menu

Demon's Souls (2009)

mijn stem
4,44 (45)
45 stemmen

PlayStation 3
Action / RPG
single player / multi player / online

Ontwikkeld door From
Uitgegeven door Bandai Namco, Atlus en Sony

Demon's Souls is een actiegerichte Role Playing Game waarin je vijanden verslaat door op ze in te hakken en stompen, ze neer te schieten of ze te betoveren. Zo zal je de mensheid moeten redden van de legers van 'The Old One'. De game is in coöperatieve modus met in totaal drie man speelbaar. Demon's Souls maakt ook gebruik van een speciaal systeem waarbij spelers de werelden van hun vrienden kunnen betreden. Ook kunnen ze in hun eigen wereld hints achterlaten voor anderen en is het mogelijk om na de dood van een ander door te spelen, zodat dezelfde fout voor andere spelers voorkomen kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om andere werelden 'binnen te vallen' en daar chaos te veroorzaken.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=FRnIyXvonAU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Hard Headed Cop
jellecomicgek72 schreef:
Mijn god wat is dit een kk moelijke game. Serieus, ben nog geen level verdergekomen. Heb al 3 classes geprobeerd met wat is @#!!**!! de beste class waarmee je het beste kunt beginnen? Het spel is echt niet normaal meer. 1 domme fout en je kan het hele level weer opnieuw doen. Het kan zo ineens goed gaan tot de eindbaas maar daarna ben ik steeds weer in één klap dood en ik zit pas in de 1e soul-wereld, of hoe je het ook wilt noemen. Kun je dit spel eigenlijk ook met meerdere mensen spelen? Want in me eentje kom ik er maar niet doorheen.


Ja via de blue eye stone etc. kun je online, staat vast wel in de handleiding.
Typ anders bij youtube walkthrough in en dan kom je er wel doorheen.

avatar van jellecomicgek72
Echt een godvergeten kutspel is dit, kom ik net uit de eerste demon's souls poort of wat de fuck het ook mag zijn. (ik dus fucking blij dat ik eindelijk verder ben) komt er zo'n malloot op me af rennen en binnen 1 klap dood dus weer overnieuw. (25ste keer ofzo) Dit is gewoon een bagger game die haast onmogelijk is in je eentje, durf te wedden dat de ontwikkelaars het spel niet eens hebben uitgespeeld door de godvergeten moeilijkheidsgraad.

Dr. Salvador
Een 0,5!

Skychanger

avatar van rockgamer
kan die stem verwijderd worden ? ...


avatar van Feyenoord100jaar
Hij heeft gewoon gelijk, als je nog niet eens door het eerste level heen komt is de game toch onbespeelbaar?

avatar van rockgamer
ligt ook aan hoe goed je bent. andere mensen is het wel gelukt dus onbespeelbaar is het zoiezo niet, het spel heeft waarschijnlijk ook heel veel levels als je niet eens 1 level speelt speel je ongeveer een demo schat ik zo, ik vind zoiezo niet dat je mag stemmen als je het nog lang niet uitgespeelt hebt

avatar van jellecomicgek72
Geloof me, dit spel is alleen te halen als je weet hoe het online werkt en daar snap ik dus ook geen bal van. Ik heb veel geduld voor videogames maar als ik hetzelfde kut stukje 100x van het begin af aan moet overdoen houdt het voor mij op. Sommige dudes in de 1e Soul wereld zijn al veelste sterk voor je. Ik kreeg serieus net bijna een hartverzakking toen ik net de 1e Soul wereld uit was en als je 2 seconden later afgemaakt wordt en het hele fucking stuk wéér overnieuw moet doen houd het voor mij op. Ik ga hier alleen nog mee verder als mensen mij kunnen helpen met de online mode.

Skychanger
Ik vond Jelle zijn gefrustreerde reactie wel grappig , maar hij heeft wel gelijk. Als je de volle prijs voor een game betaalt die zo moeilijk is dat je niet voorbij het eerste level komt, zou ik ook kwaad zijn.

Ik heb er trouwens nooit aan gedacht om het te kopen. Lijkt me maar een raar spel.

avatar van jellecomicgek72
Ik heb er inderdaad 60 euro voor betaald en daar heb ik echt spijt van ja. Dit is zo'n game waarvoor je je leven aan de kant moet leggen om hier echt goed in te worden. Heb nog nooit zoveel gescholden in een game als bij Demon's Souls. Je kan door de moeilijkheidsgraad trouwens ook niet genieten van het spel. Ik geloof best dat het verder een goede game zal zijn maar als je zó vaak doodgaat ben ik er klaar mee.

Dr. Salvador
Toch maar beter GOW3 kunnen halen ofniet?

