Demon's Souls (2009)

PlayStation 3
Action / RPG

Ontwikkeld door From
Uitgegeven door Bandai Namco, Atlus en Sony

Demon's Souls is een actiegerichte Role Playing Game waarin je vijanden verslaat door op ze in te hakken en stompen, ze neer te schieten of ze te betoveren. Zo zal je de mensheid moeten redden van de legers van 'The Old One'. De game is in coöperatieve modus met in totaal drie man speelbaar. Demon's Souls maakt ook gebruik van een speciaal systeem waarbij spelers de werelden van hun vrienden kunnen betreden. Ook kunnen ze in hun eigen wereld hints achterlaten voor anderen en is het mogelijk om na de dood van een ander door te spelen, zodat dezelfde fout voor andere spelers voorkomen kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om andere werelden 'binnen te vallen' en daar chaos te veroorzaken.

avatar van Feyenoord100jaar
Klopt, ik vind het eigenlijk ook barslecht dat mensen een game op graphics gaan beoordelen want 9/10 keren hebben ze een crappy tv of computer waardoor ze het maximale nooit kunnen halen en dus een vertekenend beeld geeft.

AvMerode schreef:

Volgens mij hoort fun bij de game-play in en ik vind de sound/music en story net zo goed als de game-play zelf, de graphics waren ok, meer niet.
Volgens mij begrijp je de story niet helemaal, ik vind het in ieder geval geslaagd, kort maar krachtig verhaal.
De muziek en geluiden zijn ook fantastisch, als je de muziek apart beluisterd is er niks aan, maar tegelijk met de game-play en cut-scene beelden is het perfect.

Als je story- 6,4 en sound/music- 7,2 geeft klopt je eindcijfer niet helemaal, je komt op een 8,5 uit, niet een 9,5.

nee hoor ik begrijp het allemaal wel .

jouw bereking is een gemiddelde,mijn eindcijfer is niet gebaseerd op een gemiddelde van al die andere cijfers.

dit is een game,ik bereken het niet met een formule .

moet jij ook niet doen eerlijk gezegd,dan komt er gewoon een vage cijfer eruit die misschien wel hoger had verdiend

Feyenoord100jaar schreef:

ehmmm ik heb een samsung HD tv (met HDMI) met maximum graphics,,

shadowmaster100 schreef:

nee hoor ik begrijp het allemaal wel .

dit is een game,ik bereken het niet met een formule .

Die logica van jouw begint me de strot uit te hangen.

Dom gelul allemaal.

AvMerode schreef:

Die logica van jouw begint me de strot uit te hangen.

Dom gelul allemaal.

nou dom zou ik het niet noemen,ik noem jouw berekening ook niet dom.

maar ieder zijn eigen manier en mening.

ik ga je melden bij Boordappel

avatar van rockgamer
ik basseer mijn eindcijfer ook nooit op gemiddelde van verhaal gameplay etc. maar gewoon op gevoel

kijk jij begrijpt mij.

rockgamer schreef:

Op gevoel vind ik prima, maar Shadowmaster had er een soort van optelsom van gemaakt en kwam ie uit op een 9,5, ik wees hem er alleen op dat het niet correct was.

Vervolgens krijg ik een stompzinnige reactie van; dit is een game,ik bereken het niet met een formule.
Het leek anders wel op een formule, of ben ik nou blind?

shadowmaster100
euhhhhh optelsom??? waar heb je het over,ik heb mijn cijfer gebaseerd op mijn eigen gevoel.

je bent niet blind,je bent gewoon slecht in wiskunde

je bent niet blind,je bent gewoon slecht in wiskunde

Slecht in wiskunde? het moet een 8,5 zijn en niet een 9,5 dus wie is er nu slecht in wiskunde.

