Super Mario Galaxy (2007)

Alternatieve titel: Super Mario Wii: Galaxy Adventure

Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Android / Nintendo Switch
Platform

Ontwikkeld door Nintendo

Nadat Princess Peach is ontvoerd is het aan Mario om haar te redden en haar sporen te volgen tot ver in de ruimte. Verschillende wezens en eindbazen maken het Mario moeilijk om zijn quest tot een goed einde te brengen.

avatar van Hadouken
Gewoon een gebruiker met aandacht te kort.

avatar van JohnWilliams
Hadouken schreef:
Gewoon een gebruiker met aandacht te kort.

Er zijn van die mensen...

avatar van Mega Man
En dat mensen, is nou net het onderwerp waar ik over aan het discuseren was. Maar extreem lage cijfers uitdelen (door wat voor reden dan ook) wordt geaccepteerd en mensen die hier uitleg over vragen en er vraagtekens bij hebben zitten goed in de fout. Vervolgens geeft iemand anders nog een slecht cijfer en is het uit den boze. Het kan een geintje zijn of puur uit fanboyisme. I don't know! Wat wel weird is dat diegene Halo 3 een 0.5 geeft en Mario Galaxy ook!

Tsjo-Wi schreef:

Dat is inderdaad vreemd, kunnen die 6 mensen nou echt geen één minpuntje vinden aan deze game?

-Iets te makkelijk misschien
-120 sterren is weinig vergeleken met Mario 64
-verhaal is verre van origineel

avatar van Hadouken
Mega Man schreef:

Aan zijn post te zien hierboven ergens wil hij alleen aandacht. Dan neem ik zijn stem ook niet serieus. Ik ga meestal alleen uit van de stemmen die de betrouwbare en serieuze users geven. De rest laat me koud eigenlijk. Natuurlijk is het jammer dat het gemiddelde dan omlaag gaat maar je kunt er vrij weinig aan doen.

Naomi Watts schreef:
Ik vind het niet correct als een user die bepaalde games slecht beoordeeld gelijk het bash stempel krijgt. Vind ik meer een teken dat de personen die zo'n statement maken fanboys zijn die geen kritiek op hun favoriete games kunnen dulden. Het is een flinke aantijging zonder dat je enkele gefundeerde aanknopinspunten hebt

Als ik een game beoordeel die ik absoluut geen ene ruk aan vind dan geef ik een cijfer aan de hand van de stijl die in deze game gebruikt is. Maar een 0,5 is wel het hele uiterste of zie ik dat verkeerd? Hoe kun je een goed uitgewerkte game (Halo 3, Bioshock of wat dan ook) een uiterst slecht cijfer geven alsof de hele game gewoon bagger is. Kan het met zo'n laag cijfer niet anders zijn dan dat je het doet vanwege fanboyisme en zodoende een game wilt bashen.

Hopelijk begrijp je mijn tekst een beetje want van jouw reacties wordt ik niet wijzer. Het is enkel tegenstrijdig. Waarom (met de nadruk op WAAROM) vind jij het verkeerd als ik denk dat er iemand een game aan het bashen is omdat hij/zij dit spel het slechtste cijfer geeft wat er bestaat? Omdat ik er niet tegen kan dat iemand mijn favorite game afkraakt? Is dat de clou van mijn verhaal....eh...nee niet echt. En in plaats van kijken naar de aard van het probleem pak jij juist de gene aan die probeert om er wat aan te doen. Anders gezegd: je hebt iets tegen mensen die nogal fel reageren wanneer iemand het niet eens is met andermans score. En dat is nou net NIET de clou.

Ik kan heus wel kritiek verdragen over een game die ik de hemel in prijs. Dat het verhaal wat standaard is, dat de game een tikkie te makkelijk is, dat er maar 120 sterren in zitten en dan nog de wat lastige camera in het spel. Een 0,5 geven aan een game heeft niks te maken met kritiek leveren. Zulk soort cijfers geef ik nog niet eens aan Carmageddon 64, Daikatana, Swamp Thing (NES) of Universal Studio's op de Gamecube. En deze games waren ook nog eens echt slecht. Kwalitatief gezien dan natuurlijk. En dat is dan objectief gezien.

