R.U.S.E. (2010)

Strategy
single player / online

Ontwikkeld door Eugen
Uitgegeven door Ubisoft

R.U.S.E. is een strategiegame die draait om het misleiden van jouw tegenstanders. In de Tweede Wereldoorlog krijg jij in een reeks verschillende missies, waarbij tegenstanders enkel zijn te verslaan door ze op verschillende manieren om de tuin te leiden. Zo kun je een leger namaakeenheden op de vijand afsturen, terwijl je tegelijkertijd in het geheim via een andere hoek de echte aanval inzet. Ook kun je radiosignalen van jouw tegenstanders onderscheppen of zelf een radiostilte invoeren zodat tegenstanders geen weet hebben van waar jij mee bezig bent.

avatar van JohnWilliams
Klinkt interessant!
Jammer dat het nog zo'n tijdje weg is.

avatar van Blueyed
Lijkt me echt vet deze game, maar ik wist niet dat deze game uit zou komen op Xbox360.
Het wordt ook speelbaar op zo'n touch-screen table. Dat lijkt me erg vet. Alleen het is erg duur.

avatar van mnrk
De trailers zien er mooi uit...heb ze op de PS3 gedownload.

YouTube - R.U.S.E. Exclusive Trailer

avatar van Sn3ak3r
Op de touch-pad lijkt het me wel vet spelen.

Overal lijkt het mij wel een standaard strategie spel alleen wat verbeteringen.

avatar van wilmar60
WANNEER komt deze uit

avatar van Blueyed
Volgens mij ergens in begin Juni

avatar van wilmar60
ok bedankt

avatar van Starmaster501
Je kan hem nu online 5 dagen gratis spelen. ga het even proberen. Zie wel of het wat is.

avatar van Harmonica
Strategy? Wereldoorlog II? Moet ik hebben.

avatar van codey123
Ik heb dit gespeeld (een demo) niet echt iets voor mij maar als je van command and conquer houd dan is dit echt iets voor jou.

avatar van mnrk
De demo op de PS3 is prima, het spel ziet er goed uit.

Maar je moet dit soort games wel leuk vinden inderdaad....

Je kan R.U.S.E. blijkbaar ook met de PlayStation Move spelen als het goed is. Maar dan nog, dit soort games weten mijn aandacht er nooit erg lang bij te houden.

avatar van Starmaster501
Waarom is er geen xbox demo?

avatar van Ricxz92
Die demo beloofd niet veel goeds...

avatar van baafeurus
tot nu toe goede cijfers, maar waarom zo weinig? want volgens mij is dit wel een zeer bekend spel

avatar van Blueyed
Ik heb de demo gespeeld. En ik vind het allemaal iets te snel gaan. En ik vind er niet veel aan.
Ik had er veel hogere verwachtingen van.

FeZ
Naar aanleiding van een preview op gamekings deze game aangeschat. Daarin werd verteld dat je offline co-op kon spelen.... Maar dat kan dus niet. Beetje jammer, want dit was de voornaamste reden voor de aankoop.

ik heb hem gespeeld.
Vind hem wel wat hebben.
Alleen als je inzoomen op het leger of tanks enzovoort.
Erg klein en veel scrol werk.
De opdracht die je moet uitvoeren is wel leuk.
Zoeken na de juiste weg om ze tegen te houden of te verslaan.
ik denk als je dat allemaal gedaan hebt dan is online te gaan lijkt me leuk.
Want na die opdrachten weet je wat je moet inzetten.
Omdat je dan elke voertuig, vliegtuig, tanks, leger enzovoort wat kan doen om iets tegen te houden.
En aan voldoende geld te kregen.

Maar Ik vind het spel veder wel leuk.

RUSE ( ik vermijd zoveel mogelijk spoilers in het verhaallijn.)

ruse is een spel voor echte strategisten , maar ook mensen die nieuw zijn in dit genre zullen zich met gemak kunnen aansluiten op het concept en de besturing.

