Homefront (2011)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Kaos en Digital Extremes
Uitgegeven door THQ

Homefront speelt zich af in 2027. Amerika is bezet door Noord-Korea, nadat een economische crisis ervoor gezorgd heeft dat de Verenigde Staten hun wereldmacht verloren zijn. In het verhaal volg je het Amerikaanse burgerverzet tegen de Noord-Koreaanse bezetters. De game is een First-Person Shooter, waarin je als onderdeel van het verzet probeert de Noord-Koreanen te verslaan. Tijdens de gevechten schiet je jezelf als infanterist een weg door de vijandelijke linies. Daarnaast krijg je soms de controle over grond- of lucht-voertuigen.

wilmar60 schreef:
dit gaat zeker wel een call of duty beater worden! kan niet anders als ik al die cijfers zo zie.

THQ heeft er ook dik geld tegen aangegooid, dus recensies krijgen wel een extra boost om de game wat op te hemelen.

avatar van wilmar60
ik ben vet benieuwd heb hem gepre-ordered en krijg de steelcase editie op de 18e maart binnen.

Wat houd dat in, steelcase editie?

avatar van Rujar
Ik weet niet van wat ik heb gezien hebben ze wel erg goed gekeken naar MW2. Denk niet dat het echt iets nieuws gaat brengen.

Rujar schreef:

Dat zal voor alle tegenwoordige shooters dito zijn, vernieuwing word moeilijk, alles is al bedacht zo'n beetje, ontwikkelaars gaan gewoon met de tegenwoordige hype mee, geef ze geen ongelijk.

Single-player schijnt wel als een huis te staan.

Online mp doet me meer denken aan MAG dan MW2.

avatar van wilmar60
ja maar een shooter is een shooter want bij een shooter ga je gwoon op elkaar online knallen anders was dit spel natuurlijk geen shooter.

avatar van wilmar60
hier is de link staat steelcase editie onder: http://www.12game.com/PC_Games/Homefront.aspx

wilmar60 schreef:

Een shooter is pas een shooter als je online kunt bedoel je? dan ben je zeker wel heel jong van leeftijd?

Online mp is gewoon een bijzaak, tegenwoordige jongeren kopen alleen shooters puur voor de MP, dat vind ik zonde, wat nou over 10 of 15 jaar, dan speelt echt niemand meer black ops en dan is de SP het enigste wat je nog kunt doen van dat spel.
SP is het belangrijkste en in Homefront hebben ze meer tijd besteed aan de SP, dus dat vind ik klasse.

avatar van wilmar60
dat snap ik ook wel maar we hadden het net toch over dat de multiplayer zo op elkaar lijken

thanks.

De eerste reviews verschijnen al op metacritic. cijfers van xboxaddict.com:

Overall: 9.3 / 10
Gameplay: 9.8 / 10
Visuals: 9.0 / 10
Sound: 9.5 / 10

En een andere site geeft een 8,5. Weet zeker dat dit een topper wordt.

AvMerode
Zoals ik in mijn vorig bericht al aangaf, THQ gooit er dik geld tegenaan (recensies omkopen) zodat ze kunnen concurreren met EA en Activision.
Uiteraard wil het niet zeggen dat de game slecht is, waarschijnlijk zal homefront een 7.5 - 8 krijgen, maar met omkoop geld erbij word het uitgerekt naar een 8.5 of 9, jep zo gaat dat tegenwoordig.
Met diezelfde tactiek heeft Activision de meeste vruchten mee geplukt.

avatar van wilmar60
hoe weet jij nou dat ze aan het omkopen zijn?

avatar van Willem12982
ik heb hem net even gespeeld. 10 minuutjes. nog niet genoeg om een waardering te geven natuurlijk. ga ik dus ook niet doen.
wat me wel opviel is dat dit zeker niet meer dan 3 sterren gaat krijgen.
de besturing is traag en de graphics kunnen niet tippen aan het grafisch geweld van killzone 3 en cod.

avatar van Ageingrebel
AvMerode schreef:
Met diezelfde tactiek heeft Activision de meeste vruchten mee geplukt.
Ehm, iedere gamestudio 'koopt om'. Ik wil niet spreken van corruptie (in de zin van smeergeld) want daar zijn geen, maar dan ook geen, bewijzen voor. Wat ze wel doen - en wat zowat alle gamemagazines zelf aangeven - is dat ze steeds trachten de recensies te sturen. Ze zetten je in een kamertje om alles in één ruk door te spelen, supercomfortabel, grote tv, uitgevers die over je schouder meekijken... Vaak laten ze ook merken dat je maar beter een hoog cijfer geeft als je reclame inkomsten wil behouden. Maar niet alle magazines en sites gaan hier in mee. Het voorbeeld bij uitstek hiervoor is toch wel OPM (mijns inziens).

