Metro 2033 (2010)

Alternatieve titel: Metro 2033 Redux

PC / Xbox 360 / PlayStation 4 / Xbox One / Macintosh / Nintendo Switch / Google Stadia

Ontwikkeld door 4A
Uitgegeven door THQ en Koch

Metro 2033 speelt zich af in de toekomst, wanneer de mensheid bijna is uitgeroeid. Dit heeft alles te maken met een groot aantal nucleaire rampen. De speler maakt deel uit van een aantal overlevenden die met zo'n tienduizend man in de metro van Moskou wonen. De metro gangen blijken namelijk als één grote schuilkelder te fungeren. Alsof de ellende nog niet groot genoeg is, dreigt er een nieuwe ramp, de overlevenden worden aangevallen door monsters. Aan de speler de taak om de rest van de bewoners van de metro te waarschuwen in een reis die alles behalve veilig is.

Ik ben benieuwd

avatar van Awake78
O shit, deze kwam langs bij Gamekings gisteravond las ik ergens. Zat ik Call of Duty te spelen met m'n stomme kop.

Beloofd erg veel goed dit spel! Volg hem al een halfjaartje....

avatar van Awake78
Een mooie preview op de website van Gamez:
gamez

gamespot preview

Doet me erg denken aan Return to castle wolfenstein, heb er al zin in.

avatar van kaholiic
De trailers zien er best mooi uit, vind alleen sommige dingen nog wat korrelig.. Kan best een leuke game worden..

Krijgt overal goede previews tot nu toe en het is voor PC dus

avatar van Dopa
Deze game lijkt een sublieme shooter te zijn. Gebaseerd op een succesvolle thriller van de Russische schrijver Dmitry Glukhovsky en ontwikkeld door ex-leden van de studio achter S.T.A.L.K.E.R..

De screenshots en trailers zijn veelbelovend. De beklemmende en dreigende uitstraling van het gangenstelsel komt goed naar voren. Ook het verhaal van een overgebleven bevolking die zijn toevlucht heeft gevonden in het ondergrondse metrostelsel, daar waar de bovengrondse wereld totaal is verwoest door een nucleaire oorlog, lijkt mij een mooie basis te vormen voor een erg indringende shooter.

Hier kijk ik erg naar uit!

BoordAppel (moderator)
Het doet ook wel erg sterk aan STALKER denken. Hoeveel post-apocalyptische games kunnen we nog aan? Rage komt ook een beetje als mosterd na de maaltijd vrees ik. Het ziet er verder wel leuk uit en als de actie goed is hoor je mij niet (echt) klagen maar het is weinig origineel.

Lexcoaster
Als ik de graphics zo bekijk, ziet het er allemaal erg veelbelovend uit...

BoordAppel schreef:

Inderdaad doet het wel erg veel aan S.T.A.L.K.E.R. denken. De modellen, de textures, de verwoeste omgeving en de Russische inslag zouden zo kunnen worden opgenomen in een game uit de S.T.A.L.K.E.R.-serie.

Men beweert echter dat Metro 2033 op een totaal andere engine is gebaseerd en bovendien vind ik het spel er grafisch beter uit zien dan S.T.A.L.K.E.R.. Het is alsof men de boel wat verfijnder heeft uitgewerkt. Wel denk ik dat Metro 2033 veel meer lineair en minder divers zal zijn qua gameplay. Maar puur als shooter lijkt het mij een heerlijke game te worden.

Inderdaad hebben we al erg veel post-apocalyptische omgevingen gezien in games de afgelopen jaren. Maar net zoals de cliché werelden vol magie, goblins en middeleeuwse gebouwen van veel rpg's gaat mij zo'n omgeving maar niet vervelen. Integendeel, het blijft me juist boeien. Daar waar de bossen van Oblivion en Gothic erg goed passen bij een met zwaard bewapend role playing character, vind ik zo'n verwoeste wereld vol ingestorte bouwsels en verloren civilisatie erg goed passen bij een survival shooter als Metro 2033. Waar je met gekunstelde wapens en beperkte munitie moet zien te overleven. En zeker ook het feit dat de game zich grotendeels ondergronds afspeelt, waar de muren op je afkomen, dat moet toch bijdragen aan een zeer diepgaande beleving.

Ik ben in ieder geval erg enthousiast over dit concept en hopelijk over een week of drie ook over de uitwerking van dat concept.

BoordAppel schreef:

Wat is tegenwoordig nog wel origineel? alles is al zo'n beetje gedaan in videogames, zelfs heavy rain is niet echt origineel omdat het allemaal al eens is gedaan in mass effect en fahrenheit.

