menu

Metro 2033 (2010)

Alternatieve titel: Metro 2033 Redux

mijn stem
3,56 (80)
80 stemmen

PC / Xbox 360 / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Shooter
single player

Ontwikkeld door 4A
Uitgegeven door THQ en Koch

Metro 2033 speelt zich af in de toekomst, wanneer de mensheid bijna is uitgeroeid. Dit heeft alles te maken met een groot aantal nucleaire rampen. De speler maakt deel uit van een aantal overlevenden die met zo'n tienduizend man in de metro van Moskou wonen. De metro gangen blijken namelijk als één grote schuilkelder te fungeren. Alsof de ellende nog niet groot genoeg is, dreigt er een nieuwe ramp, de overlevenden worden aangevallen door monsters. Aan de speler de taak om de rest van de bewoners van de metro te waarschuwen in een reis die alles behalve veilig is.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=QThDHIu8sZE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
AvMerode
davidbmaster schreef:
controller speelt echter dan keyboard goede vriend avmerode


Echter? ik vind een muis en keyboard eerlijk gezegd natuurlijker nu ik eraan gewend ben geraakt, ook was ik vroeger niks anders gewend.
Het is wel een kwestie van gevoel, wat ben je gewend, heeft niks te maken met echter, matter a fact, een FPS voelt echter aan met keyboard en muis, veel meer precisie.
Het enigste voordeel van een controller is dat de knoppen dicht bij elkaar staan.
Mijn vader kan helemaal niet met een controller overweg, ten eerste hij is al 30 jaar een muis en keyboard gewend en ten tweede hij heeft te dikke vingers en heeft een vorm van reuma.
Dus bij het gebruik van een controller stick worden zijn vingers gelijk al stijf en voelt het voor hem niet lekker aan.
Ikzelf ben beide gewend, controller en muis plus keyboard, een muis moet voor mij alleen wel zwaar zijn, ik heb nu een te lichte game muis.
Probeer met COD: black ops ook steeds een controller te gebruiken voor pc maar dan heb ik steeds geen schijn van kans, reactievermogen is niet snel genoeg vanwege een controller minder accuraat is.

davidbmaster
metro vette game goede sfeer en de game ziet er goed en mooi afgewerkt uit beter dan cod.

avatar van Deftones_JP
Toch maar even uit de budgetbak gehaald deze game. Ik ben erg benieuwd. Ik verwacht wel wat irritatiepuntjes maar ik ben wel toe aan een game met een meeslepend verhaal. Bevindingen volgen nog uiteraard.

avatar van Awake78
3,5
Onlangs voor 12 euro gekocht, nieuw nog wel. Zal kort zijn: het is een goed spel, graphics niks mis mee, sfeer soms ijzingwekkend, komische humor op z'n tijd, oog voor detail, geluiden soms briljant.

Tja, er zit alleen een vervelende keerzijde aan en dat is dat je af en toe geen idee hebt waar je heen moet. Dit kan grote frustraties opleveren. Vooral het level frontlines is echt om je Xbox met vaart van je balkon af te gooien. Dit betreft voornamelijk de 'sluipmissies'. Zeer vervelend.

Al met al wel een goed product, maar bereid je voor op een flinke scheut ergenis...

avatar van Deftones_JP
Ik heb precies hetzelfde. De graphics zijn goed, de sfeer is top en het verhaal is boeiend maar zeker als je gewend ben om een Bad Company te spelen weet je niet wat je overkomt in de gevechten. Alsof je terug wordt geslingerd naar 1033. Geen goeie hitpoints, vijanden koppen veel te veel kogels terug, het geluid van de guns is zwaar ondermaats en de AI is slecht. Jammer wat ik vond de setting echt goed. Nu zit ik inderdaad te kloten bij dat frontlines level en daar wordt je echt niet vrolijk van inderdaad.

Pastichio Rocker
davidbmaster schreef:
controller speelt echter dan keyboard goede vriend avmerode


Dan heb jij nog nooit met een toetsenbord en muis gespeeld. AWSD + muis FTW!

davidbmaster
genoeg maar vindt dat gevoelloos en saai controller heb je iets meer gevoel. maar laat maar ik vindt het hier al saai laat staan met jou te praten is doodsaai.