Jan: "Zo even kijken op Gamesmeter. Eh wat zie ik daar? Mario Galaxy een 5,0? Ik heb die games van die vatsige loodgieter nooit begrepen. De game zal wel goed zijn, ik vindt het 10X niks. Ik geef het een 0,5 en daarmee uit. Gewoon mijn mening, niks aan de hand".

Piet: "He verrek, ene Jan gaf deze game een 0,5! Wat een cultuurbarbaar zeg! Hoe kun je het over je hard verkrijgen om deze game een 0,5 te geven?!".

Karel: "Waarom zeik je zo over andermans cijfers Piet! Iedereen is vrij in wat voor score hij/zij geeft aan een game. Of dit is uit pure fanboyisme of omdat dit persoon deze game gewoon heel slecht vindt, maakt geen barst uit! En dit persoon is niet verplicht om dit toe te lichten".

Dirk: "Ja maar toch begrijp ik het niet helemaal. Ik zou ook wel willen dat iedereen dezelfde score geeft aan deze game maar helaas. Ook niet iedereen is ondersteboven van bv Star Wars of Harry Potter. Ookal vinden 9 van de 10 mensen dat wel. Waarom geeft iemand Mario Galaxy een 0,5? Ik vind het vreemd".

Karel: "Ook weer zo'n fanboy die het niet kan hebben dat zijn favorite games een 0,5 krijgen. Ik haat mensen die dat doen. En zo slecht is een 0,5 toch niet of wel? Dat is het laagste van het laagste, maar misschien verdient deze game dat wel. Of het is een misselijke grap, dat kan ook".

Joop: "Die Dirk heeft wel een punt. Waarom zo'n belachelijk cijfer geven aan een game die kwalitatief toch best in orde is. Zo kan ik Halo 3 of Bioshock ook wel een 0,5 geven. Het is gewoon niet mijn ding".

Karel: "Hey wat zie ik daar! Grote goden, ene mafketel geeft Halo 3 zomaar zonder reden een 0,5! Waarom in vredesnaam?! Dat niet iedereen even blij is met deze game dat snap ik. Maar een 0,5...die persoon moeten we beslist even bannen".

Dirk: "Was dat niet toevallig het onderwerp van deze discussie?".

Hadouken schreef:

We kunnen er niks aan doen en dat is maar goed ook. Maar zelfs vragen naar uitleg (waarom geeft Mr X zo'n laag zijfer) wordt niet begrepen schijnbaar. Als ik een game zoals Assasins Creed zomaar een 0,5 geef vragen mensen aan mij waarom ik zoiets doe. Tja, de game is wat langdradig in het begin en ik heb niks met Xbox/PS3 games. Vooral door dat laatste verdient dit spel echt een 0,5. Niet dat ik AC ook echt een 0,5 geef ofzo.

avatar van rpger
Wat een discussie zeg, jullie laten je ook wel snel opnaaien, ik kom persoonlijk niet eens door de video review op gamespot heen, laat staan het spel, ik vind dit soort games echt 3x niks en begrijp alle aandacht hier ook niet zo, maar ik ga dan nog geen laag cijfer geven.

avatar van Princess Piranha
ik vind dit soort games echt 3x niks en begrijp alle aandacht hier ook niet zo

Je moet er van houden denk ik. Ik heb weer helemaal niks met shooters... nouja, op een paar na.

Anyway, als je echt een grote Mario-fan bent, dan is dit zeker een game die heel veel aandacht verdient. Het lijkt weer een beetje op SM64 en omdat toch best wel veel mensen Sunshine vonden tegenvallen, is het weer interressant wat Nintendo er dit keer van heeft gemaakt. Wordt het toch de lang verwachte opvolger van SM64? En er zitten een hoop nieuwe dingen in!!

Ravnoss
Wat een spel. Nadat Mass Effect en Assasins Creed me wat waren tegen gevallen, was ik als de dood dat Super Mario Galaxy ook niet zou worden wat ik had gehoopt.
Dit is prachtig, vanaf minuut één heb ik met een glimlach op mijn gezicht gezeten, en die is er in al de tijd dat ik het tot dusver heb gespeeld niet meer af gekomen. Elke nieuwe galaxy is nog leuker en orgineler dan de andere, nooit heb je het gevoel dat je dit al eerder heb gedaan. Het ziet er allemaal prachtig uit, en Nintendo bewijst dat shaders, effecten en Hd resoluties leuk zijn, maar verre van noodzakelijk om een goed ogende game te maken. Ik zou zo snel zelfs niet op een spel kunnen komen wat ik er beter uit vind zien.

