Fallout 3: Broken Steel (2009)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda

Broken Steel is de derde uitbreiding voor Fallout 3. In Broken Steel zul je twee weken na de gebeurtenissen in het Jefferson Memorial weer bij bewustzijn komen. De strijd tussen de twee grote mogendheden, namelijk de Enclave en de Brotherhood of Steel, is nog steeds in volle gang. Jij krijgt van Elder Lyons, de leider van de Brotherhood, de taak om de Enclave voorgoed af te maken.

avatar van kaholiic
Nee! niet voor ps3..Gelukkig net een 360 gekocht

avatar van kaholiic
Wat is eigenlijk de 2de uitbreiding,..?

goeie uitbreiding

avatar van Timodude
2,0
Heb deze game bij een vriend gespeeld en kan er niet veel over zeggen. ik vond het geen leuke game, was geen fijne besturing, heb er niet echt veel lol mee gehad.

vandaar ook maar een 2,0.

avatar van Starmaster501
Waarom staan er niet meer uitbreidingen op?
Maar wat nou als je deze niet neemt maar een andere uitbreiding. Dan kan je die toch niet spelen? ofwel?

Welke andere uitbreidingen?
Als je doelt op The Pitt, Operation Anchorage, Mothership Zeta en Point Lookout, die zouden volgens mij gewoon op de site mogen als ik de wiki goed begrijp en dezen zijn allen gewoon los te spelen zonder deze.

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb deze maar eerst gedownload want hiermee kun je tot level 30 gaan. ik vind het een beetje zonde om de missies die ik nog moet doen geen exp te krijgen.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Leuke uitbreiding voor Fallout. Het verhaal gaat er leuk mee door en de side quests zijn de moeite waard. De laatste missie is vrij lineair en lang maar dat stoort niet echt omdat er genoeg variatie te vinden is en je alles op verschillende manieren kan benaderen.

Ook de nieuwe wapens en armor zijn fraai en effectief. Vooral de Tesla Cannon is een gouden greep zodat je eindelijk die vervelende vertibirds kan neerhalen voordat ze hun troepen op de grond af kunnen zetten.

Dat de level cap omhoog gaat heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is natuurlijk dat je er langer over doet voordat je uitgeleveld bent en dat geeft meer motivatie om door te spelen. Het nadeel is dat als je eenmaal level 30 hebt bereikt je een manusje van alles bent geworden. Als je slim levelt heb je bijna alle skills op 100 staan. Zelfs als je daar geen aandacht aan hebt besteed zal dat het geval zijn.

avatar van rockgamer
wooow hoeveel uitbreidingen heeft fallout 3 wel niet, er staan er erg veel op de site, en duren uitbreidingen niet wat te kort om het echt een game te noemen of op de site te plaatsen of zijn daar geen regels voor ?

rockgamer schreef:

Het zijn er 5 in totaal.
En ja, daar zijn 'regels' voor;
Criteria voor toevoegbaarheid.

Bovendien valt het wel mee hoe kort ze zijn.

avatar van Maiky
Eerste en laatste uitbreiding die ik voor Fallout 3 aangeschaft heb. Deze buggy Broken Steel heeft het spelplezier zodanig verpest dat het mijn argwaan jegens DLC (of uitbreidingen in het bijzonder) alleen maar versterkt heeft. Vanaf de eerste missie in het Sattelite Relay Station kruipt de game door de framedrops voorbij. Vervolgens blijft 'ie ook hangen als ik dood ben en de laatste savegame opgestart moet worden. En Fawkes, mijn trouwe metgezel, komt me op een gegeven moment niet meer achterna en blijft standvastig staan en om zich heen kijken.