AvMerode
Tsjah, wat moeten we nou met zo'n antwoord

avatar van roman123
Spel gekocht en dezelde week gelijk weer ingeruild voor iets anders.

Wat een vervelend spel zeg. Sfeer, verhaal en setting zijn zoals hierboven al meerdere malen gezegd goed (duister) en de optie om de gesproken stukken en filmpjes in het russisch te horen voegt zeker wat extra's aan het spel.

Maar de gevechten voelen inderdaad alsof je wordt terug gesmeten in de tijd. Waardeloze besturing en de AI van de tegenstanders is soms om te huilen zo slecht. Ook is niet altijd even duidelijk wat je moet doen en waar je naartoe moet. Jammer, want hier had echt veel meer uitgehaald kunnen worden! 3*

Pastichio Rocker
Niks gemerkt wat betreft de besturing. Ging vlekkeloos met muis en toetsenbord. De wapens zijn even wennen, maar dit dan ook een realistisch schietspel waar kogels niet in een rechte baan vliegen. Met een paar degelijke wapens zoals de automatische shotgun wordt het pas echt leuk. En tja, ik kom liever zelf achter dingen dan dat het me wordt voorgekauwd. De AI had idd wel iets beter gekund, maar heb het niet echt als storend ervaren. Dit is bij vlagen dan ook meer een stealth game dan keiharde actie.

davidbmaster
de game metro 2033 is goed alleen AI kan beter maar ja COD wordt ook slechter en daar wordt niks op gezegt raar

avatar van bvonk
4,5
@roman123 en davidbmaster

Er is op deze site een geweldige functie en dat heet een Privébericht. Als jullie dat nou eens gebruiken voor deze onzin dan hoeven wij het niet te lezen en hoeft het ook niet verwijdert te worden door de admins.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Now that's some good advice...

Heen-en-weer geruzie verwijderd.

avatar van JustMike
3,5
Het is een goed spel, maar door de moeilijkheidsgraad laten veel mensen het liggen. Het is inderdaad niet zo makkelijk, daar heb ik zelf ook wel wat problemen mee, maar het is wel gewoon een leuk spel om te spelen.

avatar van Deftones_JP
Ik ben intussen langs het frontlines level en het spel blijft op zich boeiend maar wat is de gameplay slecht zeg. Het kan gewoon niet zo zijn dat de makers dit spel eerst zelf hebben gespeeld voordat ze dit uitbrachten. Vijanden moeten soms gewoon meerdere malen in het hoofd worden geraakt voordat ze dood gaan en bij een mutant kan ik me daar nog wel iets bij voorstellen maar bij 'menselijke' tegenstanders kan dat echt niet. Ik begrijp wel dat men het verschil tussen de army kogels en de vuile kogels wil tonen maar dit kan gewoon niet. Ik ben altijd zuinig met mijn kogels maar puur omdat elke vijand er tien terugkopt en pas bij de negende neergaat en ze er meestal maar vier bij zich hebben kom ik voortdurend in de problemen. Misschien is het dat ik de 360 versie speel maar het werkt voor geen meter.

Pastichio Rocker
Dit is een spel voor echte gamers die wel van een uitdaging houden. Ik heb zelf geen problemen met de gunplay in dit spel. Het is juist realistisch dat je kogels alle kanten op gaan in plaats van in een rechte baan. Dit is géén typische run-and-gun game zoals Duke Nukem Forever en Bulletstorm, maar meer een stealth game met wat actiemomenten. Dat je tegenstander niet gelijk plat gaat bij een headshot draagt bij aan de moeilijkheidsgraad. En FPS games moet je natuurlijk gewoon op de PC spelen voor de beste ervaring.

avatar van WeZet
4,5
Nu maar €2,50 op Steam. Deze kans niet laten liggen. Een juweeltje.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Ai ai ai, die FOV, dat kán toch gewoon niet. Tunnelvisie.

avatar van ix-mario-x
waarom is deze spel geen voor ps3? gvd:(

ix-mario-x schreef:
waarom is deze spel geen voor ps3? gvd:(
Het vervolg komt gelukkig wél naar de PS3.

avatar van Sh0cK
5,0
Net Metro 2033 uitgespeeld, in het begin leek de gameplay tegen te vallen, en dan doel ik op het richt/schiet-systeem. Dit bleek later gewoon een kwestie van muis goed afstellen en 'voorspellend richten', het is een snel spel en dat vergt een andere manier van aimen dan bij de meeste shooters.
Aangenaam verrast door deze game, de alternatieve eindes spreken me ook heel erg aan.
Nu wachten op de sequel.