Eurogamer zei het al: Super Mario Galaxy is an embarrassment. It's an embarrassment for platform games. It's an embarrassment for adventure games. It's an embarrassment for Nintendo and an embarrassment for the Wii. What have we all been playing at in the ten years since Super Mario 64 came out? This is what gaming ought to be like.

rpger schreef:

Dat waardeer ik. Zo snap ik de hele poppenkast niet rond Halo 3 en waarom Final Fantasy in het algemeen zo geprezen wordt. Dat komt omdat ik niks heb met dat turn-based gedoe waar je om de beurt een aanval of voorwerp moet gebruiken doormiddel van menu's. Maar ook deze games geef ik geen überslecht cijfer. Super Mario Galaxy vind ik de allerbeste (3D) Mario en persoonlijk het beste spel van 2007. Een waardige opvolger van Mario 64 en een game die het platform genre weer een beetje naar voren haalt in een tijd waar shooters en andere geweldadige games hoogtij vieren. Over geweldadige games gesproken, de 2e kamer wil er een verbod op leggen.

Ook weer zoiets! In plaats van zoeken naar de aard van het probleem. De ouders die hun kids zomaar van die wrede games laten spelen ondanks de leeftijd iconen op de verpakking. En de kassajuffrouw die jantje naar huis laat gaan met een 18+ game. Straks hebben we alleen nog maar Mario en Kirby games die gespeeld mogen worden. Om eerlijk te zijn vind ik, ondanks mijn voorkeur voor Ninty games zoals bv Mario en Zelda, het ook wel fijn om even een vette shooter te spelen zoals Call of Duty 4 of straks de Sandbox game Grand Theft Auto IV. Beide games staan hoog op mijn verlanglijstje. Want jawel, ik heb ook een Xbox 360.

Ik vindt de nieuwe Mario Galaxy echt te gaaf voor woorden.
Het speelt lekker en ziet er gewoon goed uit en de besturingen gewoon perfect.
Dit is toch 1 van de beste spellen van 2007 die op de Wii is verschenen.
Respect voor Mario 5.;

avatar van KingDenisu
Heb hem 100% uitgespeeld. Een van de beste games die ik ooit heb gespeeld. Hij is echt continu verrassend. Steeds wanneer je denkt dat je alles gezien hebt, komt er weer iets nieuws. Echt geweldig. =)

Als je een Wii hebt, en je hebt de game nog niet, koop hem dan zo snel mogelijk!

avatar van 7higer7
zo snel al alle sterren verzamelt ??
verbaasd me echt zit nu op 81 sterren..

avatar van -marco-
uitgespeeld, maar nog zoveel sterren te gaan!!! Zit nu op zo'n 85 sterren dus.... Ga zeker voor de 121. Ja je leest het goed 121 hahaha.

Mario doet het weer.

avatar van rpger
Zoals jullie aan mijn eerste reactie konden merken was ik zeer sceptisch ten aanzien van Mario Galaxy. Zoiezo zijn dit mijn games niet, maar nadat ik dit spel eventjes bij de buren heb gespeeld moet ik zeggen dat er een ongewone aantrekkingskracht aan het geheel zit. Het is allemaal super disney blij en lief, maar een kinderachtige slechte game is het verre van, level design is origineel, de orchestrale muziek vond ik erg goed (zeker voor een Japanse Wii game) en als je het ziet wil het gewoon zelf eens spelen, dat is toch de kracht van Nintendo en de reden van hun huidige succes. Knappe prestatie dus.

avatar van Maiky
Ik heb de verhaallijn ook doorlopen. Een teleurstelling dat ik zo plotseling al aan dat einde zat, maar het einde was dan wel weer acceptabel. Voor mijn gevoel echter heb ik het spel uitgespeeld en wordt ik niet meer voldoende gemotiveerd om alle sterren bij elkaar te sprokkelen.