Maar die heb je al ofniet?

avatar van rockgamer
maar je zal toch je stem moeten verwijderen het gemiddelde is drastisch omlaag gegaan omdat jij niet verder komt dan het eerste level...

avatar van Feyenoord100jaar
rockgamer schreef:
maar je zal toch je stem moeten verwijderen het gemiddelde is drastisch omlaag gegaanRavnoss
Och ik heb ook maar 1,5* gegeven

avatar van rockgamer
Feyenoord100jaar schreef:
(quote)
wat is hier grappig aan, je mag niet stemmen op een demo maar wel stemmen als je niet eens een kwart van een spel gespeeld hebt, als je niet verder komt dan het eerste level mag je toch niet stemmen lijkt me ?

avatar van Feyenoord100jaar
Waarom niet? hij heeft er 60 euro voorbetaald en na 100x hetzelfde level beginnen(met of zonder cutscenes) is behoorlijk frustrerend, waarom zou hij geen 0,5 mogen geven.

Het grappige was dat je zei omdat het gemiddelde omlaag was gegaan dat hij zijn stem moest verwijderen. Klonk net of je een enorme fanboy was

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Toch blijft het een beetje een oneerlijke stem. Jelle wist dondersgoed voordat hij deze game kocht dat het een extreem moeilijke game is. Dat wordt echt in elke review gezegd en het is juist één van de unieke eigenschappen van deze game. Uit zijn reactie lijkt het alsof de game onmogelijk is of dat je je hele leven er aan zou moeten wijden om er goed in te worden. Maar dat is echt onzin. Volgens mij heeft hij gewoon te weinig geduld en doorzettingsvermogen, dus ik vraag me af waarom je dan uberhaupt begint aan zo'n berucht moeilijke game als dit. Ik heb het ook wel eens zwaar gehad maar het is mij uiteindelijk ook in mijn eentje gelukt de game uit te spelen, en dat in slechts 25 uur. De game heeft in ieder geval veel meer interessants te bieden dan alleen dat eerste leveltje dus die stem is sowieso niet representatief voor het geheel.

avatar van jellecomicgek72
Maakt me niks uit ik verwijder me stem toch niet. En jawel ik heb genoeg geduld voor games maar dit is gewoon kut. Niemand heeft zin om tig keer hetzelfde kut stukje opnieuw te moeten doen. Ook vind ik sommige vijanden gewoon veelste sterk en het kutte van Demon's Souls vind ik ook dat je veelste snel doodgaat. Soms kun je bij een sterke dude al binnen 1 klap dood zijn. Vanmiddag ook weer: loop ik in een gebied staat daar opeens een draak van 7 meter groot en ja hoor, voordat ik weg kon rennen was ik alweer dood... Dit spel is volgens mij alleen maar gemaakt om frustratie bij mensen op te wekken.

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Nee het is juist een keer wat anders. Het vereist een hele andere manier van spelen dan de meeste andere games en dat maakt het juist zo uniek en bijzonder. Dit is geen game waarbij je de eerste keer dat je een eindbaas tegenkomt hem meteen verslaat. Je moet eerst zwakke plekken zoeken en de omgeving goed gebruiken. Op die manier kun je als het ware een tactisch plan opstellen en zul je zien dat de meeste gevechten wel te winnen zijn, zolang je maar je hoofd erbij houdt en natuurlijk over goede reflexen beschikt. Gewoon maar een beetje erop af rennen en beginnen met hakken heeft totaal geen zin. Natuurlijk zijn er ook vijanden die in het begin nog veel te sterk voor je zijn, bijvoorbeeld die draak waar je het over hebt, of die red eye knights. Dan is het dus zaak om het gevaar te herkennen en zo snel mogelijk weg te rennen. Je hoeft niet alles te verslaan om verder te komen. En als het echt niet lukt kun je altijd nog je character trainen door alleen de zwakkere vijanden te verslaan en meteen je verdiende souls in te ruilen bij de Black Mage.

Demon's Souls is gewoon een unieke game die je heel anders moet spelen dan andere games. Maarja, meeste gamers zijn vandaag de dag niks meer gewend omdat je bij 9 van de 10 games van tegenwoordig zo aan het handje genomen wordt dat je zelf nauwelijks meer hoeft na te denken.

avatar van rockgamer
ok. dan stem ik voortaan ook maar gewoon op demo´s...

avatar van fabblwaps
Feyenoord100jaar schreef:
Het grappige was dat je zei omdat het gemiddelde omlaag was gegaan dat hij zijn stem moest verwijderen. Klonk net of je een enorme fanboy was
Ik ben het op zich wel met hem eens, het is natuurlijk erg kut voor Jelle en zijn 60 euro, maar als je niks van het spel gezien hebt slaat een stem ook nergens op.

Het is de bedoeling dat dit spel erg moeilijk is. Als je er wat over leest zie je dat ook overal terug, vreemd dus om het daar dan op te beoordelen. Het is gewoon de aard van 't beestje. Ik ga toch ook geen 0,5* op een shooter stemmen omdat ik niet graag mensen neer wil schieten in een spel.

Met wat research had Jelle kunnen weten dat het erg moeilijk is en het links laten liggen. Het is dan ook zonde als het gemiddelde van een goed spel daalt omdat iemand er verkeerde verwachtingen bij had.