Ik ga ook niet meer reageren, want heb geen zin meer om alles nog eens een keer uit te leggen aan een klein jongetje die maar wat onzin uitkraamt.
Je weet wel waar ik het over heb, je wilt mij gewoon geen gelijk geven en dat vind ik prima, maar om steeds weer op mij te reageren met een kinderachtig en onduidelijk antwoord, begin ik je niveau steeds meer te snappen.

shadowmaster100
ten eerste zoals ik al zei ben ik hoogopgeleid,dus laten we daar niet over beginnen.

ten tweede,,,waarom zeg je steeds 8,5 !!!! ik zeg toch dat ik mijn cijfer bepaal door middel van mijn eigen smaak en gevoel.

wanneer zei ik dat ik alles optelde??? ..

mooi die is stil.

shadowmaster100 schreef:

wanneer zei ik dat ik alles optelde??? ..

Dat probeer ik uit te leggen kleine jongen, typ dan een kleine review door middel van gevoel, maak er geen optelsom van.
Zal het in jouw niveau uitleggen, bijv. story- 6,4 , sound- 7 etc. gaat men ervan uit dat al die cijfers worden opgeteld en er vervolgens een eindcijfer komt te staan.
En dat klopt, je had er een eindcijfer staan, dus als je de review (of kleine beoordeling) op gevoel wilt doen, moet je er geen reken formule/optelsom van maken, snapt u, dring ik nu een beetje door in uw hersenpan?

Het gaat nu ook meer om het feit dat er kleine jongetjes zijn die niet goed kunnen luisteren (lezen in dit geval), hoogopgeleid maakt niks uit, zolang je niet goed luistert komen je sociale vaardigheden ook niet ten goede, sociale vaardigheden zijn het belangrijkste in leven.

ja MENNEER

maar waarom denken jullie dan aan een optelsom,het is gewoon per categorie verdeeld,volgens mij was jij de enige die aan een optelsom dacht .

ik ga een review typen als ik de game voor de tweede keer heb gespeeld.

u bent eindelijk door mijn hersenpan doorgedrongen,wel een beetje TE diep maar dat maakt niet uit.

hopelijk heeft mijn uitleg ook jouw hersenpan doorgedrongen,zo niet,,jammer dan.

avatar van jellecomicgek72
Na vele pogingen, 50 keer doodgaan en heel wat frustratie... eindelijk de 1e Soul wereld uitgespeeld. Het heeft me heel wat moeite gekost. Het ding was ook dat ik gewoon steeds de verkeerde kant opging maar daar een walktrough op Youtube is het me toch gelukt om de 1e wereld uit te spelen. Die eindbaas van de 1e soulwereld vond ik trouwens best makkelijk, gewoon goed opletten wanneer er weer van die flubber dingen bijkomen en blijven ontwijken en rammen. Het spel zal wel véél moeilijker gaan worden maargoed zit nu toch in de game dus ik ga er mee verder. Zal alvast effe een score neerzetten. Naast de mainstory is het ook gewoon leuk om op zoek te gaan naar shit en troep maar het bl;ijft toch wel een beetje het pas volgen en das wel jammer vind ik.

avatar van Tsjo-Wi
Zozo je bent eindelijk bijgedraaid! Er staat je nog heel wat moois (gecombineerd met nog meer frustratie ) te wachten met de rest van dit spel!

gamelord
Zag de reacties bij de game, dit lijkt verdacht veel op (misschien) een lichtelijke ervaring die je ook op doet bij Ninty Nine Nights.
Daar moet je alles ook in 1 keer halen, dus ook met eindbazen..over het laatste veld maar te zwijgen.

Maar als je 2 characters over de eindstreep krijgt is dat wel een heerlijk voldaan gevoel.

Pittig Gekruid.

Zo eindelijk even kletsen over mijn favoriete game van deze eeuw, dat kan ik gerust zeggen want ik kreeg direct heimwee naar mijn thuisbasis, Heart of Darkness. Opvallend is het hoge gemiddelde bij deze game, of eigenlijk ook weer niet, want toen ik deze game een jaar geleden op de toonbank van de HMV legde vroegen ze mij niet 1, maar twee keer: "Are you sure?". "Yes more than anything in this world" was mijn antwoord.