4,5
Echt een geweldig sfeervolle FPS. Ik vond hem wel vrij moeilijk, zeker al door anderen genoemde levels (frontlines), maar juist het niet weten waar je soms heen moest gaf hem ogenschijnlijk een wat minder lineair karakter. Ook jammer dat alternatieve einde na uitspelen niet beschikbaar is. Graphics ook goed. Eén van de betere games. 4.5*

avatar van Jumbojet
Aangezien het 'hacken' weer eens niet lukte -.- , toch maar even besteld voor €4,- !

avatar van wapper
4,0
Awake78 schreef:
Onlangs voor 12 euro gekocht, nieuw nog wel. Zal kort zijn: het is een goed spel, graphics niks mis mee, sfeer soms ijzingwekkend, komische humor op z'n tijd, oog voor detail, geluiden soms briljant.

Tja, er zit alleen een vervelende keerzijde aan en dat is dat je af en toe geen idee hebt waar je heen moet. Dit kan grote frustraties opleveren. Vooral het level frontlines is echt om je Xbox met vaart van je balkon af te gooien. Dit betreft voornamelijk de 'sluipmissies'. Zeer vervelend.

Al met al wel een goed product, maar bereid je voor op een flinke scheut ergenis...het feit dat we voor een keer een spel hebben waar niet exact wordt uitgelegd langs waar je moet lopen is net een goed punt van het spel en is zeer verfrissend tov andere shooters waar je veel meer op automatische piloot kunt spelen

SvV_Ying
In 2 dagen doorheen geknald en gemixte gevoelens. Ik begrijp wel dat slechts een paar procent van de spelers de game uitspeelt (afgaande op de Steam-prestaties). Metro 2033 moet je echt liggen.

Voor mij had de game 2 kanten, aan de ene kant waren de setting, het leveldesign en het masker goed uitgewerkt en prima onderdelen van de game. Het sfeertje zit echt goed in elkaar. Aan de andere kant heeft de game te maken met erg slechte AI en wordt het op den duur een beetje teveel van hetzelfde en herhalend.

Gelukkig zijn precies de punten die ik minder vind de belangrijkste verbeterpunten van het vervolg.

Ik hou het op een kleine 7, dus 3,5*

avatar van Dutch-J3ff
2,5
Het is geen slechte game, maar... ik had er iets meer van verwacht.

Ik had de game bij Nedgame voor 13 euro uit de budgetbak gevist en
maar eens geprobeerd en ik vond naar mijn mening het spel niet zo leuk.

avatar van Shinobi
3,5
Van het weekend uitgespeeld in iets van ruim negen uur.

Op zich wel een sterke shooter met leuke stealth elementen en de nodige zwarte humor wat bij zo een donkere en naargeestige game past.

Gameplay elementen als een gasmasker opzetten als je in een luchtvervuilende omgeving bent, is zeer goed gedaan. Je kan ook daadwerkelijk op je horloge ingame kijken om te kijken hoeveel zuurstof je nog over hebt en er is zelfs de kans dat je gasmasker kapot kan gaan wat tot verstikking kan leiden mits je geen nieuwe gasmasker op tijd kan vinden.
Dit zorgt voor een erg beklemmende sfeer, ook om de hevige manier waarop Artyom adem haalt.

Dat je kan betalen met military-grade munitie is een interessant gegeven, want aan de ene kant kunnen die kogels je leven redden en aan de andere kant als je die kogels verbruikt hebt kun je geen nieuwe goederen meer kopen.
De zaklamp is tevens ook een leuke toevoeging, ook de manier waarop je 'm om de zoveel tijd handmatig moet opladen om een sterk licht te creëren is inventief.