Nee, ondanks die bugs hou ik het toch liever bij de game in zijn oorspronkelijke vorm, zonder de aanhangsels die er later aangeplakt zijn.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Bij mij zat Fawkes vast in het kamertje waar je weer wakker wordt in de Citadel na het aanzetten van de purifier . Verder heb ik van bugs vrij weinig gemerkt.

avatar van Brains
Vreemd. Zal misschien aan de PS3 liggen dan? Ik heb bij geen enkele DLC van Fallout 3 en Oblivion last gehad van bugs (Naast bugs die al in het spel zaten), en ik heb een paar toch meerdere keren doorgespeeld om alle achievements compleet te krijgen.

avatar van tovenaar
Heb daar ook niks van gemerkt. Fawkes ben ik wel kwijt. Kreeg op een gegeven moment een melding dat 'ie weer terug was gegaan naar benevendenaamkwijt, maar daar kan ik hem niet meer vinden. Verder op de xbox niks gemerkt van framedrops of andere bugs. En ik vind de DLC bij Fallout toch wel erg leuke toevoegingen. Verlengde voor mij in ieder geval toch weer de speelduur op een hele prettige manier.

lennox
moet je tot level 30 uitspelen om deze quest te halen ?

avatar van andnino
Goede add-on. Met veel plezier gespeeld. En er een enorme lading aan hi-tech wapens aan overgehouden. Het deel op de luchtbasis was zo intens (enorm veel vijanden, met veel sterke wapens) dat ik na het uitspelen meer de neiging kreeg om in mijn pre-war pak vredelievend een wastelandwandelingetje te gaan maken...

Om twee redenen vind ik deze add-on bijna een must-have:
-De bevrediging die het geeft om nu eindelijk eens die laatste quest uit je pip-boy te hebben. Het idee dat ik nooit eens kláár was met iets vond ik zelf bijzonder onprettig.
-De verhoogde level cap. Ze hadden er met Fallout 3 voor kunnen kiezen om het levellen langzamer te laten gaan of minder beloning per level te geven, maar dat hebben ze niet gedaan. Tsja, de cap verhogen is dan misschien wel de beste optie. Je raakt wel enigszins overpowered, maar om nu op 20 te blijven steken vond ik persoonlijk niks. Ik had ook het idee dat ik daar enorm snel was, al helemaal met de add-on missies (bij de goty-edition zitten die allemaal)

kiriyama
Ik heb de GOTY van Fallout 3 en ben nu de gewone missies aan het spelen. Is het handiger om eerst gewoon de SP uit te spelen en dan pas de DLC te installeren of maakt dat niet uit?

Opzich lijken er wel een paar voordelen aan te zitten, maar wil niet per ongeluk aan missies beginnen die eigenlijk pas voor later zijn.

avatar van Ricxz92
Je hebt deze add-on nodig volgens mij, om na de main quest door te spelen. Anders kan je niet door gaan na de main quest.

avatar van Brains
Precies, gewoon installeren dus. Alle andere DLC hebben een aparte storyline en het maakt niet uit wanneer je deze doet.

kiriyama
Ok. Bedankt. Vanmiddag maar even gedaan en kan nu tot level 30 komen. Verassend laag eigenlijk.

kiriyama
Fucking hell! Wat is er veel loot aan het eind te krijgen zeg! Curses dat ik niet alles kon meenemen. Een beetje jammer van het overmatig gebruik van de Deathclaws. Zo sterk zijn ze niet meer op level 20 - 23, en ze geven ook vrij weinig XP. Vind deze DLC tot nu toe wel beter dan de vorige 3. Nu enkel 'Point Lookout' nog en dan zit mijn Fallout 3 avontuur er weer op.

avatar van DarthSolidKevin
Broken Steel is een leuke uitbreiding op de (ietwat matige) main quest van Fallout 3. Het verhaal is vrij lineair, maar verveelt eigenlijk nooit. Dit komt vooral door de grote hoeveelheid aan actie die naar je gezicht wordt gegooid. Verder is de verhoging van de level cap een positief punt, maar als je alles een beetje goed doet ben je op level 30 wel een beetje te sterk. Gewoon een leuke uitbreiding, niks meer en niks minder.

Eindbeoordeling 7 (3,5*)

avatar van 3bdelilah
Prima uitbreiding, maar ik vind het verrassend dat dit hier op GM het hoogste cijfer heeft van alle Fallout 3 uitbreidingen. Ik vond Point Lookout bijvoorbeeld aanzienlijk frisser en lekkerder wegspelen. Hoe dan ook, jammer dat je op een gegeven moment aardig wat tijd doorbrengt in de metrotunnels, één van de mindere punten van Fallout 3 wat mij betreft. Verhalend weinig om het lijf, maar het speelde lekker weg. Grootste pluspunt is waarschijnlijk dat de level cap verhoogd wordt, voor de rest gewoon meer van hetzelfde (sans het verkennen).