logo GamesMeter menu

Homefront (2011)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Kaos en Digital Extremes
Uitgegeven door THQ

Homefront speelt zich af in 2027. Amerika is bezet door Noord-Korea, nadat een economische crisis ervoor gezorgd heeft dat de Verenigde Staten hun wereldmacht verloren zijn. In het verhaal volg je het Amerikaanse burgerverzet tegen de Noord-Koreaanse bezetters. De game is een First-Person Shooter, waarin je als onderdeel van het verzet probeert de Noord-Koreanen te verslaan. Tijdens de gevechten schiet je jezelf als infanterist een weg door de vijandelijke linies. Daarnaast krijg je soms de controle over grond- of lucht-voertuigen.

Klinkt alvast interessant.

avatar van kaholiic
Poster ziet er wel veel belovend uit.

avatar van jellecomicgek72
Ziet er een beetje resistance-achtig uit..

Eindelijk de opvolger voor het onder gewardeerde "Frontlines fuel for war" is er......

avatar van Sn3ak3r
Net de Trailer bekeken
Klik hier om de trailer te bekijken

Het lijkt me wel een goed spel. grafisch ziet het er ook mooi uit en ben benieuwt naar het online gedeelte waar de meeste spellen niet al te goed in zijn. en hoop dat de Campagne ook nog een beetje mooi is en uitdagend

is hij al uit?

SvV_Ying
Nee nog lang niet. Dit spel komt pas in 2011.

jammer

avatar van jellecomicgek72
Deze game wordt gruwlijk volgens mij.

avatar van fabblwaps
Deze speelt in hetzelfde jaar als de nieuwe Deus Ex. Het is maar te hopen dat je die gast daarvan niet als vijand tegenkomt, dan is 't snel gedaan met je.

284
Ik vind het maar een raar verhaal het kleine Noord Korea met als ik het goed heb 23 miljoen inwoners Amerika bezet, dat is het zelfde als dat Nederland Amerika zou bezetten.

Zeg dan gewoon china met rusland ofzo, maarja ik ken het hele verhaal nog niet

avatar van Rujar
Ziet eruit als een standaard shooter als je het mij vraagt. Wat is compleet nieuw/anders aan deze game tov andere shooters.

Edit: '... Op deze momenten is het duidelijk dat de emotionele band die jij met je vrienden hebt van groot belang is. Daarnaast is de actie retebruut! Na de vuurzee kom je van de ene helse situatie in de andere en dit contrast tussen emotie en keiharde actie is DE unieke factor in Homefront.... '

Als je het mij vraagt kan je totaal geen band met een personage krijgen als er geen lange voorgeschiedenis aan vooraf gaat. Shooters hebben al zo een korte speelduur.

Dit zijn als je het mij vraagt elementen die niet in een shooter goed tot zijn recht kunnen komen aangezien men niet zit te wachten op 'saaie' introducties en uitvergroten van personages en emoties (zoals je dat wel bij een RPG's vaak wel hebt)

avatar van TonyTHorror
Verschil dat deze game )hopelijk) kan maken is het tempo, de aanpak van het verhaal en de sfeer. Eerste berichten zijn positief, althans de pretenties die de game heeft komen zo over. Als je kijkt naar COD die er weer aan komt met z'n hak op de tak bullshit dan is er zeker een plek voor een game als Homefront.

Sinds Half-life 2 geen goede verhalende shooter gespeeld. Fallout 3 had het, maar dat is dan weer geen shooter.. . Ik verwacht er een hoop van, want die triple A titels laat ik dit jaar maar eens aan me voorbij schieten.

avatar van mrdig
Homefront wordt reality gezien de recente schermutselingen tussen Noord- en Zuid Korea?

Ineens veel zin in deze game.

Amerika is bezet door Noord-Korea,

SvV_Ying

Ach, niemand had ook gedacht dat Vietnam de oorlog zou winnen van de VS

avatar van Di Stephano
De setting is zeker bruut...nu is het alleen de vraag of Homefront het qua spelbeleving enigszins anders is dan andere oorloggames.

Di Stephano schreef:

De multiplayer schijnt een combo te zijn tussen Battlefield 2 en Modern Warfare 2.
In dat geval is niet alleen de setting, maar de gameplay zelf ook bruut!

Ik kan in ieder geval niet wachten

Heb hem net al besteld bij de Game Mania. Ik wil dit spel zeker een kans geven. Wie weet wordt het wel wat.

GhostOfPerdition schreef:

So did I.. Is er in ieder geval nog iemand om mee te multi-playeren

Denk dat het kwalitatief echt een goede game wordt, maar denk dat ie op het gebied van multi-player niet kan concureren met Call of Duty. We'll see. Ben erg benieuwd!

Frontlines was zo ondergewaardeerd, ik hoop echt dat kaos hiermee naam gaat maken, ik weet zeker dat dit een goed spel gaat worden. Wie frontlines waardeert weet wat ik bedoel.

Erg interessant concept. Al is het natuurlijk niet nieuw he. Jaren terug had je ook een game waarin Duitsland in de jaren 40 WO II won en in de jaren 50 Amerika binnenviel, Was wel een waardeloos slechte game las ik toen, dus nooit gespeeld. Heb vertrouwen dat dit wel eens iets origineel en leuks kan worden.

AvMerode
Dit gaat veel belovend worden, COD serie ben ik nu mee gestopt, niks meer aan en dit word mijn online MP FPS dit jaar denk ik, makers van frontlines en dat zit wel goed, combo van COD en battlefield, ja goed ding.
Ook Breach heb ik goed gevoel over, komt morgen uit op steam, tenminste dat staat er en in gamespot staat ook morgen dus.

avatar van wilmar60
ik kan niet wachten heb hem besteld voor 41,96 (vanwege verzendkosten) hoop hem snel te kunnen speelen!!

wilmar60 schreef:

Voor €41,96, waar dan?
Ik heb Pre-order staan bij Gamemania voor €59,95.
Dan krijg je wel Special Edition

ik heb gewone edition bij 12game.com

avatar van bvonk
nieuw filmpje

Homefront | Games | Tweakers.net Video's

Zeker een spel om in de gaten te houden

Ben erg benieuwd, ik hoop dat dit echt een goede shooter wordt, online gameplay filmpjes zien er goed uit alleen heb ik tot nu toe nog maar 2 soorten games gezien, team deathmatch en een soort van domination. Ik hoop dat er meer komen want 2 verschillende is erg weinig. Ben ook benieuwd naar de wapens en dan geen onzin wapens zoals de M14 en de 10 onnodige SMG's waar niemand toch ooit mee speelt zoals bij black ops.

bvonk schreef:
nieuw filmpje

Homefront | Games | Tweakers.net Video's

Zeker een spel om in de gaten te houden

Mooi filmpje & mooi gezegd

AvMerode
Nieuwe trailer vind ik niks, dit is beter: Online MP uitleg ja deze ga ik aanschaffen, grote maps en manier van bewegen en knallen is net zoals COD, dus COD gecombineerd met Battlefield, nice.
Gadgets gaan denk ik wel voor irritaties zorgen, maar dat hou je met online MP games.