Inderdaad, omkopen kan nooit het geval zijn bij alle recensisten, hooguit bij de groten. Waarom is het grote gros zo sceptisch over deze game. Alsof kaos het niet gegund wordt, ik denk dat ze bij frontlines toch al bewezen hebben wat ze kunnen, dit moest alleen flink gepolijst worden. Bovendien mag cod en bf wat mij betreft wel een geduchte concurrent krijgen, zo'n strijd is alleen maar goed voor ons de consument. Ik denk dat ik me goed ga vermaken, vooral met de mp.

Er zijn al best veel reviews hoor, maar 1 5/10 zat er bij voor de rest allemaal 8/10 en 9/10. En die 5/10 was van edge voor mij een van de slechtste review magazine dat er is.

AvMerode
Ik vermelde al dat de game niet slecht hoeft te zijn, maar omkopen is tegenwoordig een must voor uitgevers en homefront zie ik steeds dezelfde soort cijfers bij de grote game sites, ik heb het dan ook over de grote game sites (kijk maar naar een COD, vertel mij niet dat je niet denkt dat het omkopen is).

Maar al om al, gelul achterwege houden, de game is al binnen en ik haal hem zo op voor pc, graphics is dan ook geen probleem voor mij (ik hoor console gamers alleen maar zeuren over de graphics, koop dan een pc zou ik zeggen).

Cod krijgt terechte cijfers van recensisten, want zij beoordelen games puur objectief. Consumenten niet, zij vergelijken met andere games en beoordelen op bijv hoge prijzen van dlc etc.. Dingen die verder niks met de kwaliteit van een game te doen hebben.

AvMerode schreef:

Hoe heb je hem al zo snel, ik kan hem maandag pas ophalen

Woodfreak schreef:

Hoe heb je hem al zo snel, ik kan hem maandag pas ophalen

Ik heb de game al ja, er is alleen 1 probleem, als jij hem maandag al kan spelen kan je hem nog sneller spelen dan mij.
Ik deed namelijk de dvd in mijn pc en werd vervolgens toegestuurd naar steam, en ja je raad het al, de game moet via steam en dus stond er: game kan niet geïnstalleerd worden en dus moet ik wachten tot 18 maart totdat ik homefront pas kan spelen, ja daarom is steam zo poep.

Console gamers kunnen wel gewoon los met de game vanaf nu, dus naar gamemania toe, daar is ie al namelijk.

Waarom zit er hier geen gamemania?
Alle reviews tot nu toe:
85 MS XBox World
83 PSM3 Magazine
90 Zoo
50 Edge
70 PCPP

Ziet er erg goed uit zeg, alleen Edge heeft een laag cijfer gegeven, maar die geven nog wel eens vaker vreemde cijfers.

AvMerode
Omdat ik pc versie zelf nog niet kan spelen heb ik het gespeeld bij kameraad op zijn xbox360 en wat mij als eerste opviel, de graphics, poeh, beetje nintendo wii achtig (en lijkt op MOH x360 graphics) maar qua game-play best verslavend.
Verwacht geen call of duty, het is heel anders, het is gewoon frontlines: fuel of war met COD elementen, zekers niet slecht.
Dit is allemaal gebaseerd op de online mp, de single-player heb ik niet gecheckt.

Wat ik wel weet is dat de pc versie anders gaat worden, ten eerste is het een andere ontwikkelaar en ten tweede is de console versie met een unreal engine ontwikkeld terwijl de pc versie ontwikkeld is met nvidia technologie, of dat effect heeft op game-play is nog afwachten (unreal engine kan een game in online mp namelijk vertragen waardoor het wat stroever kan lopen).

avatar van wilmar60
de MP is altijd wat minder op consoles wie weet is hij op de Pc beter.

Ik heb hem ook gespeeld op de xbox 360, vind hem best wel mee vallen hoor de graphics. Het is zeker niet het mooiste spel, maar ik vind gameplay gewoon veel belangrijker en die is echt goed. Het spel is echt verslavend, heb zin in morgen, kan ik hem eindelijk zelf spelen

avatar van wilmar60
ik krijg hem ook vandaag binnen heb er echt vet veel zin in.

avatar van Rujar
jason28 schreef:
De eerste reviews verschijnen al op metacritic. cijfers van xboxaddict.com:

Overall: 9.3 / 10
Gameplay: 9.8 / 10
Visuals: 9.0 / 10
Sound: 9.5 / 10

Dit is pas ongeloofwaardig.

avatar van pie
pie
Ik heb gisteren de game gedownload ga vanavond spelen:D.

avatar van wilmar60
dat kan niet je moet wachtten totdat hij is uitgebracht