BoordAppel (moderator)
Het gaat me er ook niet echt om dat het een originele setting heeft maar het springt wel erg op de hele post apocalyptische bandwagon die nu aan het rijden is.

avatar van wilmar60
lijkt me leuk maar ook wel heel erg nageaapt van S.T.A.L.K.E.R en van fallout 3maar denk wel dat ik deze in de gaten ga houden en misschien wel een kansje gun

avatar van PsxPs2Ps3
staat zeker op mijn lijst :d

avatar van Awake78
Die trailer op gamer.nl (je weet wel, die super-irritante pop up die te pas en te onpas in beeld verschijnt) is wel heel vet. Krijg toch wel een beetje zin in deze game.
Doet me een beetje denken aan Fallout3/Half Life 2/Bioshock/Dead Space/FEAR/Riddick en nog wel wat van die duistere First/Third Person Shooters.

Hoop dat ze toch iets hebben wat dit spel uniek maakt.

avatar van KKOPPI
dit lijkt me wel een vet spel, maar ik zat eigenlijk eens een keer te wachten op spellen zonder monsters, zombies etc.

avatar van Ageingrebel
Komt deze niet uit op PS3?

avatar van Dopa
De release datum die hier wordt vermeld klopt helaas niet; moet 19 maart zijn.

avatar van bvonk
@Dopa
Je kunt een fout doorgeven via de knop Corrigeren.

Lijkt me een leuke game! filmpje ziet er goed uit.

@Ageingrebel
Nee alleen voor Xbox en PC.

avatar van Dopa
@bvonk: Dank je voor de tip, ik heb het doorgegeven.

War-Ultima
Zit geen online mp in, jammer dan, wacht de game dan wel af in de low budget bak.

Dr. Salvador
Maar dit lijkt mij ook net als BioShock een echte SP game, daarom vind ik het ook zo jammer dat deze niet op de PS3 komt,. Een duistere shooter gelukkig zonder MP, en niet op de PS3!

Volgens mij ben ik de enigste persoon op aarde die liever een game heeft zonder MP, en allen van echtgoeie SP games houdt!.

Maar dan zijn een hoop extras zoals minigames enz, wel belangrijk als het een game zonder MP is.

avatar van Ageingrebel
Dr. Salvador schreef:

Je bent niet alleen, ook ik heb het meer op een sterke SP dan een spel met MP. Nuja, meer genuanceerd: een offline MP is altijd welkom, een online MP is echt geen noodzaak voor mij.

avatar van Bahamut Zero
War-Ultima schreef:

Dat zie je wel vaker met dit soort games. Kijk naar een Fallout 3 of een Dragon Age: Origins. Denk dat ik deze aan me voorbij laat gaan, of hij moet echt verrassen en sterk uit de hoek komen.

BoordAppel (moderator)
Dit soort games? Dit is een shooter, Fallout 3 en Dragon Age niet echt.

War-Ultima
Deze game is nu al te koop bij gamemania dus als men geïnteresseerd is in deze game, koop hem nu bij gamemania.
De reviews die nu uit zijn (nog maar 2 reviews) geven allebei een 9 dus dat is best goed.
Ign.com UK geeft een 7.5:
- Lasting Appeal = At around eight hours, it's a classic weekend rental, though the ability to play the game different ways adds a welcome degree of replayability. No multiplayer, though.

Zoals ik al vermelde, geen online multi-player jammer genoeg.

avatar van Awake78
Een weekend rental....ja was het maar zo, games huren in Nederland is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. In de UK wel nog ja, vandaar dat ie het erbij zet

Ik wil dit spel echt heel graag, maar wacht nog even wat reviews af of het 60 euro rechtvaardigd. Wel typisch een spel voor mij zo wat ik op youtube zie en heb gelezen.

avatar van Bahamut Zero
BoordAppel schreef:
Dit soort games? Dit is een shooter, Fallout 3 en Dragon Age niet echt.

Idd, my bad. Dacht dat het een soortgelijk spel was.

avatar van KKOPPI
de pc versie heeft wel een dikke pc nodig- met een dualcore, 4gb ram en een 8600gt kan hij amper op medium settings.

KKOPPI schreef:

Ik weet het, het is erg, maar.. Zelfs die dual-cores en 8000-reeks van nVidia zijn ondertussen ook weer een tweetal jaar oud (zelf een E8400 en 8800GTS512). Wees blij dat de makers de graphics steeds beter willen maken, anders zaten we nu nog steeds op de Sega te gamen.