Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)

Alternatieve titels: Call of Duty 4 | Call of Duty 4: Modern Warfare Reflex | Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered

Macintosh / Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4 / Xbox One

Ontwikkeld door Infinity Ward, Aspyr, n-Space en Treyarch
Uitgegeven door Activision

Vier Russische terroristenleiders hebben de handen ineen geslagen en besluiten een staatsgreep te plegen in het politiek onstabiele Rusland. Aan het hoofd van deze 'Four Horsemen of the Apocalypse', zoals ze zichzelf noemen, staat Zakhaev. Het idealisme van deze Russische patriot toont vele overeenkomsten met dat van de voormalig Russische dictator Stalin, en hij is er dan ook op uit om Rusland terug te brengen naar het communistische regime, waarin hard werken, gelijkheid, volledige militaire controle en structuur voorop staan. Al snel ontstaat er een burgeroorlog in Rusland, en de internationale autoriteiten besluiten in te grijpen. Voorop lopen niet geheel onvoorspelbaar, de Amerikanen. Zakhaev besluit de strijd te concentreren in het Midden-Oosten waardoor de Amerikanen het idee krijgen dat het de communist gaat om het zuidelijk deel van Rusland. De Britse SAS heeft echter al snel door wat er speelt, en komt tot de ontdekking dat Zakhaev de Amerikanen probeert af te leiden om in het geheim iets heel anders te realiseren. Wereldleiders stellen zo snel mogelijk een team van specialisten samen, bestaande uit Amerikanen en Britten die de 'Four Horsemen' moeten opsporen en uitschakelen.

avatar van jaspertje3
Kun je met dit spel samen de offline story mode doen? (net zoals bij Resistance)

avatar van job
job
Ik kan niet wachten om call of duty 4 te gaan kopen! Er is alleen nogal een probleem.. De PC die ik op dit moment heb kan hem niet aan aangezien er maar een slechte videokaart in zit. Binnekort krijg ik echter wel een nieuwe computer.. Ik zit te overwegen wat voor een videokaart ik zal kopen, ofja ik, mijn ouders bedoel ik een collega van m'n ma heeft verstand van computers dus ik heb hem de systeemeisen van COD:MW gegeven en hopelijk maakt hij er iets moois van.. toch een vraag: kan iemand me vertellen wat (bij videokaarten) het verschil is tussen GS, GT, GTX enz. Het verschil in prijs is in ieder geval aanzienlijk.

Ravnoss
WoW! Vandaag gehaald, en net uitgespeeld. Wat een spel. Vanaf minuut 1 zit je erin. Ongelovelijke spannende en imposante missies. De twee missies dat je als gecamoufleerde sniper speelt, zullen me wel even bij blijven, want ongelovelijk intens. Maar ook de begin missie op het schip is prachtig. Om nog maar niet te spreken over het stuk dat je als gevangene achterin een auto zit, prachig hoe je dan rond kan kijken.
Verder ziet het er allemaal prachtig uit en zijn de geluidseffecten weer zoals ze moeten zijn.
Natuurlijk zullen er mensen klagen over het lineaire spelverloop, maar dit spel is dan ook geen tactisch steekspel, of een spel waarin ontdekken voorop staat. Dit is een achtbaan rit vol actie, en wat voor een. Een spel wat bijvoorbeeld een Gears of War zijn hakken laat zien.

avatar van -marco-
leuk gedaan dat toetje aan het eind. Save the vip in het vliegtuig.

avatar van Obscure Thing
Sinds Vrijdag speel ik het, en ik moet zeggen dat hij me zeker bevalt.
Vooral de Multiplayer is erg goed.
In mijn ogen de echte Halo killer. De Multiplayer zit echt veel beter in elkar.

avatar van Tha)Sven
Heel erg goede shooter, maar ik blijf steken op 4 sterren. Ik vind het namelijk oersaai worden, die oorlogsshooters. Ik vind de MP van Halo 3 anders een stuk beter, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik de hele oorlog setting haat.

deze game is zeker de moeite waard, mooi vervolg op zijn voorgangers het enige minpunt is de korte gameplay en de moeilijkheidsgraad ligt vrij laag voor een shooter als deze.

