Super Mario Galaxy (2007)
Alternatieve titel: Super Mario Wii: Galaxy Adventure
Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Android / Nintendo Switch
Platform
Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo
Nadat Princess Peach is ontvoerd is het aan Mario om haar te redden en haar sporen te volgen tot ver in de ruimte. Verschillende wezens en eindbazen maken het Mario moeilijk om zijn quest tot een goed einde te brengen.
- nummer 35 in de top 250
Het ziet er piekfijn uit.
top een
dit is echt het stomste spel ooit !!!!!!!!
Argumentatie had fijn geweest, lees immers graag hoe men Mario games hard en rechtvaardig en vooral ook zonder mededogen de grond in stampt. Maar ondanks het gebrek hieraan, mooi gezegd kameraad

Snap ook niet wat men hier zo goed aan vind, omdat de hoofdrolspeler een dikke irritante loodgieter is die toevallig ook al in meer dan 200 andere games opdook?! Als het hoofdpersonage een onbekende was dan had iedereen vast met een heldere kijk naar deze game gekeken.
En dan waren we allemaal tot dezelfde conclusie gekomen... deze game is Kwalitatief Uitermate Teleurstellend (K.U.T)
of beter gezegd, Kwalitatief Logischerwijs Ontroerend en Tergend Emotionerend...... slecht!! (K.L.O.T.E)
EDIT: ben nog wat verder in het spel, en het level design is werkelijk fantastisch!!!
Mario 64 was zeker vooruitstrevender als deze maar dat kan je gewoon niet verwachten van deze galaxy. Deze mario galaxy is zeker wel nog net wat beter uitgewerkt, levels zitten vaak geniaal ineen, met een hoop leuke vondsten en voorwerpen.
Vooral de besturing en camera is veel beter als mario 64.
Kan al niet wachten op MG2 , hoewel ik deze ook nog lang niet uit heb!
ook heb ik mario sunshine besteld, ziet er ook wel de moeite uit!!
eerste spel dat ik 5* geef!!
@ JVT Mario sunshine is ook supergoed, dus inderdaad wel de moeite waard!
Alleen de sfeer aan deze game brengt hem al goed over op mij, ik kan niet wachten op deel 2

Het enige goede zijn de degelijke graphics wat niet van elk wii spel gezegd kan worden. Ik vind het domste van dit spel de multiplayer. Die is er wel maar slechts om je te doen wanhopen dat er iets echt leuks aan het spel is. Ik vind dat mario galaxy een vernieuwing was zonder fouten maar ook zonder plus-punten. Voor mij een 1/2 dus.
Toppertje dit spel, zeker een mario wardige game.
op naar deel 2
Sorry voor de allerlaagste beoordeling maar er zijn ook veel te hoge beoordelingen geweest. Bovendien was het ook niet veel meer waard. Als ik een game speel dan is deze het 1e kwartier altijd wel leuk. Maar bij dit spel was dat niet echt het geval. Het bleef op een constant laag niveau met weinig uitdaging. Weinig sfeer gevoel. En een poging tot vernieuwing die slechts bijdraagt ja.. waaraan? Leuk bedacht enzo maar Mario onwaardig. Dan ga toch liever weer Mario Bros 3 spelen...
Ik zie geen 1/2 staan maar een 0,5. Sowieso vind ik het een beetje weird dat je een bepaalde score geeft alleen omdat de meeste mensen op dit forum onder de indruk zijn van dit spel. En dan ook gelijk een 0,5? Je mag dit spel zwaar overrated vinden maar ik vind jouw score zwaar overdreven (laag). Heel subtiel. Begrijp me niet verkeerd: ik heb niks tegen mensen die een bepaalde game minder vinden terwijl de meerderheid dat zelfde spel de hemel in prijst. Maar een game die op bijna alle vlakken goed is uitgewerkt kun je bijna geen 0,5 geven. Je kunt eerder te hoog zitten dan te laag als je begrijpt wat ik bedoel. Nintendo en Mario fanaten geven Galaxy al snel een 5,0.
Andere mensen waren er min of meer onder de indruk en gaven het een 3,5 of zelfs een 4,0. Dan heb je de Nintendo haters natuurlijk die het simpelweg niet kunnen laten om elke Nintendo game een 0,5 te geven. Dat is bij jouw niet het geval maar dan nog is een 0,5 voor Super Mario Galaxy een schandalig laag cijfer. Heb je ooit wel eens een echt slecht spel gespeeld die terecht een 0,5 verdient? Je weet wel, dat soort games die slecht zijn afgewerkt. Superman 64, Daikatana 64, Carmageddon 64. Of heb je die juist weer een 5,0 gegeven

