logo GamesMeter menu

Homefront (2011)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Kaos en Digital Extremes
Uitgegeven door THQ

Homefront speelt zich af in 2027. Amerika is bezet door Noord-Korea, nadat een economische crisis ervoor gezorgd heeft dat de Verenigde Staten hun wereldmacht verloren zijn. In het verhaal volg je het Amerikaanse burgerverzet tegen de Noord-Koreaanse bezetters. De game is een First-Person Shooter, waarin je als onderdeel van het verzet probeert de Noord-Koreanen te verslaan. Tijdens de gevechten schiet je jezelf als infanterist een weg door de vijandelijke linies. Daarnaast krijg je soms de controle over grond- of lucht-voertuigen.

PyrexVision schreef:
En nee, we hebben het niet over connectie problemen.

jellecomicgek72 schreef:
Ligt misschien aan je internetconnectie

Lezen blijkt toch behoorlijk lastig te zijn voor sommige mensen

PyrexVision schreef:
Protesterende *0,5 omdat ik niet online kom.
En nee, we hebben het niet over connectie problemen, maar als ik klik op "online gaan" crasht ie!
Hij fucking crasht gewoon! Elke keer weer! ONGELOOFLIJK.

Op welke console speel je dan? Ik heb op de xbox 360 nergens last van :S

avatar van WeZet
De game moet het echt van de marketing hebben, want het stelt niet veel voor. Een uitgeklede Call of Duty cloon met vergelijkbare triggers.

Het begin is meteen het hoogtepunt, daarna zakt het in. Grafisch is het niet bijzonder. Gebruikt
een opgepoetste Frontlines-engine als ik de gamebestanden en de gameplay zo ervaar.

+ Aardige singleplayer ervaring (voor de huidige standaard (Deus Ex 3 - kom maar)
+ Degelijke graphics

- Niet zo vernieuwend als de trailers en promotie deden vermoeden
- Het is allemaal al zo vaak gedaan, veel leentjebuur bij andere games.

AvMerode
PyrexVision schreef:
Protesterende *0,5 omdat ik niet online kom.
Hij fucking crasht gewoon! Elke keer weer! ONGELOOFLIJK.

PS3 en PC versie hebben dat probleem inderdaad, ikzelf met pc versie heb al 3 crashes achterelkaar gehad zonet in 45 minuten tijd (ctrl+alt+delete werkt, dus ligt aan game).
De framerate is ook zo sloom (X360 versie had dat af en toe, maar niet constant), misschien ligt dat aan mijn windows XP (word tijd voor Windows 7) maar zo niet, dan is dit een erg onafgewerkte game en had nooit uit mogen komen.
En naast die belachelijk onafgewerkte en niet gebalanceerde online mp, heb je een dertien in een dozijn single-player die niks anders doet dan teleurstellen, daarnaast ook nog eens verschrikkelijk saai en oninteressant is.
Geef niet vaak een laag cijfer maar daar komt op dit moment verandering in, ze moeten nog veel patchen willen ze dit in orde krijgen, en als het aan mijn winXP ligt, excuseer mij en dan ligt het niet aan de game.

Maar zoals ik al vermelde, ook de game-play is niet in balans in online MP, jammer van mijn 50 euro.

AvMerode schreef:

Je hebt echt gelijk over dat de game nog niet uit had mogen komen. Hij had gewoon uitgesteld moeten worden, heeft THQ niet goed gedaan, maar daar draait natuurlijk alles om geld dus als hij nog was uitgesteld had al het geld voor reclame enz. voor niks geweest en moesten ze nog meer reclame maken tot de release.

avatar van wilmar60
dat probleem dat hij crasht ligt denk ik als ik he zo lees inderedaad aan het besturingsprogramma ik heb ook homefront op de Pc en heb het besturingsprogramma windows 7en bij mij is hij nog geen 1 keer gecrasht

Vanavond heb ik de singleplayer van Homefront uitgespeeld. Hieronder mijn recensie:

Homefront is de laatste maanden gigantisch gehyped in allerlei media. Natuurlijk, het verhaal is origineel met een Koreaanse overheersing in Amerika, waar ook de gevechten afspelen. De makers tonen lef door een een andere setting te kiezen, maar maakt dit Homefront wel een goede shooter?

Nadat ik de game uitgespeeld heb blijf ik met het gevoel achter dat hier veel meer in had kunnen zitten. De game kent een andere bizarre, krankzinnige en epische momenten (ik ken geen game waar je je als speler in een massagraf moet verschuilen en waar je een gigantische strijd onder en op de Golden Gate Bridge voert!) die me zeker bij gaan blijven, maar daartegen valt de speelduur me wel enorm tegen. Nou is de game redelijk pittig, ook op normale stand, maar in een uurtje of 5-7 kan je de singlaplayer wel ruimschoots uitspelen. Ik had nog wel wat meer willen spelen. Ik vond ook wel het einde wat abrupt komen.

