Switchball (2007)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Puzzle

Ontwikkeld door Atomic
Uitgegeven door Sierra

In Switchball nemen spelers de controle over een bal die moet balanceren op een parcours dat in de lucht zweeft. De bal kan echter verschillende vormen aannemen. Zo is er bijvoorbeeld de standaard Marbleball waarmee je begint, maar is er ook een extreem lichte Airball.Spelers moeten door verschillende levels heen en puzzels, obstakels en doolhoven overwinnen. Het spel kent verschillende werelden, waaronder bijvoorbeeld de Skyworld, de Iceworld, de Caveworld, de Cloudworld en de Lavaworld.

avatar van Shinobi
Van A naar B...

Van de week maar weer eens opgepakt, omdat ik in de laatste wereld nog wat levels moest afmaken om 'm uit te spelen en ik wist ineens waarom ik 'm vier jaar heb laten liggen; wat een frustrerende boel zeg.

In principe lijkt het erg makkelijk; hoe moeilijk kan het zijn om van punt A naar punt B te gaan? Maar gaandeweg je meer progressie maakt, wordt het je wel erg lastig gemaakt. Dit komt door de vele obstakels die er op je pad liggen, waarvan sommige met tijd werken. Tegen het einde aan is het dan ook maar net aan of je een level haalt of niet, maar op de één of andere manier voelde het aan alsof ik hierover controle had. Hierbij geldt het bekende gezegde:"Oefening baart kunst."

De manier waarop dit gebeurt is interessant, omdat je in verscheidene ballen kan transformeren die elk weer hun eigen kracht hebben om je bij de puzzels te helpen. Zo moet je soms inventieve handelingen verrichten om verder te komen. Hierbij spelen de physics een interessante rol. Doordat de omgeving nauw gericht reageert, voelt het alsof je hier als speler daadwerkelijk invloed op hebt.

De graphics zien er prima uit, zelfs als je heel dicht inzoomt op de spelwereld. De werelden zijn leuk en voegen zeker een bepaald element toe aan je speelervaring. Dit alles wordt ondersteund door een relaxt muziekje eronder.

Al met al vermakelijk, maar op momenten erg irritant. Ik ben in ieder geval blij dat ik 'm na al die jaren eindelijk heb uitgespeeld.

3,5 Sterren.

Je uitleg herinnert me een beetje aan mercury meltdown op de psp.

avatar van Shinobi
Grovonion schreef:
Je uitleg herinnert me een beetje aan mercury meltdown op de psp.

Ik ken de game niet, maar ik heb even wat gameplay ervan opgezocht. Op zich is het ongeveer hetzelfde concept, alleen dan gelikter.