Airborne Ranger (1987)

Amstrad CPC / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / PC / Sinclair ZX Spectrum

Ontwikkeld door MicroProse
Uitgegeven door MicroProse

De speler moet per level een militaire missie uitvoeren, zoals het stelen van een codeboek, het vernietigen van een vijandelijke bunker of het ombrengen van een vijandelijke officier. Bij elk level kan je uit een aantal mensen kiezen met wie je de missie kunt uitvoeren. Daarna moet je een tas met wapens inpakken die je nodig denkt te hebben voor de opdracht. Je hebt daarom slechts een beperkt arsenaal aan wapens per missie.

avatar van psychonaatje
Kent niemand dit spel? Het was best aardig. Vooral bij het inpakken van je tas moest je goed oppassen. Ik heb menigmaal een missie niet gehaald omdat ik de tas verkeerd had ingepakt. Dan moest je iets opblazen en had ik alleen munitie en medicijndozen bij me. Heb je net een boel vijanden omgelegd, sta je voor hetgeen je op moet blazen, heb je niets bij je om het mee op te blazen!
En je werd altijd gedropt en gehaald met een vliegtuig. Ook zo handig, blijk je net naast een vijandelijke bunker te landen (dat had je overigens zelf nog wel in de hand, maar echt heel erg goed sturen met die parachute kon je niet). Of je had dat je een missie hebt volbracht, maar dat je net wordt neergeschoten voordat het vliegtuig er is, of dat je een missie hebt volbracht, maar dat je net te laat was voor het vliegtuig. Best lastig nog allemaal.

gerwinf
Ja ik ken het spel, en dat de moeilijkheidsgraad vrij hoog was!

avatar van Thomas83
Dit spel herinner ik me nog wel. Ik kan me nog herinneren dat ik het best moeilijk vond, maar wel echt een leuk spel. Rond de tijd dat ik dit spel speelde hield ik ook wel van die Rambo-achtige actie. Ik was gek op de films van Arnold Schwarzenegger vooral. Ik krijg prettig nostalgische gevoelens als ik aan deze game terugdenk. Dat van dat zelf je wapens kiezen en de hoge moeilijkheidsgraad herinner ik me ook nog wel.
3.5*

avatar van psychonaatje
Ik dacht al dat het aan mij lag, maar dit spel was inderdaad zeker niet gemakkelijk. Gelukkig hadden de missies werd verschillende moeilijkheidsgraden (aangegeven in aantal sterren). Zo weet ik nog dat de missie 'Steal a code book' 2 sterren had (die kon ik wel uitspelen).

avatar van ewalk
Dit spel was erg wreed! Ik had hem voor de Amiga! Hij was best moeilijk en al die missies waren echt spannend. Jammer genoeg kwam ik nooit echt ver. Was me te moeilijk! Ik kan me herinneren dat je dan altijd je voorraadkist moest zoeken die je als erste dropte. Soms kon ik hem niet vinden geloof ik. Die missie in de sneeuw waren ook lastig. en dan die domme crosshair.

avatar van Rujar
1ste te leven was makkelijk. Gewoon aan de zijkant blijven lopen en dan een granaat gooien op de mijntjes die je dan tegenkomt, je liep dan zo door zonder ook maar iets tegen te komen

avatar van John Milton
Jeugdsentiment!