Als ik als shooter liefhebber de shooter Homefront analyseer, dan moet ik zeggen dat ik aardig wat minpunten nog op kan noemen. Zo is de game grafisch wel erg gedateerd. Soms ziet het er best aardig uit, zoals het slotlevel, maar te vaak vind ik het maar grauw en saai ogen. Veel dorpjes en landwegen die ik in andere shooters ook al zovaak zie. Maar het oogt wel allemaal wat simpel en kleurloos. Soms zelfs blokkerig. Soms dacht ik echt dat de game al enkele jaren oud was. Voor zo'n gehypte game valt me dit enorm tegen, had zeker meer aandacht aan besteed mogen worden.

Maar ook ingame kan het echt wel beter. Zo heb ik me enorm gestoord aan het wel enorm gescripte spelen. Regelmatig moet je collega's volgen en dat stoort soms behoorlijk. Dan moet je helemaal wachten tot anderen weer bij je zijn of dat je dingen gewoon niet kan doen zonder hulp. Zo heb je regelmatig dat je een ladder op moet klimmen en dit pas kan doen als je collega je voorgegaan is en dan bovenaan op de ladder staat. Of dat je een dialoog aangaat met je maat maar dat je hem dan niet voorbij kan lopen terwijl je wel een meter de ruimte hebt. Gescripte levels vind ik normaal niet erg, maar niet als het mij stoort.
En de dingen die je in de game doet zijn bijna allemaal zaken die ik in andere games ook al heb gedaan. Schiet met de bazooka, vlieg in een helicopter, bestuur hightech wapens, geef sniper ondersteuning, verdedig je plaats etc etc. Niet dat ik het erg vind, maar Homefront is op een paar stukken na verre van vernieuwend. Wel vind ik brandbommenaanvallen en zaken als massagraven in een game wel tof.

Homefront is niet slecht, maar de verwachtingen waren bij mij torenhoog en die zijn niet waargemaakt. Het schiet lekker en het verhaal weet te boeien, maar verder is dit een overschatte game. Er zijn genoeg betere shooters.

avatar van wilmar60
licht het an mij of gaan de potjes erg snel voorbij neem BV ground control je kan maar 17 kills krijgen en dan is hij al afgelopen.

wilmar60 schreef:

Ja klopt, ik hoop dat er een mode bij komt dat de potjes een half uurtje duren.

avatar van wilmar60
mee eens hoop op een update voor meer game modes.

avatar van Rujar
Dit spel kan toch gewoon de prullebak in, het is toch een aanfluiting in de hudige reeks shooters.

Rujar schreef:

dat komt omdat elke shooter een shooter is een shooter heeft gewoon bepaalde dingen nodig en die zijn er dan komen er voor de orginalitiet natuurlijk extra's bij om hem aantrekkelijker te maken.

avatar van DarthSolidKevin
Toch zeer jammer dat het geen goed spel blijkt te zijn.

Dit is een game waar ik de laatste 2 maanden voor de release dagelijks mee bezig was eigenlijk, elke dag op de Homefront Forums. Deze game heeft me wel een beetje teleurgesteld. Mijn verwachtingen waren hoog en de kwaliteit van de game is toch minder dan dat ik had verwacht, vooral als je naar de SP kijkt. 4 uur kan gewoon niet, dat is echt te weinig. Ik was er zo door heen, ik zat er goed in en opeens was hij klaar, erg jammer. Ik heb wel plezier gehad aan de SP, hij is leuk, er zaten echt bizarre momenten in. Zoals dat je in een massagraf moest schuilen. Ze hadden dat stukje in het kamp beter moeten uitwerken, de mensen zeiden alleen maar korte zinnen. De bedoeling is dat je echt een band met de mensen moest krijgen, dat is niet helemaal gelukt. Ook kleine irritaties is de onzichtbare muren in de gesprekken, ik wil graag lopen waar ik wil. Ook het klimmen op ladders, jammer dat je er een knopje voor moest indrukken en niet gewoon zoals bij de MP dat je naar boven kon lopen. Ook jammer dat je heletijd moest wachten op je team, als je in een helicopter ging moest eerst iedereen en dan jij, ook al was je er eerder en ook als je een ladder op wilde moest eerst heel de team en dan jij pas. Ook een minpuntje is dat je telkens moest wachten bij de kasten voor die deuren. Dat haalt het tempo wat uit het spel. Een korte SP met wat vervelende dingetjes maar toch leuk.

