Way of the Samurai 3 (2008)

Alternatieve titel: Samurai Dou 3

PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Acquire
Uitgegeven door Rising Star, Spike, Agetec en UFO

Way of the Samurai 3 speelt zich af in het land Amana, welke wordt geregeerd door Lord Fujimori Shuzen. Shuzen heeft de vorige leider van de troon gestoten. Een deel van de bevolking is in opstand gekomen. Hierdoor is een oorlog ontstaan tussen verschillende clans. Ook in dit deel staat vooral het zwaardvechten weer centraal. Daarnaast is er een breed scala aan upgrades om je wapens te verbeteren. De speler kan daarnaast weer zelf kiezen hoe de verhaal verloopt door zelf de dialogen te selecteren en wel of niet een wapen te trekken tijdens de cutscenes.

avatar van Shinobi
Had hier een review van gezien. Lijkt me een erg slechte game. Een verhaal dat nergens over gaat. Ik zag bijvoorbeeld dat je de slip van een oma moet terugvinden zonder enige doel.
De graphics zijn ook niet om naar huis over te schrijven.

Ik laat deze mooi links liggen, ondanks de mooie cover.

avatar van TruePimpTingle
2,0
Ja de cover is erg belovend, wat de game zelf alleen maar teleurstellender maakt.

Ik ben zelf een groot fan van het samurai genre, mijn favoriete soul calibur karakter is mitsurugi, ik heb 2 setjes van katana's staan en ik betrap mezelf erop bijna maandelijks weer te kijken naar The last Samurai.
Dus toen ik aan deze game begon was ik vrij enthousiast, maar dit was dan al snel afgelopen, dat de graphics niet geweldig zijn kan ik meeleven, maar het verhaal is zo wazig verteld, en ik ben dan ook verschillende keren opnieuw begonnen (bij elke foute keuze krijg je meestal al een bad ending) om erachter te komen dat de game wilt dat je één bepaalde route volgt, wat vrij vervelend is als een game zich voor doet als een "open" game.
Nergens kom je echt in het verhaal, en de personages zijn leuk verzonnen maar hebben nergens echt diepgang, verder zijn de missies oninteressant en is het combat systeem te simpel.
Des ondanks is het samurai sfeertje leuk neergezet.