Professor Layton and the Spectre's Call (2009)

Alternatieve titel: Professor Layton en de Melodie van het Spook

Nintendo DS
Puzzle

Ontwikkeld door Level-5
Uitgegeven door Nintendo

Professor Layton ontvangt een brief van zijn vriend Clark. Hierin wordt hij verzocht een bezoekje te brengen aan het dorp Mist Haley. Verhalen doen de ronde dat er in het dorp een spook rond dwaalt. Iedere avond gebeuren er mysterieuze dingen in het dorp. Clark schrijft hem dat deze gebeurtenissen mogelijk in verband staan met de afgelegen ruïnes welke net buiten het dorp liggen. Layton reist samen met zijn nieuwe hulpje Remi af naar Mist Haley. Maar eenmaal bij zijn vriend Clark aangekomen ontkent deze een brief naar Layton te hebben gestuurd. Wie heeft professor Layton naar het dorp gelokt en wat is er in het dorp aan de hand?

avatar van youngtick
Heel erg vreemd dat deze deel geen berichten heeft. Nou ja. Dit is alweer het 4rde deel van de serie dat zich in feite voor het 1ste deel zich afspeelt. Het gaat erover dat een spook in een plaats genaamd Misthallery aan het klootzakken is en dat Professor Layton de mysterie moet oplossen samen met Luke en zijn nieuwe assistent Emmy. Aangezien het deel 0 is ontmoeten Layton en Luke mekaar in dit spel.

Ik vind het een heel leuk spel, goeie puzzels, best wel cool verhaal en vette onthullingen van raadsels. Maar ik moet eerlijk zijn dit is voor mij het minste deel van de serie omdat het verhaal in vergelijking met unwound future niet zo pakkend. Ik vond het jammer datbij het gebeuren van Evan Barke dat hij dood is nou werkelijk zelfmoord is of niet en die dier Loosha die op een domme wijze doodgaat zonder enkele bedenking van een oplossing om haar in leven te houden. plus nog die assistente . We zien haar niet in de latere delen, wat gebeurt er met haar dan
?
Heel vaag maar ik heb me er uitstekend mee vermaakt.

Ik wou het net als Pandora's Box 4,5 sterren geven, maar het verhaal mocht veel beter.

Hij krijgt 4 sterren. Hij is goed maar niet fantastich.

avatar van Princess Piranha
Heb het einde gezien bij mijn vriend. Pfff krijg wel even een brok in mijn keel! Dat beest was harstikke lief... en dan gaat het dood. Zag het echt niet aankomen en had het niet verwacht eigenlijk.

Maar zo heel lang is deze toch niet uit in Nederland? (Overigens erg jammer dat het alweer compleet in het Nederlands is... )

Dit is mijn tweede Layton, ben nu aan het laatste derde bezig, denk ik en ik moet het met onderstaande eens zijn (spoilers niet gelezen). Het verhaal lijkt me wat simpel, ik denk dat ik het al door heb, toch de grote lijnen. Nog even afwachten...

Net uitgespeeld, de Nederlandse variante ook, spijtig genoeg, alhoewel het bij een spel als dit nog meevalt. De puzzels blijven leuk en afwisselend, maar het blijft ook een formule, beeld afklikken voor munten en andere spullen en bijna elk beeld een raadsel oplossen, verhaal had op het einde idd minder naief mogen zijn (een dam vernietigen zoder grote gevolgen voor het dorp dat eronder ligt???).

avatar van Confusie
Princess Piranha schreef:
Dat beest was harstikke lief... en dan gaat het dood.

Wat bent u toch een vertederende verschijning op deze site.

avatar van Princess Piranha
Afgelopen donderdag uitgespeeld. Al voel ik mij wel een zeefhoofd als ik nu teruglees wat ik hier eerder had geschreven. Ik was gewoon glad vergeten hoe het einde van het spel ging. (Ergens ook maar goed!) Echter werd ik er wel alweer emotioneel van en zat ik in de bus. Had moeite om niet even stiekem een traantje te laten.

Het verhaal was wel leuk, maar wel een van de mindere tot nu toe en werd niet volledig uitgewerkt. Het speelt zich af als eerste in de Layton-reeks, dus we maken kennis met een nieuwe assistent en Luke wordt geïntroduceerd. Puzzels waren ook weer goed, al leken die wel iets minder pittig te zijn? Ook naast het hoofdverhaal was er genoeg te verzamelen en te doen.

Gewoon weer een goede Layton game, vol met puzzels, extra's, geweldige muziek en emotie.