De MP heeft mij dus niet teleurgesteld. Ik speel het elke dag, ik vind hem erg verslavend. Graphics zijn niet vernieuwend nee en ook wel te slecht voor 2011. Maar ik stoor me er dan niet aan, als ik de tegenstander aan de overkant maar kan zien, vind ik het goed. De gameplay is goed, bijna iedereen speelt als een team en dat hoort ook gewoon. Ik speel dus ook alleen maar Ground Control. Soms irriteer ik me wel zwaar aan sommige mensen en dan vooral die in mijn team zitten. Staat het 1-1, beide teams hebben bijna gewonnen, verliezen we net A waardoor we gaan verliezen, zie ik in mijn team, 5 mensen op een berg zitten en campen. Dan kan ik eigenlijk nog best boos worden, bijna het hele team werkt er voor om deze sector terug te krijgen, zitten er nog steeds een paar sukkels te campen met een sniper met een k/d van 22. Gelukkig zie ik dit eigenlijk maar in 2 maps en dan vooral Angel Island.

Er is trouwens al bekend gemaakt dat er dlc komt, misschien gratis, zou wel netjes zijn als ze dat doen. Ze hebben veel mensen teleurgesteld, vooral in de SP dus zal wel mooi zijn als het gratis is. Er zitten natuurlijk maps in de dlc en waarschijnlijk ook meer wapens en andere game modes. Maar natuurlijk moeten ze eerst de problemen oplossen met de servers, voor veel mensen werken ze niet en komen ze nergens in. Ik heb er eigenlijk weinig last van gehad tot vandaag, ik kom amper in een match.

Wat mensen dus ook echt niet moeten vergeten is dat dit pas de 1e Homefront is.
Het is niet de 8e COD en niet de zoveelste Battlefield.
Ze moeten helemaal opnieuw beginnen en dus hebben ze minder tijd om het toch dat extra te geven waardoor een game erg goed wordt. Homefront 2 zal een stukke beter zijn, ze kunnen nu natuurlijk de zelfde engine gebruiken. (als dat zo heet)

De SP is wat minder maar de MP is gewoon erg goed.
Als ze wat dingen fixen, zoals de servers en free dlc geven en ik speel het spel nog steeds, dan gaat de score nog wel omhoog. Als je het vergelijkt met 1 op 10 vind ik het een 7.5 waard maar dat zit tussen de 3,5 en 4 dus voorlopig nog maar een 3,5.

Ik stel mijn mening iets bij, heb de sp uit nu, is best een leuke sp maar niet alleen te kort maar ook een abrupt eind. Na mijn eerdere frustratie over de mp heb ik het nog een kans gegeven en blijkt het toch wel verslavend te zijn. Toch blijf ik de snipermaps vervelend vinden en de graphics ondermaats, een tegenvaller maar nog net geen miskoop wat mij betreft.

Dat dit de 1ste homefront is vind ik geen excuus dat de kwaliteit ondermaats is. De 1ste cod en bf waren ook toppers, bovendien heeft kaos al ervaring opgedaan met de beste mod voor bf 1 en frontlines, 4 jaar na frontlines lijkt me dan ook voldoende tijd om iets moois af te leveren. De sp is gewoon afgeraffeld. Ik denk en hoop wel dat deel 2 een stuk beter wordt.

avatar van Martijn
Inderdaad dat is geen excuus, het is lang niet het 1e computer spel en ook niet het eerste spel wat zij maken. Bij de eerste Battlefield en Call of Duty was het ook meteen raak, en in die laatste word het alleen maar minder!

Het lijkt mij ook moeilijker om in deze tijd een echte topper op de markt te brengen, De lat ligt nu gewoon heel erg hoog met games zoals COD en Battlefield. Als ze ook dat niveau willen bereiken gaat dat wel meer tijd kosten dan deze 2/3 jaar, dat aan de game is besteed.

Ik vind het niet erg als ze dat niveau niet bereiken maar ze moeten niet aankondigen dat dit een cod beater wordt, een beetje gebakken lucht wat is voorgeschoteld. het is een degelijke game maar na alle commercie ver beneden de verwachtingen. Ik vind dat ze dat best goed mogen maken met gratis dlc. Ondertussen is de mp best vermakelijk maar na het uitkomen van de volgende shooter ben ik dit spel waarschijnlijk weer vergeten.