Ik volgde BBC Demon's Souls namelijk al een hele tijd en wist dat deze af en toe zeer pittig kon zijn. Ik had net mijn opleiding afgerond dus ik had zeeën, nee, oceanen van tijd om hier eens lekker van te genieten, en ik geniet vandaag een jaar later nog steeds.

Demon's Souls is een wat gerust gezegd mag worden, een hardcore action/rpg voor de PS3.
Een hardcore rpg met een body en soul form, wanneer je het spel begint ben je in body form, en wanner je dood gaat, hoef je overigens niet je best voor te doen want doodgaan zul je, heerlijk grapje binnen de game overigens. Eenmaal morsdood word je geteleporteerd naar een plaats/grot genaamd Nexus. Nu, jawel goed geraden, ben je in soul form, het nadeel van soul form is is dat je maar 50% van body form HP hebt, het voordeel is dat je behoorlijk meer schade doet.

Ik zal proberen niet al te veel in detail te gaan, rekening gehouden met de neutrale lezer.
Nog voor je überhaupt bent begonnen aan dit avontuur moet er een karakter en specialiteit gekozen worden, voor beginners is een Royalty aan te raden en zij die levensmoe zijn zullen een Thief prefereren. Verder heb je keuze uit: Knight, Priest, Magican, Temple Knight, Soldier, Wanderer, Barbarian en Hunter. Ik ben zelf met een ja, Royalty begonnen en heb nu ook een Temple Knight en Wanderer over de eindstreep getrokken. Overigens allemaal female, gewoon omdat deze simpelweg awesome zijn.

De game bevat verschillende werelden, elk heeft een baas of zelfs meerdere die verslagen moet worden. De eerste wereld heet Boletarian Palace, een redelijk eenvoudig eerste wereld met een soort van sponsige slijmbaas als boss. Niet kindseenvoudig maar moeilijk is hij niet, dit geeft de gamer de tijd om aan het spel te wennen zonder dat het saai wordt. Zodra de spons (Phalanx) verslagen is, is het farmen geblazen, een paar uur lang hetzelfde level overnieuw doen om souls te verzamelen voor spells en stats.

Voor de gene die kan, altijd online spelen deze game, wat je namelijk kan doen of van gebruik kan maken zijn de teksten op de vloer, bijvoorbeeld er is een donkere gang en jij schrijft "Run forward" dit kan een mede speler dat lezen en je raad wel of niet opvolgen, nu kan het zo zijn dat het wijze raad is maar er kan ook een hoge cliff aan het einde van de gang zijn en dat diegene naar beneden valt en morsdood is. Geinig.

Na het farmen van o.a. de Red Knight in Boletarian Palace ben je klaar voor wereld twee, Stonefang Tunnel. Echter is het te adviseren eerst even een bezoekje t plegen bij de Shrine of Storms, dit is niet alleen een goede farmplek maar ook liggen hier een aantal leuke spulletjes. Pas wel op, black skeletons hebben maar 1 hit nodig om jou aan je einde te maken.

Vanaf hier wordt het redelijk pittig, maar voor zij in nood is er altijd nog de Demon's Souls Wiki.
Verder is het visueel erg mooi en bevat deze game naar mijn mening de mooiste game muziek ooit gemaakt. Overigens is de gameplay erg eenvoudig, dat mag ook wel natuurlijk.

Heerlijk ouderwets sfeervolle rpg voor geduldige mensen die van spooktochten houden.

Ravnoss
Het feit dat farmen/power-leveling nodig is zegt toch voldoende? Ik blijf van mening dat de noodzaak van power-leveling niets meer is dan beroerd en sub-par leveldesign.

avatar van threeohthree
Precies, veel mensen kotsen het uit. Games als deze moeten het dan ook van hun sfeer hebben, en aangezien het redelijk pittig is, wordt het farmen niet ontiegelijk saai zoals in bijvoorbeeld World of Warcraft. Overigens heb ik daar ook vrede mee, ben gewoon een farm-fanaat geworden na wow.

AvMerode
Dit jaar komt de prequel uit genaamd: Dark Souls voor zowel ps3 als X360, geen pc jammer genoeg voor mij.