VERHAAL
ruse gaat over een amerikaanse generaal. die verschijdene missies moet volbregen. van tunesie, d-day tot overnemen van colditz kasteel.

op het eerste zicht ziet het verhaal , 'casual' en in het begin onduidelijk. maar er zijn een paar elementen die dit omdraaien.

GRAPHICS
redelijk goed voor op de console, op de pc (natuurlijk) piekfijn tot op de pixel.
grote mappen, waar je redelijk diep kunt inzoomen recht op het slagveld maar ook als een kaart kunt bekijken recht in uw headquaters ( ja, met mensen enal )

BESTURING

desondanks dit spel ook voor console is. is het niet een zorgenkindje. de besturing is ( voor mij toch) beter dan als je als voorbeeld c&c red alert 3 speelt. de busturingsknoppen zijn ergonomish ingesteld (dus geen 3 knoppen tegelijk om een unit te maken )
MAAR console is niet te vergelijken met pc, en hierop heb je vertraging qua besturing en duurt het soms lang om op een plek te zoomen om het geheel daar te kunnen bekijken.

HOE WERKT DIT SPEL?

zodra je het spel start en het menu krijgt ( op playstation moet je nog eventjes een handleiding van ' playstation move ' bekijken ( ook als je geen move hebt) )
heb je 4 verschillende modussen.
campaign- het campagne
batles- een gewoon gevecht
-multiplayer online gevechten
-directives niet gerelativeerde gevechten.

in battles kan je tussen 6 fracties kiezen.
de amerikanen, de britten, de fransen, de italianen, de duitsers en de russen. elk hun eigen specialiteiten en tegenpolen

je kan ook kiezen in welk jaar het gebeurd. des te verder je in de tijd terug gaat, des te minder eenheden en gebouwen.

wanneer je het veldslag betreed, moet je uw economishe en militaire status hooghouden. want, zonder grondstoffen-geen eenheden. veel grondstoffen maar geen leger. zal de kans groot zijn dat uw depots slachtoffer zullen worden van slachting.
werk je te defensief, zal je overreden worden door de vijand.
werk je te agressief , zal je worden geflankeerd en is de vijand een stap dichter aan uw deur.

zoals het spel noemt, heb je ook de mogelijkheid om verscheidene 'ruses' te gebruiken( misleidingen)

van spionen tot valse bassisen en valse aanvallen.
onthoud dat de ruses je grootste troef zijn op het veldslag,
ruses, verdien je met punten. die je verdient met het verslagen van eenheden. vernielen van basissen. of ( campagne) voltooien van primary en secondary objectives.

nu, met al deze elementen heb je een echte strategie spel. dus moet je niet denken dat je zomaar uw legertje recht naar de andere kant moet sturen. want zo eindig je met een veld vol met schroot en zie je je basis in de rook opgaan

MULTIPLAYER.
handig voor de pc, onhandig voor de ps3 of xbox.
het duurd een tijdje voor een een room inkunt en is de kans groot dat je eruit wordt gegooit omdat de host een slechte verbinding. of omdat het ' vriendjes spellen' zijn. waar jij niet welkom bent.

maar mocht je er toch inraken is een headset of toetsenbord geen overbodige luxe, want communicatie is de sleutel in team gebaseerde spellen. mocht je toch geen headset hebben. kan je nog altijd overstappen op signal flares. die op het veld word aangegeven voor je kameraad om daar eventjes te checken wat er aan de hand is. maar de vijand kunnen ze ook zien. dus om je kameraad eventjes te vertellen dat hij zijn leger met hem moet stationeren is dat niet het slimste wat je kan doen.

OBJECTIVES

nouja, dan gooien we er dat ook bij.
zouden ze daar gedacht hebben, maar schijn bedriegt. want dit zijn missies die je niet in een handondraai gedaan krijgt. ( ook niet om gemakkelijk)

de vijand heeft altijd een voorsprong op u, en als je eventjes niet oplet ben je daar meteen je kop en je basis mee kwijt.

je kunt in dit spelmodus ook tussen 2 verschillende co-op games mee kiezen ( eentje in italie en eentje in duitsland)
maar op console duurt dat ook weer een tijdje...