vandaar geen 5

4.5*

Deftones_JP schreef:
als ze dat rush-element eruit halen wel lijkt me. Verder vind ik het verdacht veel op battlefield gaan lijken. Heel gameland roept dat CoD een heel originele weg is ingeslagen maar het lijkt verdacht veel op battlefield en al die andere moslim bashers.
De meeste ellende komt (op dit moment) uit het Midden Oosten, Afrika of vergeten Russiche staten dus genoeg materiaal om daar mee aan de slag te gaan. Daarintegen zou het ook wel een keertje leuk zijn om Amerikanen vs Amerikanen of Britten vs Britten zien ipv altijd "die" groep..Moet wel zeggen dat de game voor mij geslaagd en "wow"factuur verscheidene malen voorbij is gekomen.Vooral die level vanuit het vliegtuig om support te geven aan de groundtroops heb ik op die manier nog niet gezien in andere games...dat waren overigens weer geen moslims die het loodje legde...

zjandannybob schreef:

vandaar geen 5

4.5*
al op veteran of hard geprobeerd...?

avatar van Obscure Thing
idd dan is het behoorlijk lastig.
vooral hard!

Akaia
Ik heb net de Singleplayer uitgespeeld op Hard. Mooi spel en een mooi verhaal. Wel een wat te korte singleplayer, maar CoD4 maakt het weer goed met de Arcade mode. Dus nu supersnel door elk level spelen en natuurlijk zoveel mogelijk punten scoren. Verder is de mp ook heel tof! Ik mis toch wel een beetje het CoD2 gameplay (lees schieten) maar CoD4 speelt ook heerlijk snel!..
Toch wel 5* voor dit spel!

avatar van Martijn
Te makkelijk? Je bent met 1 kogel dood...
Maar goed ik heb ook alleen nog maar de prologue gespeeld en voor de rest enkel multiplayer, maar wat is die goed zeg.

avatar van Obscure Thing
trouwens nu al een van de mooiste game momenten uit de geschiedenis meegemaakt met die autoombom.
prachtig gewoon, kan je nog een stukje lopen maar later wordt alles weggevaagd.

Geweldig spoiler topic dit
Erg leuk dat je graag allerleukste gamemomenten voor andere verpest

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Ik heb spoilertags geplaatst. Als je spoilers in een bericht tegenkomt kan je op het uitroepteken klikken en er melding van maken.

Dat heb ik dan ook gedaan ^^

Maar hij mag het best weten imo, anders doet hij het straks weer

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Dat heb ik dan ook gedaan ^^

Ik heb geen melding gezien.

Maar hij mag het best weten imo, anders doet hij het straks weer

De persoon die gemeld wordt krijgt ook een bericht waarin staat waarom het bericht verwijderd/veranderd is.

avatar van Martijn
Oh dat had ik wel verwacht maar ik had er op dat moment de pest aan, zal ik wel vergeten zijn melding te maken.

avatar van Obscure Thing
als je gestemd had kon je het toch gewoon gelijk al zien dus dat is ook gewoon dom van jezelf.
maar sorry van diegenen die nog niet gestemd hadden.

avatar van pkunk
Dikke shit hoor, dit spel. Ik had er eerlijk gezegd niet zoveel bij voorgesteld omdat het nr zoveel is uit een serie, maar dat zegt kennelijk toch niet altijd iets, want het is zeker wel uit ander hout gesneden als de voorgangers. Het is intens, de controls zijn erg goed, de scripting doet meer goed dan fout. Sterker nog, het is weer een een perfect voorbeeld hoe (deels) gescripte a.i. extreem intesieve gameplay kan bieden als je het maar goed weet te "vermommen".
Daarbij vind ik het sniper level de meest intense sniper ervaring ooit in welk spel dan ook. Je moet het zien om te geloven.
Dik 4,5 * Want ik heb nog nieteens multiplayer gespeeld.

avatar van Markies de Sade
Hou toch op zeg, volgens mij worden de meeste users hier door Activision betaald met opmerkingen als ''beste gamemomenten ooit meegemaakt''. Dit is weer een zoveelste sequel op een andere betsaande sequel. Pure uitmelkerij met in iedere serie 0,5 procent vooruitgang.