Wat dat fanboy gedrag betreft, dat slaat natuurlijk nergens op, als het fanboygedrag was dan zou hij ook wel een dikke 5* gestemd hebben.

avatar van Shinobi
Beetje jammer Jelle, er stond toch overal aangegeven dat deze game verschrikkelijk moeilijk is en dan maar uit frustratie zo een lage stem geven vind ik persoonlijk niet kunnen.
Ik denk dat je wel weet waar je aan begonnen bent toen je deze game kocht.

Persoonlijk lijkt deze game niks voor mij, geef mij maar een game die ik zo kan oppikken en niet al te moeilijk moet doen. Vandaar dat ik deze ook links laat liggen.
Wel respect voor de makers dat ze zo een onorthodox en uitdagend spel hebben kunnen maken die hardcore gamers zeker wel kunnen waarderen.

5,0
Ik vond het spel geweldig. De eerste keren had ik ook zoiets van het lukt nooit....heb 8 uur gedaan voor ik het eerste level door had hoe het moest, maar nu speel ik 1-1 in 1x uit met een nieuw profiel. Heb het spel inmiddels 3x uitgespeeld. Zit nu op een nieuwe game ++ en ook deze is zeker te doen.

Het zit zo als het niet lukt, probeer demons te scoren, en ga dan terug naar de nexus en verbeter je kwaliteiten, zo wordt je sterker. Als je met Royalty speelt kun je vanaf het begin met magic spelen en kun je van een afstand tegenstanders snel uitschakelen.

Online spelen is helemaal super. Ik ben in ieder geval verslaafd geraakt aan het spelen. Doe het dagelijks een paar uurtjes, Geweldig spel. Is dus een kwestie van doorzetten niet zomaar opgeven. En met je schild ophouden rondlopen, wordt je ook niet zo snel afgemaakt

AvMerode
jellecomicgek72 schreef:
Dit spel is volgens mij alleen maar gemaakt om frustratie bij mensen op te wekken.


Nee de game is gemaakt voor de echte die hard RPG fans, skill is required .

avatar van rockgamer
damn heb ik dit spel best lang gespeeld bij een vriend van me en het is inderdaad erg pittig we zijn wel ver gekomen, volgende keer nog is spelen

shadowmaster100
wat een game zeg

jelle dit is geen modern warfare 2 he,,,dat je binnen 2 sec 5 kills doet ,,,,

eindelijk een game waar een Draak net zo sterk is als een echte draak,,,ik bedoel kom op je gaat toch niet zo een draak binnen no time killen,,,je moet tactisch zijn en uiterst geconsentreerd blijven.

tijdens zo een level dacht ik,,,hey er rent een gast naar me toe,,ik dacht ik ga die biatch effe afmaken,,,PAUW en ik was dood ,,binnen 1 sec.

maar daarna nam ik de game serieus en toen was hij de gene die naar zijn mammie moest rennen,,,dus gwn blijven opletten,,thats IT !!

gameplay- 9.6

story- 6,4

sound/music- 7.2

graphics- 9.4

fun-10

total-9.5

avatar van rockgamer
shadowmaster100 schreef:
wat een game zeg

jelle dit is geen modern warfare 2 he,,,dat je binnen 2 sec 5 kills doet ,,,,

eindelijk een game waar een Draak net zo sterk is als een echte draak,,,ik bedoel kom op je gaat toch niet zo een draak binnen no time killen,,,je moet tactisch zijn en uiterst geconsentreerd blijven.

tijdens zo een level dacht ik,,,hey er rent een gast naar me toe,,ik dacht ik ga die biatch effe afmaken,,,PAUW en ik was dood ,,binnen 1 sec.

maar daarna nam ik de game serieus en toen was hij de gene die naar zijn mammie moest rennen,,,dus gwn blijven opletten,,thats IT !!

gameplay- 9.6

story- 6,4

sound/music- 7.2

graphics- 9.4

fun-10

total-9.5


precies, jelle´s notering slaat ook natuurlijk nergens op, ook omdat hij niet eens 1 level afgerond heeft, dan zou je uberhaupt al niet mogen stemmen maarja, ik heb deze game in co-op gespeeld en het is niet normaal moeilijk maar dat maakt het juist leuk !

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Het mooie is ook dat jelle al na het eerste level concludeert dat deze game onmogelijk is om in je eentje uit te spelen, terwijl dat eerste level echt een walk in the park is vergeleken met de rest van het spel

AvMerode
shadowmaster100 schreef:


gameplay- 9.6

story- 6,4

sound/music- 7.2

graphics- 9.4

fun-10

total-9.5


Volgens mij hoort fun bij de game-play in en ik vind de sound/music en story net zo goed als de game-play zelf, de graphics waren ok, meer niet.
Volgens mij begrijp je de story niet helemaal, ik vind het in ieder geval geslaagd, kort maar krachtig verhaal.
De muziek en geluiden zijn ook fantastisch, als je de muziek apart beluisterd is er niks aan, maar tegelijk met de game-play en cut-scene beelden is het perfect.

Als je story- 6,4 en sound/music- 7,2 geeft klopt je eindcijfer niet helemaal, je komt op een 8,5 uit, niet een 9,5.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:06 uur

geplaatst: vandaag om 11:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.