LEVENSDUUR&MOEILIJKHEIDSGRAAD.
op gemakkelijk is het toch eventjes denken en is de kans redelijk dat je op een gegeven moment uw controler of toetsenbord uit het raam wilt 'smijten' maar zo erg is het niet
10 a 12 uur voor heel de campagne op gemakkelijk
gemiddeld is al iets anders, hier zul je eerder en meerdere keren op herstart of herhaald laaste checkpoint moeten drukken. want nu komen ze van alle kanten en kan je je niet zeker zijn van een 'infanterie leeg' bos . de A I speelt meer agressief en heeft een betere verdedeging.

gemakkelijk 13-16 uur.

hard
hier ben ik nog niet aan begonnen. mijn hoofdje doet nog te veel pijn van een hele nacht door denken.

KWART VOOR 12.

we komen hier op het einde. dus ik som eventjes de negatieve en de positieve aspecten op.

positief

-echte strategie spel, waar je echt moet bij nadenken.
-geweldige geluid ingame en ook soundtrack is niet mis
-verschillende fracties met hun eigen specialiteiten.
-fracties staan gelijk aan elkaar. in dit spel, zijn de duitsers niet 'UBER'machtig. maar ik moet toegeven, die 'maus' tanks zijn zeker niet mis.
-goede besturing op console

-negatief
desondanks je met (vb) de duitse fractie speelt. heb je amerikaans stemmen en accenten. ( terwijl de eenheden zelf duitsspreken )
-herhalende zinnen.
nogal vervelende multiplayer. (zeker op console)

glitches waarin de tanks supergroot worden en daardoor niks meer kunt zien van het veldslag.

een mooie 86 procent op honderd. waardoor ik het geheel op 4 sterren heb gezet op console.

en als ik je een hint mag geven;
je mag de demo spelen. maar deze is nogal onnauwkeurig in elkaar gezet.
het voelt niet aan zoals in het echte spel. alsof ze het in een haastje inelkaar gestoken hebben.

avatar van Starmaster501
Goede review, bedank daarvoor.

gamelord
Heb net 4 missies gedaan, en ben wel gecharmeerd van deze game. Ik had de demo op de 360 gegamed, waar hij zeer onduidelijk overkwam...dus zie het nut niet zo van die demo. Op de pc wordt alles meteen glashelder uitgelegd en als je het onder de knie hebt is het een prima strategy-game.
Alleen scroll je je te pletter met de muiswiel, maar het heeft vele voordelen in de strijd. Ook leuk bedacht zijn de R.U.S.E's in de game en zijn zeer nuttig om de strijd in je voordeel te laten verlopen.
Ook ziet de game er prachtig uit, die movies tijdens de game zijn echt fantastisch en geven de game echt de diepte die het wil overbrengen.

Deze game houdt je wel even zoet, zeker als je alles doorhebt.

Ja? Ook voor enkel de sp wel een aanrader dan? Heb wel interesse om het uit te proberen met Move, maar online zie ik niet zo gebeuren (voor zover dat nog leeft op ps3).

gamelord
Hoe de game ervaring op de ps3 is weet ik niet, maar op de pc is de game zeker de moeite waard. Meteen in het begin wordt al duidelijk of de game je ligt of niet. Want je zoomt in en uit als een gehaaste, maar als het genre je ligt bevalt hij prima

Oké top, ga het wel zien, heb 'm maar besteld voor 11 euro ofzo

t.durden schreef:
Oké top, ga het wel zien, heb 'm maar besteld voor 11 euro ofzo

ik ben de pannekoek pants, mijn oude account ben ik mijn ww van kwijt en mijn email van da acc ben ik ook kwijt ( ik vergeet nogal rap wachtwoorden daarmee )

der is een nieuwe dlc van ruse uit genaamt ' urhm, naam kwijt' maar de dlc van 8 euro geeft je 1 nieuwe factie om mee te spelen welliswaar de jappanners.