1,5
Wat echt heel jammer is aan deze game is, dat het allemaal zo gescript is.
Je hebt steeds een pad van 2 meter breed waar je overheen moet lopen.
Steeds 5 minuten wachtten voordat een npc weer een doorgang vrijmaakt.
Grafisch laat hij ook zeer te wensen over, niet te spreken over de FPS lag.

En dat ligt niet aan mijn systeem specs of drivers helaas.

De multiplayer crashed regelmatig, dus ik moet helaas concluderen dat het weggegooit geld is.

Ik zou deze game dan ook niet aanbevelen bij andere mensen.

gamelord
Ik neem hem wel eens mee als die 10 euro kost over een tijd....want de gescripte verhalen en 2 meter ruimte om te gaan waar je wil lijken me niet echt de moeite waard.

avatar van fabblwaps
In deze game ben ik voor het eerst sinds jaren weer onzichtbare muren tegengekomen. Vreemd dat ze dat anno 2011 nog in een spel stoppen.

avatar van wilmar60
ik heb met de multiplayer nog geen problemen gehad.

Bij mij slaat de xbox 360 vast als hij bij dat logo van Kaos komt. Meerdere mensen hebben er last van, ze zijn het aan het patchen. Maar wat duurt dat lang zeg, erg jammer, heb zin om te spelen

basketballerke
Veel hiervan op het internet gezien en gelezen inmiddels. En ik blijf toch te benieuwd hiernaar om het niet te wagen 'm te kopen. Ja, de grapichs zien er wat verouderd uit en de verhalen over het in een multiplayer game komen zijn niet al te best (wat wel gepatched gaat worden lijkt me), toch lijkt de gameplay me meer dan aardig en lijkt het systeem van Battle Points me ook een mooie toevoeging. Nog niet heel veel goeds gelezen over Homefront, en het gemiddelde is hier ook niet al te hoog ondanks het lage aantal stemmen. Maar 't gaat uiteindelijk erom wat je er zelf van vindt uiteraard, en ik was toch al voor dat hij überhaupt uit was heel benieuwd dus ik zie wel wat ik er zelf van vind.

avatar van wilmar60
heb de eertse crash gehad.

basketballerke schreef:

Ik vind het wel een goed spel hoor, ondanks dat de SP erg kort was, was hij toch vermakelijk. De gameplay is gewoon goed, een beetje cod achtig. Maar dat vind ik beter, want battlefield is een beetje traag. De MP is erg goed, niet echt veel wapens maar ze zijn wel gebalanceerd dus dat is niet erg. Daarom heb ik hem een 4 gegeven

basketballerke
Bijna de singleplayer uitgespeeld (pas 4 uur bezig geweest ongeveer, wel heel erg kort), en ik moet zeggen dat vooral het verhaal me heel erg aangrijpt, en dat is iets wat ik niet vaak in een game heb, en al helemaal niet in een shooter, niet vaak tegenkom. Vooral ook gewaagd vind ik om met iets als een bezetting van Korea van de VS in de toekomst te komen. Het komt de grauwe sfeer ook ten goede. De locaties zien er heel toepasselijk uit, alleen jammer dat de graphics erg te wensen over laten. Ook vind ik de controls op een of andere manier niet echt lekker werken en je teamgenoten weten het vlotte tempo er steeds uit te halen door lang achter deuren te blijven wachten of elke 10 meter stil te moeten gaan staan om de omgeving te verkennen. Al met al zeg ik: leuke singleplayer, maar niet echt dat ik van m'n stoel spring. De missies zijn daarvoor eigenlijk niet sterk genoeg.

De multiplayer ben ik pas twee keer binnengekomen en ik moet zeggen dat het systeem van Battle Points me heel goed bevalt, je wordt nu tenminste ook beloont om de objectives te spelen in plaats van voor alleen de kills. Ze moeten wel zo snel mogelijk met de patch komen want dat wachten en gehaak is anno 2011 natuurlijk onacceptabel.

avatar van PyrexVision
0,5
Mking schreef:
Wat echt heel jammer is aan deze game is, dat het allemaal zo gescript is.
Je hebt steeds een pad van 2 meter breed waar je overheen moet lopen.
Steeds 5 minuten wachtten voordat een npc weer een doorgang vrijmaakt.
Grafisch laat hij ook zeer te wensen over, niet te spreken over de FPS lag.

En dat ligt niet aan mijn systeem specs of drivers helaas.

Ik zou deze game dan ook niet aanbevelen bij andere mensen.

gamelord
Al die verhalen tot nu toe, ik laat deze fijn langs me heen gaan ...ik denk dat ie mijn Frontlines Fuel of War ervaring gaat overschaduwen..ook wat ik van deze game gezien heb is het een flinke stap terug tegenover Frontlines.