Castlevania: Lords of Shadow (2010)
PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Ontwikkeld door Kojima en MercurySteam
Uitgegeven door Konami
Castlevania: Lords of Shadow speelt tijdens de ondergang van de wereld. Het verbond tussen The Earth en The Heavens wordt bedreigd door een donkere en kwaadaardige kracht; de mysterieuze Lords of Shadow. In dit verslagen land, dwalen de zielen van de doden rond die geen vrede kunnen vinden, terwijl er kwaadaardige schepsels vrij bewegen om dood en chaos te creëren. Gabriel is lid van ‘Brotherhood of Light’, een elite groep van heilige ridders die de onschuldigen tegen het bovennatuurlijke beschermen en verdedigen.

Vanquish en Assassin's Creed: Brotherhood zullen dus nog maar even moeten wachten.
De titaangevechten zijn inderdaad erg mooi (ik heb er 2 achter de rug nu) maar wel wat minder spectaculair dan in bvb God of War. Er zijn verder echter meer dan genoeg mooie momenten in het spel - en het verhaal is ook aardig - het is niet echt hoogdravend maar in ieder geval beter dan in het gemiddelde Castlevania spel. (en de voice narration van Patrick Steward werkt natuurlijk ook sfeerverhogend).
Het kan nog veranderen maar ik zat voorlopig aan 4* te denken.
Dat is waar, maar de camera is beter gepositioneerd dan in dat spel.
Al met al is Castlevania: Lords of Shadow dus een echte topper in het hack n slash/ action adventure genre. De game heeft ook een heerlijk lange speelduur en hoge replay value, dus ik ga gewoon weer verder met spelen.
Ik vind de cameravoering in dit spel echt ongelooflijk vet.
Dat vond ik ook - het deed wat denken aan hoe de camera in spellen als de eerste Resident Evil(s) werd gebruikt. Heel filmisch - het geeft de omgevingen net wat extra sfeer mee omdat net de mooiste stukjes benadrukt worden. En in de praktijk heb je heel weinig last van de vaste posities - het blijft heel duidelijk waar je naartoe moet - ook is het bijna altijd duidelijk naar welke richteltjes etc je moet springen.
Uitgespeeld. En het is zeker een vet spel. Grootste pluspunt zijn de prachtige gevarieerde locaties. De graphics zijn fantastisch en ook de muziek is schitterend, waardoor elk level een feest is. Ook de combat is erg goed. Het werkt allemaal erg soepel en is sterk te vergelijken met God of War, al voelt die game net ff wat lekkerder dankzij de brute actie. Deze game heeft echter ook zijn brute momenten, en er zijn echt heel veel vette eindbazen te verslaan. Wat de game misschien nog wel het beste doet zijn de puzzels. Deze zijn altijd goed gedoseerd, leuk om op te lossen en nooit te makkelijk of te moeilijk. Het verhaal tot slot is niet heel erg hoogstaand maar het doet wel zijn ding. Het einde vond ik ook erg mooi.
Hoelang doe je er dan uiteindelijk over om het uit te spelen?
Wat zijn dan de storende zaken/minpunten?
Ja je moet wel van een uurtje of 20 uitgaan. Minpunten heb ik eigenlijk niet echt kunnen ontdekken. De camera geeft af en toe geen goed zicht op de actie en sommige eindbazen (vooral de laatste) zijn veel te makkelijk, maar dit zijn te kleine dingen om het spelplezier te kunnen bederven. De game doet in feite dus gewoon alles goed, maar mist misschien net dat speciale, dat epische gevoel van een serie als God of War.
Klopt,maar god of war is meer een TYPISCH Amerikaanse hollywood slasher game en castlevania is meer een non stop arcade achtige slasher.
Ook al kent de game epische gevechten.
Eens? of denk je van waar heeft hij het over?

, God of war 3 kende epische gevechten, maar de rest van de game voelde wat matig aan. Maar laten we beide games gewoon apart beoordelen ,want beide zijn erg VET
. Door vergelijken zal de 1 ongewaardeerd worden ,maar ze verdienen beide hoge stemmen.Maar zeg nou eerlijk zo een vette game had je niet verwacht van castlevania he? Toen het werd aangekondigd dachten mensen: o alweer een stomme slasher game,maar het is gewoon een brute sfeervolle bloederige actie game geworden. Niets mis mee
Maar hoor hier veel goede dingen over, maar als ik beelden zie ik vind het maar standaard er uitzien, maarja, misschien is het wel een topper
.Dit is een Spaanse game, van dezelfde makers als Jericho (2007)

. Het is zeker ene topper salvador,het is echt een epische avontuur, je pakt je zwaard en hoppa 20 uur durende avontuur vol met actie.
Kopen zou ik zeggen !!! maar de game kost nu 50 euro, voor 30 euro is het meer dan waard,dus nog effe wachten.

Het blijft in ieder geval één van mijn favoriete games van 2010.

Ik ben nu pas in chapter 2 maar ik vermaak me ontzettend met deze topper. Ik snap alleen niet dat deze zo over het hoofd gezien wordt door de meeste gamers? Ik hoor en lees er heel weinig over namelijk..
.Kan niet mis !

Ik vond hem moeilijk!! Ga nu naar de laatste drie hoofdstukken. Het spel verveeld geen moment en ik blijf bij de vijf sterren die hem gegeven heb!