Ik wil dit spel vier sterren geven, maar ik moet dan eerst aangeven dat ik de beoordeling geef voor PC, maar als ik PC wil selecteren, verdwijnt het beoordelingsschermpje.
Hoe dan ook, ik vind Midtown Madness een ontzettend leuk spel. Dit speelde ik vroeger als kind heel graag. Wat ik als kind altijd jammer vond, is dat de bus en de politieauto niet te kiezen waren. Deze moest ik uitspelen, maar als kind wist ik niet hoe - en ik was sowieso niet goed genoeg om wat uit te kunnen spelen, aangezien Midtown Madness vrij moeilijk is.
Inmiddels heb ik alle voertuigen vrijgespeeld, met uitzondering van die supersnelle auto.
Een ander nadeel vind ik dat jij heel veel moet experimenten met het natuurkunderealisme. Zet jij hem te laag, dan vliegt de auto uit elke bocht (extreem gevoelige besturing), maar als jij hem te hoog zeg, wordt jouw auto zwaar en moet jij elke bocht heel ruim nemen, omdat jouw auto bij echte bocht vanwege de gigantische massa nog haar snelheid vooruit blijft behouden.
Tijdens de lange races gaat de auto erg snel stuk, waardoor ik de race verlies. Ik heb geleerd om hier gebruik van te maken (of misbruik!) door bij elke race de vrachtwagen te nemen en frontaal alle andere spelers stuk te rammen, waarna ik ofwel als enige overblijf, of dat er nog twee andere auto's zijn, maar dat is niet erg. Ik moet minimaal derde worden om de volgende races vrij te spelen om andere auto's vrij te spelen.
Die ene supersnelle auto is uitsluitend vrij te spelen in "Professional" mode. Jij moet dan 8000 punten verzamelen, maar jij krijgt slechts 450 punten per race. Dus, jij moet 18 races halen, maar die races worden héél snel supermoeilijk. De eerste twee zijn nog wel te doen, maar vanaf de derde is het gewoon niet leuk meer. Dan moet ik tig keer opnieuw proberen totdat het pas lukt. Ik had het opgegeven. Ik dacht: "[i][Ik haal wel een opslagbestand van het Internet van iemand die alles heeft uitgespeeld!/i]"
Ik heb nog een webpagina gevonden, MM2X.com, met allerlei modificaties voor Midtown Madness 1 en 2. Ik ben niet zo geïnteresseerd in de nieuwe auto's die die webpagina aanbiedt, maar wel in de nieuwe steden en omgevingen die het aanbiedt. Die heb ik nog niet geprobeerd. Dat ga ik nog doen. Ik ben benieuwd!