5x uitgespeeld en nog aan een 6de keer bezig... Nu nog steeds een ongeloofelijke, indrukwekkende, mooie, vernieuwende, vette RPG.
Het verhaal en dialoog van Vagrant zijn imo nog steeds het hoogste niveau, wat in videogames ooit bereikt is! De vertel-stijl en camera-look van de (in-game) filmpjes, kan zich meten aan de beste hollywood producties en is ook van ongekend niveau.
Super vet battle-system ook, semi real-time, zoals parasite Eve, met verschillende plekken op het lichaam om te raken en een lekker button-bash-combo element. Plus het unieke RISK systeem, dat er voor zorgt dat je niet zomaar mindless kan blijven aanvallen, maar je dwingt een balans tussen verdediging en verschillende aanvals-soorten te bewaren.
Nog even over de dialogen, vlekkeloos vertaald in mooi 'shakespearean' engels, door Alexander O. Smith, en zo goed dat ze woord voor woord van game omgezet kunnen worden tot novelle.
Hier het script
Los van het prachtige taalgebruik zijn ook het verhaal en de karaters fantastisch uitgewerkt.
Dit spel kreeg toen 'ie uitkwam aan het einde van de PSX, in veel bladen met recht een volle 10, werkelijk alles is d'r uitgeperst en op visueel gebied gewoon het mooiste en sfeervolste spel PSX-spel, dat imo nog steeds hoog boven elke next-gen game uitsteekt.
Ik kan alleen maar iedereen aanraden deze game te proberen na de beste opening ooit uit de game-geschiedenis (
hier) zit je er zo in en laat het je nooit meer los. 5* en een 2de plaats in mijn top10 onder FFVIII, eigenlijk door de replay-value van Vagrant (na de 1ste keer uitspelen, kan je met dezelfde powers nog eens, met nieuwe dungeons en secrets. Zelfs na de 5de keer blijft er nieuws bijkomen) moet ik deze op 1 zetten, maar dat kan ik Squall niet aandoen.
RPG-lover of niet, maakt niet uit, iedereen moet dit spel gespeeld hebben!