Pipe Mania (2008)

Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation Portable
Puzzle

Ontwikkeld door Empire
Uitgegeven door Empire

De puzzelgame Pipe Mania is een nieuwe versie van de gelijknamige game die in 1989 verscheen. Doel van het spel is het leggen van een pijpleiding terwijl er 'Flooze' doorheen loopt. Flooze is een vloeibaar goedje in jouw pijpleiding, dat steeds sneller gaat stromen. Het is daarom noodzakelijk dat je de leiding sneller bouwt dan dat het goedje er doorheen stroomt. Naarmate het spel vordert, worden de levels steeds moeilijker. Er zijn in deze versie een scala aan nieuwe gamemodi, thema's, personages en spelmechanieken toegevoegd.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ai, dit vind ik nou typisch weer zo'n spel gemaakt om snel geld te verdienen. Re-animeer een oud spelletje van twintig jaar geleden, want dan hoef je zelf niets te bedenken.
De grootte van de PSP versie is ongecomprimeerd c.a. 300 megabytes en die van de pc gaat over de 700 mb, dat is wel behoorlijk excessief als je bedenkt dat het origineel van 1989 niet groter was dan één HD diskette, zo'n 800 kb of zo. Waar gaat al die ruimte dan aan op? Zijn die puzzelstukjes nu in VR of super-3D? Niet dus. Die puzzle games van tegenwoordig verzuipen allemaal in redundante verhaallijnen, filmpjes, aanmaken van profielen en het volspammen van onzinnige teksten die niet boeien. Wie zit daar op te wachten? De PsP versie krijgt van mij extra punten aftrek, omdat de auto-save zo ongelovelijk traag is..en het spel is al langzaam van zichzelf.