Thief II: The Metal Age (2000)

Alternatieve titel: Thief 2: The Metal Age

PC

Ontwikkeld door Looking Glass
Uitgegeven door Eidos

Sinds Garret's vorige avontuur is de politieke samenleving sterk verandert. De Hammer bevolking is bijna uiteengevallen en een nieuwe leider, genaamd Karros, verschijnt om fanatieke aanhangers te bekeren tot de Mechanists. Deze Mechanists maken allerlei apparaten die veel weg hebben van bewakingscamera’s en robots. Ook de Mechanists willen de heerschappij opeisen. Ondertussen verschijnt er een nieuwe sherrif in het stadje dat de criminaliteit erg effectief weet aan te pakken. Dit is slecht nieuws voor Gerrit die vanwege zijn beroep aan de andere kant van de wet staat.

avatar van JohnWilliams
Vele malen beter dan deel I.
Dit komt door de betere lijn die het verhaal heeft, ook vind ik de vormgeving veel mooier en hou ik er van om na een geweldig deel I een geweldig deel II te spelen, daarom 4,5*.

Iets mionder dan deel I, vond de verhaallijn met de Hammers een stukje minder. Maar het blijft een pareltje in zijn genre; 4*

avatar van Sjoerd
Een spel uit 2000, dat al zo interactief is, dat je al alternatieve routes kunt pakken om je doel te bereiken. Tot op dat moment was dat volgens mij nooit echt eerder gedaan.

Ik zal de kick nooit vergeten dat ik moest binnensluipen in de villa van één of andere baron, met de benedenverdieping zwaarbewaakt, om vervolgens boven een scepter te stelen. En dat ik tot de ontdekking kwam dat je vanuit de achtertuin met een welgemikte 'rope-arrow' jezelf zo op het balkon kon hijsen, waardoor je in één klap alle bewaking omzeilde. Briljant... !!

Stealth is sowieso mijn ding, dus dat helpt, maar met deze game is het wel allemaal begonnen wat dat betreft! 4,5*

avatar van Tha Luz
Hmm,vond het spel toendertijd niet zo,heb het nu weer gespeeld was nog wel leuk vond de graphics tegenvallen(maar ach het is ook een heel erg oud spel).Zaten paar leuke momenten enzo

3.0

avatar van dr channard
Ongelooflijk vervolg van een ongelooflijk spel. Wat dit spel beter doet is dat de aandacht meer gevestigd is op het stelen. Je kan veel makkelijker en veel meer loot vinden in de missies. Ook zijn de buitennatuurlijke wezens bijna niet meer te bespeuren en vestigt deze Thief meer de aandacht op Down To Earth missies met menselijke personages.