Gyromancer (2009)

PC / Xbox 360
Puzzle / RPG

Ontwikkeld door Square Enix en PopCap
Uitgegeven door Square Enix

Stap in de schoenen van legendarische magiër Rivel en baan je een weg door de betoverde bossen van Aldemona, met behulp van verschillende monsters die je voor je kan laten vechten. Het battlesysteem bestaat uit kolommen van verschillend gekleurde edelstenen die je moet beïnvloeden om drie of meer stenen van dezelfde kleur op een rij te krijgen. Hierdoor zal je energie balk zich vullen, waarmee sommige stenen aanvalskrachten krijgen, om zo je vijanden te verslaan.

War-Ultima
Squall waarom zo'n laag cijfer? ik ben namelijk van plan om hem te kopen via xbox live marketplace maar zit een beetje te twijfelen.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Vond 'm best tegenvallen, samenwerking tussen Square en PopCap, maar ben van beiden toch beter gewend...

Verhaal is behoorlijk skippable, 2d artwork wel ok, maar niks bijzonders, erg generic monsters. Ook is 'ie erg makkelijk, heb de 1ste level meteen nog eens gedaan, om alle medals erin te unlocken, en was daarna gelijk al zo sterk dat ik zonder moeite door de rest van de game gesurft ben. Later, vanaf level 4 dacht ik, wordt het iets meer challenging door wat beperkingen, maar nauwelijks na hoeven denken eigenlijk. Moet zeggen nu hou ik sowieso niet zo van bejeweled puzzle type games, maar Puzzle Quest had dan een fijner en beter getweaked battlesysteem en een stuk meer rpg feel.

War-Ultima
Bedankt voor de info man, ja ik ben zelf wel gek op bejeweled (snap vaak niet waarom bejeweled zo laag beoordeeld word door users) en puzzle games en ik had de trial version van Gyromancer ook al gespeeld.
Ja puzzle quest heb ik hier zelf ook wel liggen maar die vond ik wat te vrolijk allemaal, gyromancer is veel duisterder en dat spreekt mij wel erg aan dus nu sta ik helemaal in dubio want 1200 MPoints is geen kattepis terwijl het mij wel wat lijkt maar ik ben wel een man van uitdaging maar die vind ik dus niet in Gyromancer, geen moeilijkheidsgraad?.