1,5
Godmiljaar! Deze is pittig. Heb de controller na 1,5 uur aan de kant geflikkerd, uit frustratie.
Telkens als ik weer iets verder kwam (in de Nexus), werd ik weer gechopped en kon ik weer opnieuw beginnen. Lees nu dat je Souls wel telkens bewaard blijven, waardoor je uiteindelijk steeds sterker wordt? Dat is wel een reden om er mee door te gaan, want telkens in herhalingen vallen bij ieder foutje trekt me niet.

Aangezien ik ook pas in level 1 zit, ga ik de game maar eens opnieuw beginnen als Royalty ipv Knight, zoals hierboven aangegeven wordt. Vanaf een afstandje kunnen killen kan toch wel een hoop uitmaken denk ik.

avatar van threeohthree
Royalty is zonder twijfel de beste class om mee te beginnen. Zelf ook gedaan, en met hier en daar wat hulp van de strategy guide was het prima te doen. Wanneer je dood gaat overigens, moet je je lichaam weer ophalen (op de plek waar je dood ging) om je souls op te halen.

Met die souls kan je inderdaad skills en equipment kopen om zo sterker te worden. Moet ook wel, want Boletarian Palace is by far de makkelijkste wereld.

Verder is dood gaan gewoon part of the process en tevens, is het helemaal niet zo erg als bij een willekeurige andere game, ja, je moet hier weer aan het begin beginnen maar onthoudt wel dat de game draait om souls te verzamelen, en hoe, wanneer of wat maakt niet zo veel uit.

Maar de echte uitdaging zit hem in de bazen, zijn stuk voor stuk erg pittig, maar een uiteindelijke kill geeft echt een heerlijk gevoel.

Brutal Headshot
De taaiste action rpg ooit, maar oh zo lekker sfeerrijk en geeft een voldoening zodra je een baas uitschakelt.
Dark Souls word meer een free roaming wereld en ook dat kan werken, de sfeer is in ieder geval gelijk.
Demons souls krijgt echt een 5* van mij, één van de betere rpg's in jaren naar mijn mening.
Het is precies zoals Diablo maar dan in third person perspectief en de sfeer houd je vast.
Dragon age en the witcher do not even come close, uiteraard is er ook nog een fantastische online functie in demons souls.

Iemand beweerde dat dit spel mogelijk binnenkort niet meer (volledig) speelbaar gaat zijn. Reden is dat dit spel gedeeltelijk gebruik maakt van een speciale multi-player mode en dat deze service gestaakt zou worden. Iemand een idee?

Brutal Headshot
Grovonion schreef:

Er zijn twee versies, US en EU versie (us versie is uitgebracht door atlus en eu versie door bandai namco).

Weet niet of dat wat uitmaakt en waarom zouden ze de online mode staken? moeten ze die online service gebruiken voor Dark Souls?

avatar van Tsjo-Wi
Ja ik had ook ergens gelezen dat ze ooit zouden stoppen met de online service, wat dus betekent dat je hem alleen nog offline zou kunnen spelen. Offline is het nog steeds erg tof maar die online dingetjes zijn toch wel uniek, zou wel jammer zijn als dat er niet meer is. Maar ja voor mij is het niet zo'n probleem, aangezien ik vrijwel de hele game toch al offline heb moeten spelen vanwege die brakke online service waardoor ik steeds van de server werd gekickt.

kiriyama
Grovonion schreef:

Weet je ook wanneer dat dan precies zou zijn? Was zelf van plan hem deze vakantie te spelen, hopen dat de service het dan nog gewoon doet.

avatar van Tsjo-Wi
Laat je daardoor niet afschrikken deze game te kopen. Demons Souls is vooral een singleplayer ervaring dus ook zonder de online mogelijkheden is het nog steeds zeker de moeite waard om eens geprobeerd te hebben.

kiriyama
Ach ik heb hem al lang. Heb alleen expres gewacht tot de zomervakantie zodat ik genoeg tijd en rust zou hebben.

Ga hem sowieso spelen, maar de online mogelijkheden lijken me wel erg leuk.