Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony (2009)

Alternatieve titel: GTA IV: The Ballad of Gay Tony

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Action / Shooter

Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar

The Ballad of Gay Tony is de tweede uitbreiding op Grand Theft Auto IV. Hierin kruip je als speler in de huid van Luis Lopez, een part-time gangster en full-time assistent van legendarische nachtclub eigenaar Tony Prince, welke in de wandelgangen beter bekend staat als 'Gay Tony'.

avatar van Tsjo-Wi

gak
Ik heb deze DLC wel zo snel uitgespeeld dat ik er aan het eind bijna een verveeld gevoel van kreeg. Dit moet je ook niet in twee dagen uit spelen, maar neem er de tijd voor! Top DLC, was dat ook maar van andere downloadable content te zeggen. De actie in the ballad is over the top en dat zoek ik ook in GTA!

zijn er mense die dit of gta4 of lost and damned online spelen? ik kom af en toe online maar zie niemand de hele tijd...

avatar van SilverGun
Tegenwoordig vind je zelden nog spelers in de multiplayer van Lost and Damned en Gay Tony. In GTA IV zelf zijn de race varianten nog wel populair.

Jammer man, ik vind de races in Gay Tony veel leuker, meer auto's ook...

avatar van Marcellussss
For the record: je hebt GTA IV nodig om dit te spelen? Heb 'm wel, maar niet hier atm.

avatar van Martijn
Nee heb je niet nodig. Ik heb de ps3 versie gekocht in de winkel, weet niet of het voor de download versie geld.

Nee, dit is een stand alone game. Je kan hem dus spelen zonder GTA 4 te bezitten. Voor de game zelf is het wel leuker als je GTA 4 hebt gespeeld, door de inside jokes en doordat oude personages uit GTA 4 hier weer verschijnen.

avatar van leatherhead
Toch vind ik dat Niko een veel beter personage is dan Luis Lopez.

avatar van leatherhead
Review

The Ballad Of Gay Tony is een goede uitbreiding maar om nou zoals vele te zeggen dat hij even goed is als de originele GTA IV vind ik nou weer een beetje overdreven. De vele nieuwe features zoals het dansen, het opnieuw spelen van de missies, het parachutspringen zijn ontzettend leuk en ook de characters mogen er weer zijn (zo heb ik me echt doodgelachen om de gesprekken en cutscenes met Yusuf Amir). Ook hebben ze de missies wat spectaculairder weten te maken waar ik straks nog op terug kom.
Wat heel vet was is dat je in vele missies en cutscenes oude characters uit de originele gta iv tegenkomt. Je komt o.a. Niko, Roman, Brucie, Packie en Gracie tegen. Vooral om de stukjes met Roman heb ik erg hard kunnen lachen, voornamelijk dat stukje waar hij je club binnenkomt met de hilarische uitspraak '' Ladies hide your titties'' op een manier zoals alleen roman dat kan zeggen.

Toch is niet alles even goed aan deze dlc vind ik. Zo had ik het er na een tijdje wel mee gehad dat je zowat bij elke missie wel iets in een helicopter moet doen. Ik snap dat ze de missies spectaculair proberen te maken aangezien daar veel kritiek over was bij de originele gta maar na een tijdje wordt het toch een beetje vervelend en ik verlangde ook wel weer naar gewoon een wat rustigere missie uit de originele gta iv. Ook vind ik het het jammer dat je in Tbogt niet van die missies hebt waar je keuzes kunt maken in bijvoorbeeld of je iemand vermoord of niet met de gevolgen daarvan.

Niet perfect maar wel een hele goede poging en zeker een stuk beter dan The Lost And Damned.

avatar van rockgamer
een heel stuk beter, leuker en gevarieerder als gta 4, maar 4,43 vind wel erg overdreven...

avatar van Donkerwoud
Een mooie knieval naar alle zeikerds die GTA IV te weinig op San Andreas vonden lijken. Het heeft veel meer die vibe van overdreven geweld en hilarische bijrollen (Yusuf is geweldig!) Wat het spel niet mee zit is dat ik wel erg veel tijd in Liberty City heb doorgebracht en dat er een zekere verveling begint te ontstaan. Dat hebben ze weliswaar goed opgelost met allemaal nieuwe zaken, maar toch blijft het gevoel dat je oude dingen in een nieuw jasje speelt. De bizar hoge score vind ik ook wat overdreven, het is en blijft DLC en geen game op zichzelf, ik had veel van de dingen uit deze game graag uitgebreider en meer uitgewerkt gezien. Maar toch...het is vermakelijk, en in dit geval is dat even datgene wat telt.

leatherhead schreef:
Toch vind ik dat Niko een veel beter personage is dan Luis Lopez.

because he is GAY

shadowmaster100 schreef:

because he is GAY

Ehm...Luis is allesbehalve gay.

Ik ''gok'' ook dat Gay Tony de homo uit de game is ja...niet Luis...

mensen hebben geen humor

avatar van Tsjo-Wi
Wat was precies de grap dan?

Tsjo-Wi schreef:
Wat was precies de grap dan?

kijk dat bedoel ik

avatar van wiiplayer
Ik vond deze minstens zo leuk als The Lost and Damned maar hij krijgt toch het zelfde cijfer omdat ik het nog net geen 4,5* waard vind.

Deze Gta is goed omdat er zoveel nieuws is wat eigenlijk al gewoon in de orginele GTA 4 had moeten zitten. De parachute speelt een grote rol en het is ook nog eens leuk om te doen. Ook kun je wat trophys halen met de parachute dus je bent er veel mee bezig. De besturing vond ik echter niet perfect.

Verder vind ik de nieuwe voertuigen erg leuk. De Buffalo en de Bullet zijn ook weer terug. Ook is er dit keer een tank om in rond te scheuren.

Verder vind ik het verhaal ook prima. Er was net iets minder sfeer als in Lost and Damned, al was deze wel een stuk vrolijker.

Gay Tony lijkt op deze poster echt wel veel op Robert Downey Jr

Muskano
film88888 schreef:
Gay Tony lijkt op deze poster echt wel veel op Robert Downey Jr

Lijkt meer op een gay Irakees.

Donkerwoud schreef:

Terwijl je zelf 4*, een hele vette voldoende geeft?

The Ballad Of Gay Tony is wat mij betreft het beste gedeelte GTA wat er gemaakt is in alle 3D versies van GTA. Zwaar geweldadig, erg over the top, erg grappig en gewoon ontzettend boeiend.

avatar van jirachi04
Ik vind dit wel een leuke uitbreiding Het geeft mij een echt nachtleven gevoel .

avatar van jirachi04
Geweldige.. missies...gewoon over de top Enzó hoort het

avatar van Donkerwoud
Maar toch...het is vermakelijk, en in dit geval is dat even datgene wat telt.

Staat er ook.

avatar van jirachi04
Ik vond de missies eigenlijk leuker dan in deel 4 ( tot nu toe)

ben nu bezig met Party's Over

avatar van wiiplayer
De missies zijn inderdaad bijna allemaal hoogtepuntjes maar je hebt er dan wel veel minder als in GTA 4

Helaas wel ja

avatar van jirachi04
EEhm. Ja... Grappige momenten in het spel daardoor.

avatar van wolff
geweldig spel, alleen geen 5.0 omdat er te weinig missies zijn