Natuurlijk was Super Mario Sunshine een fantastisch spel. Ook New Super Mario Bros. DS en de ports op de Advance leverden ongetwijfeld nieuwe fans op. Maar een échte revolutie bleef uit. Naast het succes van bombastische monsters als Halo en GTA leek Nintendo op oud succes te teren.
Léék. Want in 2007 (als student had ik het single gamen vrijwel vaarwel gezegd) kwam Nintendo terug met....Super Mario Galaxy! Vanaf het introfilmpje tot de ineenstorting van Bowsers rijk zit de game bomvol plezier er verassingen.
Er moet een soort explosie van ideeën hebben plaatsgevonden in het Verre Oosten. Nintendo moet hebben aangevoeld dat het Mushroom Kingdom niet langer groot genoeg is om deze ideeën een plek te kunnen geven. Nee, Mario is het aardse niveau ontstegen en mag nu faam maken in de ruimte!

360 games draaien al een tijdje mee maar Galaxy heeft iets speciaals. Er kan namelijk ook van boven naar beneden worden gelopen! In talloze levels wordt er gespot met de zwaartekrachtwetten. Soms gaat het ook fout, wie Mario te ver van een planeet houdt kan op een val in de kosmos rekenen.
De ontwerpers zullen voor de keuze hebben gestaan buitenaardse wezens te introduceren of een greep te doen uit de bomvolle oude doos. Ze kozen voor de laatste en dat is een briljante zet geweest. Galaxy is door de Goomba’s, blauwe heksen, Koopa’s en pinguïns een feest der herkenning geworden. Ditmaal gehuld in een wel heel innovatief jasje.
Alles klopt werkelijk in de briljant opgezette spelwerelden. Er is variatie, fantastische muziek en Mario’s ronddraaiaanval wordt functioneel gebruikt. Datzelfde geldt voor de vele power-ups (liefst 7 in totaal!) Via het dagboek van Rosaline en de teksten van Luma’s krijgt de speler langzaam maar zeker meer inzicht in het verhaal. Hoewel het niet bijzonder diepgaande info is levert het wel iets extra’s aan het spel.
Maar het is toch wederom de fabelachtig goede gameplay die mensen over de streep zal trekken. Na elke ster ben je geneigd jezelf een schouderklopje te geven. De uitdagingen worden steeds lastiger maar blijven eerlijk. Purple coin challenges en Speed runs zorgen ervoor dat er véél meer te doen is dan driemaal Bowser (hallo Super Mario 64!) de ruimte in schoppen.
Super Mario Galaxy is groots maar blijft overzichtelijk. De graphics zijn wederom verbeterd maar blijven in dienst van de gameplay. Absoluut hoogtepunt is de intelligente camerabesturing. Een verademing t.o.v. diens voorganger Sunshine. Eigenlijk laat dit spel zich niet omschrijven maar moet je het beleven. Ik ben van de ene verbazing in de andere gevallen en durf te stellen dat dit de beste Mario game ooit is. Natuurlijk helpen de remote en power-ups daarbij maar dan doe ik de ontwerpers tekort. Het is de foutloze samensmelting van besturing, graphics, leveldesign en opbouw die dit spel subliem maakt.

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Mwa, wellicht licht de moeilijkheidsgraad wat laag maar alle 120 sterren verzamelen is nog een heel karwei. Verder voegt Boo Mario iets te weinig toe aan de game. Het zijn slechts smetjes die een monsterscore niet in de weg staan. Want zodra ik de 120ste ster in ontvangst nam kreeg ik de mededeling dat Luigi speelbaar is! Uiteraard met zijn typische eigenschappen waardoor zelfs deze gimmick geslaagd is. De rol van Luigi vond ik al tof (hem zoeken voor een paar sterren) maar deze toevoeging had ik niet verwacht.

Laat ik er maar mee stoppen, anders kan deze tekst op een paginavolle column in de krant gedrukt worden. Nintendo heeft een weergaloos spel afgeleverd dat niets dan lof verdient. 5* en #2 in mijn top 10.

Wel leuk spelletje, verveeld snel.
Na een tijdje heb je er geen zin meer in en komt er een laagje stof op...
dit is toch echt niet de beste van de 2 het is een heel goede game maar galaxy 2 is beter

Nee stel je voor dat je eens iets meer moet lezen dan 2 regels en een keer echt wat nuttige informatie krijgt

tja het niveau van sommige users is echt bedroevend

ben er tog ruim 2 jaar mee bezig geweest (wel met tijden ertussen dat ik hem niet speelde).
Ik vond de game niet super moeilijk, maar bij sommige sterren ben ik toch even bezig geweest om ze te pakken, soms werd ik zo kwaad dat ik hem uit het raam wilde gooien.
maar nu zie ik hoe goede game het is, dit is zeker 1 van de beste games die er is!