echt dat ze daar een game van moeten maken, sommige films, daar moet je gewoon geen game van maken.

misterwhite
Vele horrorfilm games trekken gewoon op niets. Jammer genoeg

avatar van glimlicht
1,0
NES:

In het begin leek dit nog wel aardig... Maar dit is echt een verschrikkelijk slechte game!

Vooral de controls werken niet mee, je karakter loopt echt als een debiel rond en springt alsof hij op de maan is. Maar ook de muziek/geluiden... Wat een irritante Atari-achtige geluiden zeg! En ik dacht dat The Adventures of Rad Gravity slechte muziek/sound effects had.

Maar het grootste punt van ergernis moeten wel de vijanden zijn. En dan vooral de manier waarop ze random verschijnen, vlak voor je neus. Je bent dood voor je het weet!

En de eindbazen dan... wat een ongeïnspireerd zooitje zeg. Vaak zijn ze ook te simpel voor woorden. Nee als je een echte game gebaseerd op Dracula wilt spelen ga dan voor Castlevania. En vermijd deze troep.

*1,0

avatar van PC.ENGINE.FAN
2,0
Voor de Sega Mega cd was dit wel lachen. Een semi-fmv side scroller die makkelijk ook nog wel op de CDI had kunnen draaien, want dat zou zeker voor de Philips CDI een goed spel zijn geweest. Alhoewel het digitized graphics zijn (gefilmd en gedigitaliseerd) vermoed ik dat het Keanu Reeves zeker niet is, maar een goedkope acteur in dezelfde kleding. Daar zou Keanu Reeves ook veel te duur voor zijn. Er was een of andere cheat voor om 100 levens te krijgen, precies genoeg om hem voor een keertje uit te spelen.

De DOS versie had ik ook nog wel gespeeld en dat was me toch even een portie Psygnosis Bat-shit zeg (bad shit moet ik eigenlijk zeggen), goedemorgen! De beelden zeggen genoeg en ik zie dat er al iemand een terechte 0.5 aan die flop heeft toegekend. Mijn cijfer gaat naar de SMCD versie: 2*