Het verhaal zelf vond ik dan weer vaag, tegen het einde aan leek het net op F.E.A.R. leek het wel. En als ik het lees kun je twee eindes krijgen, omdat je bepaalde morele keuzes kan maken in het spel. Hier heb ik niet echt veel van gemerkt eigenlijk, ik heb in ieder geval geen keuzes gemaakt. Wel kon ik een gijzelaar redden, maar ik dacht dat niet veel zou uitmaken.

Het leveldesign zelf is echt goed gedaan, lekker donker en grauw. Ik voelde me er soms echt niet veilig, ook met de monsters die je soms in grote getale aanvallen.
Een klein minpunt is wel dat je vaak geen idee hebt waar je naartoe moet gaan, je hebt wel je kaart met een pijl die je de goede kant op moet sturen. Maar echt behulpzaam was dit vaak niet in een groot level als Front Line.
Wel merkte ik dat er in de levels soms witte pijlen zijn verwerkt die je de goede richting in sturen, misschien een handige tip voor gamers die dit spel in de toekomst gaan spelen.

Dat je de taal in het Russisch kunt zetten is trouwens ook lachen, alleen jammer dat de ondertiteling helaas niet alle gesproken tekst weergeeft.

Dikke 3,5 sterren.

Pastichio Rocker
Shinobi schreef:
En als ik het lees kun je twee eindes krijgen, omdat je bepaalde morele keuzes kan maken in het spel. Hier heb ik niet echt veel van gemerkt eigenlijk, ik heb in ieder geval geen keuzes gemaakt. Wel kon ik een gijzelaar redden, maar ik dacht dat niet veel zou uitmaken.


Hier alle moral points die je kunt behalen. Moral Points - Metro Wiki - Locations, Mutants, Characters, Metro System, Achievements, and more! - metrovideogame.wikia.com

Shinobi schreef:
Een klein minpunt is wel dat je vaak geen idee hebt waar je naartoe moet gaan, je hebt wel je kaart met een pijl die je de goede kant op moet sturen. Maar echt behulpzaam was dit vaak niet in een groot level als Front Line.


Viel toch best mee? Het spel is redelijk linear. Zo'n level als Frontlines kun je eigenlijk maar één kant op en dat is rechtdoor. Het enige level waar ik even de weg kwijtraakte was Outpost.

avatar van Shinobi
3,5
Thanks voor de link, toch wel interessant om te lezen wat voor dingen je allemaal kunt doen en hoe interactief de omgeving is.
Ik zie dat je veel mensen moet aanspreken, ik heb dat geen enkele keer gedaan op dat ene jongetje na die je voor een kogel de weg wijst.
Ik wou namelijk snel verder spelen en omdat ik de de taal in het Russisch had gezet werkte de ondertiteling niet vaak mee, omdat er zoveel mensen door elkaar praten.

En ja, Front Line kun je op zich maar één kant op, het was alleen wel hectisch door al die Nazi's die op je schieten.
Bij Outpost wist ik ook niet meer waar ik naartoe moest, blijkt het dat je gewoon onder de gebroken trap nog naar beneden kunt.


Het checkpoint systeem vind ik trouwens ook niet zo goed, ik had liever gehad dat je ook handmatig kan saven.
Vooral bij één van de laatste levels had ik hier last van. Dan had ik ternauwernood een aanval overleefd met een gebroken gasmasker, dan een checkpoint in en dan had ik steeds maar tien seconden vanaf de checkpoint om een nieuwe gasmasker te zoeken alvorens dood te gaan.

avatar van justin8286
4,0
Net uitgespeeld, boven verwachting. Twijfelde of ik er eerst aan zou beginnen aangezien ik wat negatieve punten las over bv checkpoints en wat bugs/glitches. Maar dit is uiteindelijk reuze meegevallen. Metro 2033 moet het vooral van de sfeer hebben, en juist dat is erg goed aanwezig. AI is niet super, vooral de menselijke tegenstanders.

Checkpoints heb ik niet veel last van gehad. Heb twee momenten gekend die ik een paar keer moest overdoen en bij het laatste moment had ik voor het eerst last van een kapot gasmaker, dat was tegen het einde bij die rare bollen die op je afkomen en exploderen.

Verder een erg open einde en met Metro last light is er dus ook een vervolg. Helaas kan ik die niet op m'n PC draaien dus dat moet even in de wacht worden gezet.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:08 uur

geplaatst: vandaag om 13:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.