Sonic & Sega All-Stars Racing (2010)

Nintendo DS / Nintendo Wii / PlayStation 3 / Xbox 360 / PC / Arcade / Apple iOS / Android / Macintosh
Racing
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Sumo
Uitgegeven door Sega, Feral, 1C-SoftClub en ak tronic

Sonic & Sega All-Stars Racing is een party-racegame. Spelers rijden met verschillende Sega-personages zoals Sonic, Tails, Dr. Eggman, Amigo en AiAi door diverse omgevingen. Dit doen ze in hun eigen gemaakte voertuigen. Spelers moeten gebruik maken van de verschillende sluiproutes om als eerste over de finish te komen.

avatar van Princess Piranha
Brains schreef:
en het merendeel van de race ben je dan ook bezig met het maken van zoveel mogelijk boosts door middel van driften, stunts in de lucht te maken en, indien je als motorrijder speelt, wheelies maken. Dit maakt deze game veel meer een echte racegame dan Mario Kart en CTR.

Mario Kart Wii wel eens gespeeld?

Mooie recensie!

Dankje

En ja, maar toch vindt ik dat hier meer de nadruk op het snelheid maken is gericht. Het gaat namelijk allemaal een stuk sneller, minder wapens maar juist extra focus op je reflexen.

avatar van Evil Eye
0,5
Saai, zielloos, totaal niet vernieuwend, gaat zeer snel vervelen, irritante geluiden en inspiratieloze tracks maken van dit spel een typisch 0,5 product. Als Sonic en zijn kornuiten waren vervangen met betere personages had het een 1 kunnen worden maar ik walg al bijna net zo van Sonic als van Mario

avatar van Mega Man
Dankje

Ik dacht de party-racers juist een combinatie waren van snelheid en power-ups. Als je een racegame puur wilt spelen voor de snelheid dan kan ik je aanraden om F-Zero X of F-Zero GX te spelen. Vergelijkbare games die ook nog eens power-ups bevatten zijn Wipeout en Extreme-G Racing.

Persoonlijk vind ik All-Stars Racing alleen goed omdat het al een aardige tijd geleden is dat we een Mario Kart-kloon zagen van andere makelij. Het spel zelf heeft niet zoveel nieuws te bieden. Mario Kart Wii net zo min denk ik maar die heeft wel weer meer content en modes. En ergens vind ik het spijtig dat zowel Nintendo als Sega niks meer doet met de Free Roaming Story Mode die we zagen in Crash Team Racing en Diddy Kong Racing.

avatar van Brains
Begrijp me niet verkeerd, ik vind juist de combinatie perfect. Waar Mario Kart soms iets te traag is, en meer gebasseerd is op wie de beste power-ups krijgt ligt hier gewoon de nadruk iets meer op het racen. Ik vind beide games erg sterk en het was gewoon meer om het verschil aan te duiden.

avatar van Mega Man
Brains schreef:

We zijn het er in elk geval overeens dat beide games goed zijn Any way, als ik 't goed heb komt er ook een nieuwe Crash Team Racing. De originele CTR heb ik helemaal grijs gespeeld, Crash Nitro Kart mist de feeling en uitwerking van Naughty Doug's werk en Crash Tag Team Racing heb ik nooit gespeeld. Persoonlijk zie ik trouwens ook graag weer een leuke Snowboard Kids game verschijnen. De eerste game op de N64 heb ik veel gespeeld met m'n broers en vrienden.

avatar van Brains
Ik hoop dat je 't goed hebt. En hopelijk komt 'ie dan ook op de 360, maar dat zal wel niet . De wat uitgebreidere campaign, met zelf een soort van verhaal vind ik bij zowel Mario Kart als deze game een gemis.

avatar van Joy4ever
Fantastische game!! Een stuk dynamischer dan Mario Kart. Erg leuk dat je door races goed te rijden Segamiles kunt verdienen waarmee je nieuwe personages, circuits en muziek kunt "kopen". Ieder personage heeft zijn eigen geheime kracht (een aantal daarvan zijn echt hilarisch) die tijdens de race goed van pas kunnen komen. Top.

SouthParkFan
Geen slecht spel. Doet natuurlijk erg onder aan Mario Kart,maar de banen zijn best mooi en het commentaar is ook wel grappig. 2,5-3,0.