Pac-Attack (1993)

Alternatieve titel: Pac-Panic

Game Boy / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Philips CD-i / Sega Game Gear / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES
Puzzle

Ontwikkeld door Namco
Uitgegeven door Namco

Dit malle en rappe puzzelspel voor de Super Nintendo was het puzzeldebuut voor Pac-Man. Werk vallende blokken weg, verorber spoken en zorg dat de maag van Pac-Man altijd gevuld is. Eens in de zoveel tijd verschijnt Pac-Man in beeld, en hij verorbert alle spoken die aan elkaar zijn gekoppeld. Hij blijft happen tot hij niet meer verder kan, dus je moet goed plannen waar je de spoken neerploft. Je kunt kiezen uit drie spelstanden: een normale spelstand voor één speler, een puzzelstand voor één speler en een spelstand voor twee spelers.

avatar van glimlicht
Pac-man meets Tetris. Twee klassieke games combineren kan niet slecht uitpakken toch? Mwah... een goede combinatie is het niet echt.

Je moet de "tetris-blokjes" zoals altijd weg zien te werken maar af en toe krijg je wat "Pacman-spookjes" mee die vastzitten aan de blokjes. En om de zoveel tijd komt pacman langs om alle spookjes op te vreten. Nu is het de kunst om alle blokjes zo neer te zetten dat pacman bij alle spookjes kan. Volg je het nog?

Dit doe je vervolgens in twee verschillende spelvarianten, een puzzel variant en een High Score variant. De puzzel variant is vreselijk moeilijk... bij mij duurde het een halfuur voordat ik hem gehaald had.

Owja,, je kan ook tegen je matties spelen. Hmm wel leuk spelletje in principe

neo (crew)
Pac-Attack is een degelijke puzzle game, met een mooie samensmelting van sterke elementen van de bekende andere reeksen in het genre. Echter, het is wel een aangepaste versie van Namco's eerdere Cosmo Gang the Puzzle. Toegeven, de traditionele vorming van rijen blokken die samengaan met een Pac-Man twist hebben even nodig om hier ervaren in te worden, maar dit is enkel in hogere niveaus echt een uitdaging.

De verschillen per platform, per port (vooral later gebaseerd op de Genesis versie) zijn er, maar wat er vooral uitspringt is de multiplayer van de Gamegear, waarbij je twee handhelds aan elkaar verbond. Welke versie voor welk platform de beste is? Mogelijk de Genesis of de Snes.