de dlc biedt u aan :
1 nieuwe factie
3 nieuwe objective games
3 nieuwe online/battle maps.

de japanse fractie is nu mijn nr 1 omdat ze redelijk goedkoop, maar nog steeds goed zijn. hun sterkste kant vind ik persoonlijk hun airforce, omdat ze uitstekent kunnen vechten tegen de britten.
komplete unit lijst

pillbox - armed with dual short range 37mm HE/AT shelled guns (very resistance, 25$)
105mm position - armed with extremely powerful 105mm AT gun (fragile, 30$)
aa position - armed with AA MGs (fragile, 20$)

Kurogane - recon car, unarmed (equal to a willys, 5$)
Konoe - Japanese light troops - stronger guns than regular light but weaker than heavy troops, satchel charges only, 5$)
Sogekihei - squad of snipers, very long range, very effective ( 15$)
Dokuritsu kohei - flamethrower troop, good for cities (10$)

Type 88 75mm - AT/AA 75mm mobiel kanon (20$)
Type 35 75mm - 75mm howitzer (10$)
Ku-Se - 75mm armored mobiele howitzer (20$)

Ha-Go - nerfed light tank, 20 mm kanon en geen pantser(5$)
Chi-Ha - fast/good med tank (20$)
Chi-Nu - upgrade of Chi-Ha, superior to Chi-Ha (20$)
Chi-Ri - upgrade of Chi-Nu, vastly superior to Chi-Nu (30$)
Ta-Se - unique, mobile AA, good armor, fast (25$)

Type 1 47mm - average AT gun (10$)
Ho-Ru - light tank destoryer (10$)
Ho-Ri - heavy tank destoryer, very powerful (35$)

Susie - unarmed recon plane (25$)
Giretsu Kuteitai - paratrooper recon squad (15$)
Teishin Shudan - paratroopers (10$)
Zero - famous zero fighter, overall good fighter (20$)
Shiden - upgrade of zero, only fighter to be of the canard design (propeller/wings in back, stabalizers in front) armed with quad 30mm (30$)
Suisue - good early war dive bomber (30$)
Renzan - very heavy bomber, stronger than a B-17 (35$)

A.O.V. - unarmed recon, cant go in woods but very heavy armor and quite agile, good recon distance as well (20$)
O-I - multi-turreted tank, comes equipped with a 105mm cannon, rocket launcher, and flamethrower (55$)
Ha-To - large rocket launcher (fires like assault gun), good damage, slightly armored (40$)

( van een site gekopieerd en geplakt. geen tijd gehad )

deze dlc is voor die 8 euro toch wel mager vind ik. op de aankoop beschrijving stond er echter op dat er een campaign aan ging zijn en die is er jammer genoeg niet...
er zijn glitches in sommige units waardoor die niet getoont worden bij het inzoomen... ( bevestigt op ps3)

desondanks het weinig is 78 procent...

R.U.S.E. is voor mij een van de topspelen welke gespeeld heb de laatste 10 jaar.

Ondanks dat de mappen/multiplayer mappen vrij beperkt zijn (zo'n 20 stuks) blijven ze boeien. Dit komt met name omdat de tegenstanders nooit hetzelfde reageren en ook qua tactiek afwisselen. Tegen andere spelers spelen is echt TOP!

In dit spel zie je de units van bovenaf geclusterd (dus nietf afzonderlijk) op een grote battle-map. Als je in zoomt zie je de afzonderlijke units op redelijk detail.

Het allermooiste van dit spel zijn de massale aanvallen. 100 tanks tegen 100 tanks is geen uitzondering, zo ook tientallen vliegtuigen welke dogfights doen, bombarderen enz.

Als je van games houdt als Command & Conquer, dan is dit een aanrader !!!