Markies de Sade schreef:
0,5 ? Dit is gewoon te laag voor dit product.Deze game verslaat zelf de gehypte Crysis op zijn sloffen en over uitmelken gesproken, Zelda 1,2,3,4,5,Sonic 1,2,3,4 enz enz.. Er is altijd wel een sequel/vervolg alles is al een keer gemaakt gedaan oke het ziet er mooier uit maar de basis blijft.Ik vind persoonlijk de gameplay belangrijker dan de graphics beide elementen zien er hier goed uit. Een goede gameplay is diegene die je na een jaar nog steeds regelmatig speelt en niet eentje die je na 2 dagen in hoek smijt en op zoek gaat naar de volgende mislukking.

avatar van Thomas83
Heb slechts de demo gespeeld, maar een 0,5 lijkt me ook wel heel overdreven laag.
Dat het spel lineair is en dat er om de zoveel jaar weer een nieuw deel uitkomt is niet automatisch een garantie dat het een slecht spel is. Ik heb ook liever originaliteit, maar vind de Call of Duty-spellen gewoon vermakelijk, en dit deel maakt een erg goede indruk op me in de demo.

avatar van Markies de Sade
SweetPoontang schreef:

Ik heb helemaal geen cijfer gegeven. Ik zei dat de COD-serie iedere keer 0,5 procent vooruitgang boekt. Het is dus toch uitmelkerij. Iedere keer hetzelfde, maar dan ietsjes beter, net als Halo.

avatar van Thomas83
Als de serie elke keer 0.5 procent vooruitgang boekt dan wordt er in elk geval wel vooruitgang geboekt, en als je veel goed doet hoef je in principe niet veel te veranderen denk ik. Verandering en vernieuwing is niet per se altijd goed. Lineaire gameplay hoort eigenlijk bij Call of Duty, en het spel heeft veel fans gekregen door hoe het spel is. Van mij mogen ze dat gerust zo houden. Zou het bijvoorbeeld verschrikkelijk vinden als ze van Civilization een RTS zouden maken. Dat het spel Turn Based Strategy is hoort bij de identiteit van het spel. Je koopt een vervolgspel uiteindelijk voor een groot deel omdat de eerdere delen je door bepaalde ingrediënten goed bevielen.
Ik vind dat ze dit deel ook wel aardig hebben verfrist doordat het zich nu afspeelt in modernere tijden en je die upgrades hebt etc.

Woow wat een prachtige game!!!!
Lang geleden dat ik zo genoten heb van een fps.
Vlijmscherpe grafieks en een zalige gameplay.
Ook de multiplayer is een van de betere.
Als ik dan toch een klein minpuntje moet zoeken...
Wel de singleplayer is een beetje aan de korte kant.
Maar dat is dan ook het enige.
Het spel neemt je gedurende een 10 tal uren mee op een achtbaan vol adrenaline.
Eentje die iedere gamer in zijn bezit moet hebben.
4 Sterren.

Markies de Sade schreef:

En PES 5, de total war reeks de need for speed reeks max payne 2 etc etc. Stuk voor stuk goede spellen die jij gewoon in je top 10 hebt staan, maar wel klagen dat hier een 4e deel van komt. Als je het zelf gespeeld zou hebben zou je wel beter weten.

avatar van paulisdik
Ik verlaag mijn stem van 5* naar 4,5* omdat ik de game nou al uit heb gespeeld

avatar van waxs
Even een dikke pluim voor deze game, geweldig in alle opzichten, ben nu al dagen via Xbox Live weer zoet nadat de Xbox de afgelopen 3-4 weken slechts stof aan het happen was.

avatar van Foetsj_NL
Vandaag de game gekocht, ik moet zeggen, speelt eindelijk weer zoals Call of Duty (1) ( Ook weer door Infinity Ward gemaakt). De controls zijn gemakkelijk op te pakken, en de game ziet er gelikt uit. Ook op de mindere PC's draait hij nog prima.

4 *