Genoeg gezeurd. Super Mario Galaxy is een prachtig spel. Het spel ademt een gigantisch universum uit; de schaal is ongelooflijk groot. Dat uit zich voornamelijk door de achtergronden van duizenden sterren, hier en daar gigantische (realistisch gekleurde) gasnevels en het feit dat je delen van een level in de verte al ziet zweven. Het vliegen naar het level en de levelonderdelen is ronduit spectaculair, en in combinatie met de heldhaftige muziek is de sfeer uitermate geslaagd te noemen.

De levels zelf zijn een genot om te spelen. Innovatief en inventief ren je in een heerlijk vaartje door deze digitale speeltuinen. De ontwikkelaars zijn hun touch nog niet verloren en dit is een schoolvoorbeeld van hoe je een platformgame in elkaar moet zetten. Een gigantisch avontuur die je zeker moet ervaren!

avatar van equalizersound
als ik deze week geld heb ga ik hem kopen!

avatar van 7higer7
tja veel succes mn broer wou hem ook kopen en o-v-e-r-a-l uitverkocht

avatar van JohnWilliams
7higer7 schreef:
tja veel succes mn broer wou hem ook kopen en o-v-e-r-a-l uitverkocht

Je kan hem ook altijd nog online bestellen zoals bijvoorbeeld op bol.com.

JohnWilliams schreef:

Je kan hem ook altijd nog online bestellen zoals bijvoorbeeld op bol.com.

Neehoor ook allemaal al weg

Kom naar Belgie, hier vind je hem nog overal

Facedown schreef:
Kom naar Belgie, hier vind je hem nog overal

oh daar werk ik 2 dagen in de week thx for the tip

avatar van rpger
Zo na een aantal dagen spelen kan ik zeggen dat Galaxy een erg leuk een verslavend spelletje is. Ik vind het alleen lastig om hier een waarde oordeel aan te geven, ik ben overgens een mario virgin, de eerste heb ik wel eens gespeeld op de NES bij een vriendje van me, maar daar blijft het ook bij, deze games hebben me nooit getrokken.

Ik kan wel beoordelen dat dit zeker in zijn genre een toppertje is, level design, de fantastische wii controls, muziek, het is helemaal af. Maar om nu te zeggen dat dit qua produktie waarden en diepte gelijk staat aan een game als The Witcher, Kotor of Half Life 2, nee, dit is een ander soort spel voor een ander publiek. Desalniettemin voel ik toch een frisse wind tussen alle over the top hyped up console games als Gears of Wars, Assasins Creed, Halo 3 etc. Qua gameplay: Mario Galaxy delivers, als het spel mij zelfs kan winnen met haar lievelijke zoete characters denk ik dat de makers het goed voor elkaar hebben ...

Ravnoss
rpger schreef:

Zou je productie waarden willen defineren? Dit spel is het meest creatieve spel wat ik ooit heb gespeeld. Ik ken geen ander spel waarbij de developers zo orgineel en creatief zijn geweest. Het is bijna ongelovelijk, maar gedurende het hele spel , heb je nooit het gevoel "he dit heb ik al eens eerder gedaan".

avatar van Mega Man
Dat deze game schijnbaar voor een andere publiek is...misschien wel. Hoewel ik als 23 jarige nog steeds kan genieten van de unieke gameplay, de prachtige en sfeervolle soundtrack en het epische gevoel wanneer je de eerste Galaxy betreed. Wat betreft produktie waarde en diepte is het onzin om te zeggen dat deze game minderwaardig is vergeleken met de zogenaamde serieuzere games zoals de titels die werden opgenoemd. Aan alles in deze game is te zien dat er veel aandacht is besteed. En naar mijn mening hoort Mario Galaxy absoluut in het rijtje van de grootheden der videogames. Dat je dit soort (platform) games niet echt je ding zijn is natuurlijk een ander verhaal.

geweldige game dit!! elke galaxy blijft me boeien!!

Ongelooflijk, ik haal gewoon het gemiddelde naar beneden met die 4,5* van me..

heb het vandaag een halfuurtje gespeeld.. echt heel goed.

avatar van rpger
Ik zet hem even op 4.5, beleef toch meer plezier aan dit spel dan menig andere game die ik de afgelopen jaren heb gespeeld.